Hasselnøtt sa for siden:
Ja, jer er snart 33 og har aldri bakt ei kake. Jeg tenkte å prøve meg på en sjokoladekake i langpanne.
Oppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hasselnøtt sa for siden:
Ja, jer er snart 33 og har aldri bakt ei kake. Jeg tenkte å prøve meg på en sjokoladekake i langpanne.
Oppskrift?
Bluen sa for siden:
Du fortjener en prikk for det lange ordet der - nærmere bestemt en langpannesjokoladekakeoppskriftsprikk! :knegg: Tipper at det minst ville vært delt opp i fire på de fleste andre fora.
Stompa sa for siden:
Denne er usannsynlig god. Ikke vanskelig å lage heller:
Texas sjokoladekake
400 g margarin
4,5 dl vann
8 ss kakaopulver
9 dl sukker
2,5-3 dl rømme
4 egg
9 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
Ha i stor langpanne.
Stek på 180 grader, ca 30 minutter.
Glasur
100 g smeltet margarin
6 ss melk
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 g flormelis
Ha glasuren på lunken, mens kaka er varm.
Beathe sa for siden:
Sjokoladekake:
500 g sukker
4 egg
3 3/4 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3 ss kakao
300 g smør/margarin
Glasur:
200 g smør/margarin
7 ss sterk kaffe
2 1/2 ss kakao
3 ts vaniljesukker
375 g melis
Pynt:
ca 100 g kokos (eller forsåvidt noe annet...)
Pisk sukker og egg til stiv eggedosis. Sikt mel med vaniljesukker, bakepulver og kakao og rør det i eggedosisen vekselsvis med melken. Rør i smeltet og avkjølt smør.
Legg bakepapir i to små eller en stor langpanne og hell i røren. (Jeg bruker ikke bakepapir, men smører langpannen med smør, og strør semulegryn over så det dekken hele pannen. Genialt spør du meg!)
Stekes ved ca 200 grader i ca 30 minutter på nederste rille.
Bland de tørre ingrediensene til glasuren. Bland i smeltet smør og kaffe, og rør til glasuren er glatt. Hell den over kaken med en gang den tas ut av ovnen. Avkjøles og drysses med kokos.
Denne kaken er uhyggelig enkel å lage, og blir kjempegod!!!! Har ikke tall på alle gangene jeg har måttet dele ut oppskriften... Egner seg dessuten godt til å fryses.
Bluen sa for siden:
:skeptisk:
Stompa sa for siden:
:jupp: Gjør kaka veldig saftig, men det er selvsagt en skikkelig utskeielse å spise den...
Left sa for siden:
Denne er kjempegod, og superenkel å lage - samt at den kan spises av de som ikke tåler egg. Saftig og god kake uten "dill" :jupp:
Surmelkskake.
1 liter hvetemel
6 dl sukker
1 god ss natron
3 teskjeer vaniljesukker
3-4 ss kakao
150gr smeltet margarin/smør
1 liter kefir.
Bland det tørre, ha i kefir, og smeltet smør tilslutt.
Haes i smurt langpanne, eller langpanne kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 40 min (sjekk underveis)
150 - 200 gr margarin
6-7 dl melis
2 ss kakao
4 teskjeer vaniljesukker
4 ss sterk kaffe.
Hasselnøtt sa for siden:
Takker for mange innspill.
Hva pokker er natron? :flau:
Left sa for siden:
Det er et hevemiddel på lik linje med bakepulver f.eks :)
Fåes kjøpt i alle dagligvarebutikker i sånne små krydderposer ca. Står sammen med bakeinngrediensene.
Brukes i f.eks sveler også.
Hasselnøtt sa for siden:
Takk. :)
(Nå kunne jeg kvittert med "hva er sveler", men for å ikke avsløre min totale inkompetanse på kjøkkenet skal jeg la være. :knegg: )
Adrienne sa for siden:
Jeg har bakt Madam Mims sjokoladekake mange ganger på rad og den slår aldri feil. Den er kjempelett å lage og smaker kjempegodt.
Madam Mims langpannesjokoladekake:
3/4 dl melk
450 g hvetemel
2 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
4 ts bakepulver
6 ts bakekakao
300 g. smeltet smør
egg og sukker piskes til eggedosis
resten av ingrediensene blandes i
stekes i 20-30 minutter på 180 C nederst i ovnen.
Glasur:
1 plate sjokolade (100 g)
1/2 dl fløte
1/2 dl espresso eller sterk kaffe
Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn resten. Man kan også supplere med et par ss smør og litt melis.
PS. Jeg bruker helt vanlig vaniljesukker, er ikke så avansert som Mim.
Hasselnøtt sa for siden:
Alle ingredienser er nå i hus (for jeg hadde selvsagt hverken bakepulver, vaniljesukker eller natron (som jeg ikke visste hva var engang)). Imidlertid viser det seg at jeg må velge en sjokoladekake som trenger max 100 gram kokesjokolade, siden jeg allerede har smugspist halvparten av 200-gramsplata. (Eller så kan jeg kjøpe en ny, selvsagt, men da tror jeg det må gjøres tett opp mot baketidspunkt for å unngå det samme uføret.)
Adrienne sa for siden:
Da blir det min oppskrift da, uten tvil (under forutsetning av at du har kakao i hus). Den er kjempegod, jeg lover. Nevøen min likte den så godt at han har allerede bestilt sånn kake til konfirmasjonen sin til neste år.
Observatøren sa for siden:
:hehehe:
Du kan jo også bruke en blanding av kokesjokolade og kakao. Sånn dersom det skulle være et alternativ.
Hasselnøtt sa for siden:
Nå som jeg endelig hadde tenkt å bake i morgen så viser det seg at jeg ikke har egg. :mumle:
Honda sa for siden:
1 pose møllerens langpannesjokoaldekake pose. Men jeg bruker ikke stor langpanne til den, for jeg synnes den blir for lav og tørr da.
Inneholder ikke melk eller egg. derfor vi bruker den.
Tilsetter bare vann og olje:)
Jeg synnes sjokoladekake med laktosefri melk blir så søt for det om jeg har mindre sukker og vaniljesukker.
1\2 plate lys og 1\2 plate mørk kokesjokolade, vann og litt smør smeltes og har melis oppi og smørres opp på kaka.
Nam....
*eneste kaken jeg spiser er sjokolade kaker.. * hehe
Hasselnøtt sa for siden:
:rofl: Det viser seg at jeg egentlig ikke har langpanne heller!
Har imidletid en annen form jeg antar jeg kan bruke.
Hasselnøtt sa for siden:
Jeg er i gang! Måtte ut å kjøpe egg i går kveld og hvetemel i dag tidlig. :o
Nå står vidunderet i ovnen.
20 eller 30?
:gruble:
pippimamma sa for siden:
Se i kanten på kaken. Når det er glippe mellom kanten (formen) og kaken, er den ferdig.
Hasselnøtt sa for siden:
FERDIG!
Og god, ja! Slo til på Madam Mims oppskrift. Herved lagret på pc'en til senere anledninger.
:stolt:
~TM~ sa for siden:
Dette høres ut som en oppskrift for meg. Jeg hater å måtte måle opp i gram og foretrekker å måle opp i litermålet. :knegg:
Michayla sa for siden:
Rømme har jeg begynt å putte oppi også.
Når jeg har slik ferdig pakke med kake, så tar jeg rømme i den og.
Super godt og saftig.
Hasselnøtt sa for siden:
Jeg har ikke vekt, men et litermål der det står oppgitt sukker og mel i gram. Ergo kan jeg måle opp i gram i litermålet. ;)
Sansa sa for siden:
Da har jeg også prøvd meg. Skulle lage Stompas kake (fordi rømme er så godt i sjokoladekake), men de hadde ikke natron på butikken (bittebitteliten butikk med dårlig utvalg). Derfor ble det Mims kake med Stompas glasur. Mims glasur fikk jeg ikke til, den ble bare rar. Men så er ikke jeg noen rutinert baker heller.
Camomilla sa for siden:
Jeg bruker Toro sin jeg.
Tar oppi en stor plate Stratos og da blir den kjempegod.
Sansa sa for siden:
Denne anbefales på det sterkeste! Den er helt nydelig!
Tussa sa for siden:
Neimen, Hasselnøtt da! Har du baka kake?? :rørt: Søta!
Rømme i sjokoladekake får eg aldri til, det blir så tungt. Får slå til med Mim si oppskrift til LilleL sin toårsdag.
malena sa for siden:
Jeg skal på hagefest i morgen og skal ha med langpannesjokoladekake.
Kan rømme erstattes med kesam (1% fett)?
safran sa for siden:
Beklager, men :haha:
Nessie sa for siden:
(:fnise:)
:dulte:
Mei sa for siden:
Jeg har bare kommet til prosess "avkjøl karamellmassen" men faren er stor for at det er siste stopp for denne kaken. Den smaker jo ny-ydelig :flau:
Mandarin sa for siden:
Ikke bakepulver e.l?
MorStine sa for siden:
Vil tro at natronen gjør den nytten i denne oppskriften;)
Jeg elsker å bake og er ganske flink tror jeg :rødme:, men når det kommer til langpannesjokoladekake har jeg det siste året tydd til Toro sin, enkelt og greit:) Har flere andre oppskrifter, men synes de blir så fort tørre, derfor lager jeg fra denne posen, den er saftig i maaaange dager...
MorStine sa for siden:
Btw... Mtp kaken til Mim, kan man ikke bruka vanlig Freia vaniljesukker?:sparke:
Mikkeline sa for siden:
Jo, klart man kan det.
Mandarin sa for siden:
Da har jeg laget Texas-kaken. Saftig og god!!
Hobbes sa for siden:
Her er min mann, kjemikeren, sin forklaring på forskjellen mellom bakepulver og natron: "Bakepulver er natron med et surhetsregulerende stoff i seg i tillegg. Det betyr at når man bruker natron pleier man innimellom å måtte varme det opp eller bruke noe annet som er surt (for eksempel kefir, rømme, o.l.) for at det skal reagere. I bakepulver er dette allerede tilsatt." :sjenni:
Kneazle sa for siden:
Jeg tror hjernen min er defekt. :paranoid: Jeg er på slanker'n, og da havner jeg alltid i slike tråder, helt uten å ville det.
Mandarin sa for siden:
AAhh!! Takker for oppklarende info .:riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.