Jeg ser de har softismaskin til 299,- på Obs nå. Vet noen om det går an å lage melkefri softis i den, feks. av soyafløte etc? Jeg vet ikke helt hvordan sånne fungerer, er det bare å lage en hvilken som helst fløteis-blanding og ha i den? spent
Jeg kjenner ikke den maskinen. Jeg har den typen med fryselementbolle og røreelement inni. Man kan lage softis og annen is av hvilke som helst oppskrift man måtte finne. Til softis brukes ofte litt mer melk og ikke så mye fløte, men det viktigste er at den ikke går så lenge i maskinen som til vanlig iskrem (den blir ikke så kald). Så lenge det er en fløteerstatning man kan vispe burde det ikke være noe problem, sikkert også soya-yogurt. Noen ferdige softis-mixer er bare pulver man heller vann eller melk i, og lar ismaskinen blande det sammen, så vispekrem er kanskje ikke helt nødvendig.
Nja, den var på grensen, Madicken. Jeg er noen med liten n, mens det i overskriften var Noen som ble spurt. Siden du er relativt uerfaren med noenhumor, kan vi la den passere denne gangen. :raus:
Jeg vet forresten ikke om det kan lages melkefri softis i den.
Etter å ha lest trådtittelen tenkte jeg at man skal jammen ha god plass hjemme om man har softismaskinen de har på Obs. Jeg skjønner nå det selvsagt er snakk om en langt mindre variant enn den se selger soft-is i fra. :humre:
Den er i det nyeste reklamebladet som kom på mandag. Vet ikke om det ligger på nett. Nesten så jeg bare kjøper maskinen og tester den ut, men hadde vært fint å vite om det altså går an å lage melkefri softis i den. Men jeg klarer ikke helt å se hvorfor det IKKE skulle gå an.
Jeg finner ikke noe mere detaljer på nettet enn bildet. Om du sjekker hvordan den fungerer i prinsippet kan du være ganske sikker. Kan man tilsette en ferdig blanding som fryses i maskinen tenker jeg den burde takle det meste av ingredienser. Den fryser dem jo uavhengig av om det er plantebasert eller meieribasert?
Ja, tror jammen jeg skal kjøpe den på mandag, så ser vi. :glis:
Det er jo ikke akkurat som om vi kan gå og KJØPE ferdig softis noe sted her, så da har jeg jo en god unnskyldning. dobbelt-glis
Jeg mente lørdag, skrev visst feil. Jeg var der faktisk i går, men ble skeptisk da jeg leste i instruksjonsheftet at alle oppskriftene var med gelatin! Så da turte jeg ikke å kjøpe den.
Nei var det jeg tenkte først, men visste ikke om man måtte bruke gelatin i akkurat disse oppskriftene for at isen skal holde formen når den kommer ut. Jeg aner ikke, men kjøper den ikke før jeg hører andres erfaringer.
Jeg lot være å kjøpe en slush-maker fra Bedre Liv i går, fordi det sto på den at det var frarådet å bruke sukkerfri drikke til den. Jeg fikk vite av HP at det også gjaldt de to andre slush-koppene vi har hjemme (en fra lekebutikken som vi skal riste, og en fra Jernia som vi skal knipe på), og de har laget helt grei slush av sukkerfri saft. Kanskje den hadde blitt enda bedre fryst med sukkerdrikke, men det blir mer enn godt nok for ungene, og fungerer ganske greit uansett. Så selv om det ikke blir helt perfekt, så funker det godt nok. Og det ville jeg vel tenkt om softis også. Det går jo helt fint å lage is av erstatninger, så jeg kan ikke se for meg at det ikke skulle gå fint her. Jeg synes du skal prøve, Iset. :jupp:
Oh, slusmaker vil jeg også ha. Mannen min mener jeg har nok kjøkkendi gser nå. Har ismaskin, ispinnemaskin, fruktismaskin og juicemaskin. I tillegg til basic-greiene da, blender, Kenwood osv. Men man MÅ jo ha slusmaker og softismaskin, sant? :nemlig:
Man må ha alle. Jeg har ikke testet den softismaskinen enda, men vi har ei med melkeallergi i hus så jeg håper vi klarer å finne på noe lurt til henne med den.
Men de der klemme-slushygreiene er helt brillefine altså. Jeg har klemt cola zero i den, burde nok ha tatt en som var litt mer død, men det gikk helt fint det altså.
Ellers har vi stort sett brukt dem til juice, ungene elsker det.
Jeg har vurdert de klemme-slushgreiene, men er ikke de litt dyre? De jeg så kostet 150,- kr for ETT beger. Eller er det sånn at man heller ut innholdet i et glass og så lager en ny til nestemann? Jeg har bare tenkt at jeg må kjøpe et beger til hver av oss.
Det er stort sett tappekranfunksjonen som utgjør forskjellen på ismaskiner og softismaskinene, i hvert fall de enkle til hjemmebruk. Du trenger den egentlig ikke når du har vanlig iskremmaskin. I den kan man stort sett lage alle typer iskrem, softis, sorbet, og yogurtis. Forskjellen på softis og annen is er litt annen oppskrift og den fryses ikke så hard som vanlig iskrem. Min ismaskin har to hastigheter på "eltedingsen" som går rundt i frysebollen, lav hastighet til vanlig is, og høy hastighet til softis. I praksis er det ikke stor forskjell, men jeg merker forskjell om jeg har satt frysenen på max kvelden før når jeg legger frysebollen i. Da går det fortere og isen blir hakket fastere.
Jeg har en Phillips iskremmaskin, men den er jo talentløs. Sikkert fordi fryseelementet ligger i bunn og ikke er i hele bollen, sistnevnte er jo mye bedre. Så mulig jeg heller bare kjøper meg en ordentlig iskremmaskin, kanskje en som ikke trenger å fryses. Man får dem jo ned i et par tusenlapper.
Vi har noen som heter slush mug. Har ikke prøvd å lage av sukkerfritt, men de lager slush av saft, juice, brus og iskaffe. Har ikke brukt dem på en stund, må fryse dem ned snart tror jeg. Det blir både billigere og mye mindre syntetisk enn den slushen man kjøper.
Ellers blir isen vi lager i ismaskin noe ala. softiskonsistens når den er ferdig. Så må fryses mer for å bli fastere.
Jeg skal forsåvidt ikek lage melkefri softis, men jeg har lyst å lage softis.
Vi har den en anelse ubrukelige ismaksinen fra phillips med fryseelement i bunnen og den softismaskinen fra obs som tråden handelr om. Første forsøk på softis for noen år siden gikk ikke så bra uten at jeg helt husker hva som gikk galt.
Men 17. mai er hos oss i år. Tradisjonen tilsier softis som vi må reise et stykke avsted for å spise (helst på Stuen må vite, for den som er kjent i Ålesund)
Mamma har fått dobbeltsidig lungebetennelse og ligger på sykehuset og jeg ser ikke for meg at om hun har spist middag her at de skal dra til byen for å kjøpe is. Og jeg hade rett og slett lyst å lage softis.
Men utfordringene står i kø
*Jeg husker at det gikk galt, men ikke helt hva.
*Jeg husker at den var bitteliten, vi er 7 voksne og 5 barn... det går ikke opp. Softis skal vel helst ikke lages og legges i fryseren for innfrysing (da kunne jeg jo begynt nå og laget i mange omganger) for da er den gjerne ikke... soft....
Jeg fant overraskende nok oppskriftsheftet til den softismaskina (men ikke til den andre, som jeg minnes egentlig lager gasnke .... soft is. Men ikke til 12.
Det demrer for meg at gelatinen var noe av det som klusset det hele, jeg er ikke godvenn med slikt.
Et par liter god vaniljeis står fremme en liten stund og kjøres i kenwood, sett frem oboy og kakestø type rosa, og tutti frutti og andre greier jeg har sett stå på isdisken på obs. Kjeks eller beger. Ikke akkurat fancy dispenser om jeg ikke tar det via softismaskinen for presentasjon, men dette kan redde 17. Mai for meg som brått ble ansvarlig for dessert i tillegg til middag til 12 og samtidig løse "orker ikke kjøres til byen men vil ha softis"
Mamma får sikker sukkersjokk da. Hun spiser softis to ganger i året, 1. Og 17. Mai og uten strø. Hun har diabetes. Jeg kan fint kjøpe sukkerfri vaniljeis, men den smelter så fort og tror ikke den egner seg til dette
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.