Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fantasiløs. Tilbehør til biff, noen?

#1

Nabbe sa for siden:

Ja, hva kan vi ha som tilbehør til biff? La ideene rulle inn. Jeg har vel variert bakepoteter til det kjedsommelige, sånn for å si det. Hva bruker man av grønnsaker?


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i biff, men når jeg spiser det så foretrekker jeg fløtegratinerte poteter til. Av grønnsaker liker jeg mais, bakte/grillede tomater, broccoli og blomkål. Ikke særlig sprekt med andre ord.:knegg:


#3

Isolde sa for siden:

Jeg foretrekker fløtegratinerte poteter, brokkoli, stekt mais, kansje en salat og hjemmelaget rødvinsaus. Vi drikker ikke vin men kjøper små flasker eller små bag in box som vi bruker.

Elsker biff og har det alt for ofte.


#4

Nextlife sa for siden:

Jeg skal også ha biff i dag og skal ha
-ovnsbakte små tomater ringlet med olje og drysset med nykvernet pepper, god olje og flaksalt
-små blomkålbuketter, purreløk, rødløk og sukkererter som jeg har i ovnen med en fløteskvett
-Røstipoteter
-kryddersmør og en cognacsjy


#5

Blåbær sa for siden:

Wokka gr.saker med soyasaus og hvitløk (løk, sopp, paprika og auberguin), couscous og kald yoghurtsaus (yoghurt natuell, majones, finhakket purre, sitronpepper).

soppstuing, salat og saltbakte småpoteter/steikte potetbåter.


#6

Hannah sa for siden:

Vi har ofte fløtegratinerte poteter, stekt mais, smørdampet brokkoli, stekt tomat og soppstuing til. Og gjerne en grønn salat til også.

Lager sjelden saus i tillegg siden jeg synes det blir nok saus fra fløtepotetene og soppstuingen.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg kunne godt spist hos deg, kjenner jeg.:jupp::D


#8

isola sa for siden:

Vi skal ha soppstuing og blomkål- og brokkoligrateng til i dag. Og rødvinssaus. Og rødvin. Sistnevnte er det viktigste. :nemlig:


#9

Nextlife sa for siden:

Bare kom, her er mat i massevis. :D


#10

Pelle sa for siden:

Jeg skal også ha biff i dag, men vil også heller spise hos Nextlife.


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg har en følelse av at du bor litt for langt unna.:)


#12

Frøy sa for siden:

Her blir det biff med gresksalat og ris til i dag.


#13

Snuppa sa for siden:

Jeg lager soppstuing med gorgenzola.


#14

IzziCreo sa for siden:

Synes løkpai er det beste til, samt ordentlig béarnaise saus :jupp:


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Vi bruker søtpotetmos til. (Koker biter av søtpotet og hvitløk til det er mørt, moser med smør og fløte, tilsetter salt og pepper.) Og maiskolber. Når jeg er på kaloritellern pleier jeg å ha ovnsbakte tomater og diger salat til.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager noe av følgende:

  • fløtegratinerte poteter, stekte poteter eller pommes anna,
  • soppstuing, stekt sopp, ratatouille, stekte rotgrønnsaker, glaserte gulrøtter, smørdampete erter/bønner/brokkoli
  • hjemmelaget peppersaus, hjemmelaget bernaise, kryddersmør eller en saus basert på sopp,løk og paprika

#17

noen sa for siden:

:what: Nei, jeg vil ikke være tilbehør til biff!


#18

frukt sa for siden:

Løkringer er godt. Så veldig sunt er det vel kanskje ikke.:knegg:


#19

Kanina sa for siden:

Jeg hadde biff på grillen i dag. Marinert i olje og hvitløk. Med brie på toppen mot slutten av steketida. Som tilbehør hadde jeg grillet asparges, avocado, små-blad-salat, tomater og valnøtter.


#20

Nabbe sa for siden:

Vi skal ha biff i morgen, så det blir tomater på grillen, mais, og så skal jeg lage stekte grønnsaker og soppstuing til.



#22

Robyn sa for siden:

Asparges surret i bacon er godt til.


#23

DollyDuck sa for siden:

Når vi har biff pleier vi å ha fløtegratinerte poteter, sopp, paprika og asparges til. Evnt en grønn salat med hjemmelaget dressing. (eddik, olje, sterk sennep, majones, løk og litt sukker)


#24

Syrin sa for siden:

Eg fyller ei form med oppskore grønsaker. Det er som regel potet, søtpotet, selleri, paprika, løk, squash og kanskje tomat. Og sopp om eg har. Og brokkoli. Eg tar det eg har. Olivenolje over, inn i steikovn. Ein eller annan saus til går an, men oftast er det meir enn nok med desse grønsakene og Creme Fraiche til. Dersom biffen blir steikt på panne som eit heilt stort stykke, så steiker eg det gjerne ferdig i ovnen, oppå grønsakene.


#25

iben sa for siden:

Asparges og soppstuing er nydelig til biff:ja:


#26

frksnupp sa for siden:

Har ikke lest hele tråden, men syns blomkålpuré er veldig godt til, ellers slenger jeg meg på tomat- og brokkolikjøret jeg og.


#27

C.D sa for siden:

Ja, her var det meste vi bruker nevnt, bortsett fra sausen vi ofte bruker. Den er kald og meget kjapp å lage.
Kesam blandet med sweet chili saus og hvitløk.



#29

Xian sa for siden:

Jeg elsker å legge masse ruccola på tallerkenen, skjære biffen i skiver og legge oppå, og toppe det med rikelig parmesanflak.

Ellers har vi ofte asparges til biff, og potetbiter og hvitløksfedd stekt i ovnen til de er karamellisert. Gulrøtter glasert i honning er også godt!


#30

Joika sa for siden:

Hasselbackpoteter eller fløtegratinerte poteter. :nam: Asparges eller tomater (gjerne stekt i ovnen).


#31

Myria sa for siden:

  • fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, ovnsbakte potetbåter, potetmos (iblandet hvitløksmør, revet cheddar og vårløk)
  • soppstuing eller bare ganske enkelt smørstekt sopp, aspargesbønner vendt i litt hvitløksmør, asparges, ovnsbakte grønnsaker (løk, hele hvitløksfedd, squash, paprika, gulrot ++), maiskolber
  • kryddersmør eller hvitløksmør, rødvinssaus, peppersaus eller hjemmelaget bernaisesaus (den kjappe varianten til Nigella)

#32

Einhyrningur sa for siden:

Stekt asparges eller en blanding av stekt blomkål og brokkoli. Stekt mais. Rotmos. Blomkålmos. Hjemmelaget potetsalat. Poteter i alle former i grunn. Søtpoteter. Salater i alle former.


#33

Geitrams sa for siden:

Jeg bruker som regel spinatstuing, ovnsbakte poteter og bakt tomat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.