Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vekt på campingvogn

#1

Bayone sa for siden:

Vi kjørte innom en kontrollstasjon på vei hjem når vi hadde hentet campingvognen for sommerens tur. Vekten der viste 1.500 kg. Vi har tillatt totalvekt på 1.600 og mangler bare klær og badeutstyr så det skal gå greit. Har også alternativet å legge forteltet inn i bilen. Men så begynte jeg å tenke på at det er jo noe vekt på draget også. Legges denne på vekten? Eller utgjør det så lite at det ikke blir regnet med? Tenker på evt. kontroll.


#2

Malama sa for siden:

Tillatt totalvekt med campingvogn er ofte et problem i følge min mor. Jeg har ikke -campingvogn, men jeg vet de så på en når de skulle kjøpe som hadde plass til så lite baggasje før den overskred grensen for hvor tungt lastet den kunne være at de ikke kunne ha klær i den...

Om vekt på draget regnes med, og detaljene i det du spørr om der er jeg mer usikker på, da jeg er usikker på hvilken grense du her snakker om, er det i forhold til førerkortet eller tilatt toaltvekt for vogna ifølge vognkortet?


#3

Bayone sa for siden:

Tenker tillatt totalvekt i forhold til vongkortet, altså om vi kommer i en kontroll veier de da aksellasten eller må vogna av kroken for å veies? I forhold til førerkort spiller ingen rolle der er vi godt innenfor.


#4

Malama sa for siden:

Jeg har ikke erfaring med hvordan de veier egentlig, for som sagt har jeg ikke vogn selv.

Men det er det kanskje noen andre som vet? Kontroller tror jeg ikke det er ofte, pappa veier alltid bil/vogn når de kjører forbi steder det kan veies, men kontroll tror jeg ikke de har vært utsatt for enda, og de kjører land og strand rundt med vogn hver sommer, det har de gjort i sikkert 10 år.


#5

Bayone sa for siden:

Jeg vet det er en kontrollplass vi skal forbi rett etter oppstart ;) Jeg har jobbet på biltilsynet en sommer og vet de hyppig har kontroll der. Uansett greit å vite hva som er rett måte å veie på.


#6

tinkadott sa for siden:

Geir sier at draget tar 100 kg, altså at dere alt er på 1600. Men hvor nøye seter vet jeg ikke... Vi har aldri blitt veid, men har flere ganger vært overrasket over hvor lite som har fått plass... Husk å kjøre med tom vanntank. Der sparer dere en del.


#7

Bayone sa for siden:

Vi har 80 kg på draget, da ligger vogna best, men det vet jo ikke de som evt. kontrollerer. Da slenger vi forteltet inn i bilen så har vi en del kilo å gå på ;) Kjører alltid med tom tank ja.


#8

mrc sa for siden:

Du tenker på koblingsvekt/kuletrykk? Dette er separat og er oppgitt i bilens vognkort. Å sjekke dette er vel noe man kan gjøre med en badevekt. Dette handler jo mer om balansering av last enn totalvekten.


#9

Bayone sa for siden:

Vi veier alltid på draget før vi kjører på tur ja. Men det er aksellasten som da teller på totalvekta ved evt. kontroll?


#10

mrc sa for siden:

Ja. Men de sjekker muligens at man ikke har for mye vekt på kula også kanskje i forhold til det som står i vognkortet....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.