Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstra olje/fett i babymat

#1

Palmen sa for siden:

Barnelegen mener vi bør ha i ekstra olje/smør i babymaten til den ene tvillingen. Hva bruker man nå til dags? Da største var liten tror jeg vi brukte kokosolje men det har sikkert endret seg?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hadde raps- og olivenolje i maten til minsten. Jeg var ikke verre på et enn at da han ble litt større, spanderte jeg en ørliten smørklatt i ny og ne også.


#3

Palmen sa for siden:

:humre: jeg tenkte automatisk å bruke smør. Det smaker jo så mye bedre! Og for en unge som ikke liker fast føde må en jo gjøre det beste ut av det? Hun liker å tygge på brødskalker, da. Får ikke i seg så mye men får i det minste smakt litt.


#4

Najade sa for siden:

Vi har brukt rapsolje, og i det siste litt smør.

Typisk olje i grøt, smør i grønnsakene.


#5

Daisy sa for siden:

Vi har brukt endel Cocosa, det inneholder visstnok endel av de samme fettsyrene som morsmelken!


#6

Embriksmamma sa for siden:

Vi brukte rapsolje som vi kjøpte på helsekost til vesla, husker jeg.


#7

Meissa sa for siden:

Meierismør eller cocosa. :nikker:

Barn skal ha litt mettet fett. Det er det fettet det er mest av i morsmelka.


#8

Salt sa for siden:

Cocosa og smør. :nemlig:


#9

Mjau sa for siden:

Vi brukte rapsolje om vi tilsatte noe.


#10

Susse sa for siden:

Jeg har brukt tistelolje,cocosa,avocadoolje og rapsolje avhengig av hva vi har laget.


#11

IzziCreo sa for siden:

Cocosa :jupp:

Smør skal man vel ikke gi barnet før etter 10 mnd nå etter hva jeg har fått med meg. Husker med de to eldste så var det greit å putte det i maten når man varmebehandlet den, men det er det visst ikke nå lengre... Hemmer visst opptaket av noe. Protein var det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.