Jeg så på Hele Sverige Baker på søndag, og ble inspirert, siden de hadde sjokoladefondant i den "tekniska utmaningen". Men jeg ble veldig skuffet, for dommernes idé om sjokoladefontant var visst noe helt annet enn det jeg elsker! De premierte deltakerne som hadde nesten gjennomstekte "muffins", mens hun som var den eneste som hadde flytende kjerne, røyk ut. :skuffet:
Jeg bruker denne oppskriften, og foretrekker at de er som bløtkokt egg inni. Helst som littegranne kake, badet i sjokoladesaus når man åpner dem.
Så, er jeg eller HSB som har rett? (Har skjelvende, såvidt faste på toppen, sjokoladefondanter rett ut av ovnen akkurat nå! :D )
På Masterchef Australia var de kjempenøye på at den var rennende inni, så i følge dem har du rett. "Hardt skall" og rennene sjokolade inni var det de ønsket å oppnå.
Jeg så også det, og ble overrasket over at svenskene har en annen definisjon av korrekt stekt sjokoladefondant enn oss. :nemlig:
Klart den skal være rennede i midten.
Merkelig. Et kjapt googlesøk på svensk avslører at de fleste svensker mener chokladfondant skal være rennende. Jeg så ikke programmet, men sa de virkelig det?
Ja! :what: En av deltakerne hadde en fondant som ikke var rennende en gang, men som var ustekt inni, men dommerne mente den var "ujevnt" stekt og ikke stekt godt nok. :tullerdu: Hun som hadde fondant som hadde hevet som muffins, og bare vare såvidt "brownies"-aktig inni, ble kåret til den beste.
Jeg synes forøvrig at det bør være rom for personlig preferanse på grad av gjennomstekthet, akkurat som på kokte egg (bortsett fra "hardkokt", da, som tilsvarer gjennomstekt. ). Fra "smilende" til "bløtkokt". :nemlig:
Ble skikkelig irritert når jeg så den episoden - det der var ikke i nærheten av hva jeg kaller sjokoladefondant. Sjokoladefondant skal være flytende inni, slik at sjokoladen renner ut når du setter skjeen i den.
Måtte forresten lage sjokoladefondant slik jeg liker den etter å ha sett episoden.... Varm, mektig og flytende i midten :)
Skal i allefall aldri bestille sjokoladefondant i sverige - ville nok klaga på alle at de var for mye stekt!
Jeg er så glad for å lese dette. Jeg og Mannen ble også bent ut rystet da vi så den episoden. De fondantene som dommerne var fornøyd med var i beste fall en slags kladdkaka. :skuffet:
:kjevle: Nå har det stått flere ganger i tråden at de normalt ikke er slik i Sverige. Skal alle svensker begynne å tro at alle nordmenn er som Petter Northug? Det blir vel litt for generaliserende?