Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladefondant - hele Sverige baker

#1

Kanina sa for siden:

Jeg så på Hele Sverige Baker på søndag, og ble inspirert, siden de hadde sjokoladefondant i den "tekniska utmaningen". Men jeg ble veldig skuffet, for dommernes idé om sjokoladefontant var visst noe helt annet enn det jeg elsker! De premierte deltakerne som hadde nesten gjennomstekte "muffins", mens hun som var den eneste som hadde flytende kjerne, røyk ut. :skuffet:

Jeg bruker denne oppskriften, og foretrekker at de er som bløtkokt egg inni. Helst som littegranne kake, badet i sjokoladesaus når man åpner dem.

Så, er jeg eller HSB som har rett? (Har skjelvende, såvidt faste på toppen, sjokoladefondanter rett ut av ovnen akkurat nå! :D )


#2

Engasjert sa for siden:

For meg høres det ut som du har rett, selv om jeg kun har spist, ikke bakt, sjokoladefondant. Skulle gjerne smakt dine, de høres veldig gode ut :)


#3

Tjorven sa for siden:

Hele poenget med fondant er da at den er flytende inni, er det ikke?

Jeg elsker fondant. :hint, hint:


#4

Kanina sa for siden:

Da får du stikke innom her nå, da. Masse røre igjen! :D

#5

Einhyrningur sa for siden:

På Masterchef Australia var de kjempenøye på at den var rennende inni, så i følge dem har du rett. "Hardt skall" og rennene sjokolade inni var det de ønsket å oppnå.


#6

Palmen sa for siden:

Selvfølgelig har du rett. :nemlig:

Gjennomstekt sjokoladefondant?! :skingrestemme:


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Gjennomsteikt sjokoladefondant blir kalla muffins.

Så klart den skal vera lett rennande inni. Svenskar er rare :knegg:



#9

Pelen sa for siden:

Gjennomstekt syns jeg er veldig feil!


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg så også det, og ble overrasket over at svenskene har en annen definisjon av korrekt stekt sjokoladefondant enn oss. :nemlig:
Klart den skal være rennede i midten.


#11

Mrs. Longbottom sa for siden:

Merkelig. Et kjapt googlesøk på svensk avslører at de fleste svensker mener chokladfondant skal være rennende. Jeg så ikke programmet, men sa de virkelig det?


#12

Nextlife sa for siden:

Jepp, og han kakeduden viste fem et glanseksempel han selv hadde lagd.


#13

Kanina sa for siden:

Ja! :what: En av deltakerne hadde en fondant som ikke var rennende en gang, men som var ustekt inni, men dommerne mente den var "ujevnt" stekt og ikke stekt godt nok. :tullerdu: Hun som hadde fondant som hadde hevet som muffins, og bare vare såvidt "brownies"-aktig inni, ble kåret til den beste.

Jeg synes forøvrig at det bør være rom for personlig preferanse på grad av gjennomstekthet, akkurat som på kokte egg (bortsett fra "hardkokt", da, som tilsvarer gjennomstekt. ). Fra "smilende" til "bløtkokt". :nemlig:


#14

Malama sa for siden:

Fondant flyter, det vet selv jeg som aldri har fått den glede av å spise en.


#15

elli sa for siden:

Ble skikkelig irritert når jeg så den episoden - det der var ikke i nærheten av hva jeg kaller sjokoladefondant. Sjokoladefondant skal være flytende inni, slik at sjokoladen renner ut når du setter skjeen i den.

Måtte forresten lage sjokoladefondant slik jeg liker den etter å ha sett episoden.... Varm, mektig og flytende i midten :)

Skal i allefall aldri bestille sjokoladefondant i sverige - ville nok klaga på alle at de var for mye stekt!


#16

Harriet Vane sa for siden:

Den skal såvidt henge sammen på utsiden og flyte på innsiden. Det vet da alle.


#17

Njulaif sa for siden:

Jeg er så glad for å lese dette. Jeg og Mannen ble også bent ut rystet da vi så den episoden. De fondantene som dommerne var fornøyd med var i beste fall en slags kladdkaka. :skuffet:


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men det må jo være en fiks ide disse dommerene har hatt, jeg tror ikke det er gjengs oppfatning blandet svensker, altså.


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg kjenner at jeg er på nivået før underskriftskampanje her. :knegg:

:fortsatt rystet:




#22

Pelen sa for siden:

:kjevle: Nå har det stått flere ganger i tråden at de normalt ikke er slik i Sverige. Skal alle svensker begynne å tro at alle nordmenn er som Petter Northug? Det blir vel litt for generaliserende?


#23

Njulaif sa for siden:

Nei, det får vi inderlig håpe.

:lettet:

Og jeg lar meg stadig overraske over hvordan jeg kan la meg engasjere av slike ting som dette. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.