Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når man skal lage smør av fløte...

#1

~TM~ sa for siden:

... ved å riste fløten selv i et tomt (og selvfølgelig godt vasket) sylteagurkglass, vil det til slutt bli ost om man rister for lenge?

I sted hadde elleveåringen noe som så ut som en (smør)klump i fløte (etter at alt hadde vært litt grøtete), men han fortsatte å riste. Nå ser det derimot ut som en hvit puddingaktiggreie i litt fløte. Har det blitt ost? Er det på vei til å bli smør, eller hva? (Det er vel 35 år siden jeg gjorde noe slikt, så jeg aner ikke...)

???



#3

Dixie Diner sa for siden:

Og et annet spørsmål i samme gate; går det an å lage smør av soyafløte på samme måte? dum


#4

Mjau sa for siden:

Det blir vel litt væske til overs om man lager smør? Som man klemmer ut av smøret? Jeg trodde i alle fall det. :jupp:


#5

Pamina sa for siden:

Smøret skal vel vaskes i vann etter at det er kjernet ferdig.


#6

Malama sa for siden:

Det blir ikke ost, da trengs andre greier, som løype.

Det blir en smørklump i veske.

Om det blir det av soya aner jeg ikke.


#7

Floksa sa for siden:

Det er smeltet smør.
Sett glasset i litt kaldt vann, så vil smøret komme fram igjen.
Deretter knas klumpen i kaldt rent vann, saltes og voila: smør.

Men det blir best av seterrømme.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.