Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

MGP jr. bør sensureres!

#1

DM sa for siden:

www.dagbladet.no/kultur/2007/06/01/502269.html

Går det an å gjøre noe for å få dem til å boikotte dette? Jeg synes det er helt uhørt av samfunnet å akseptere at barn synger slikt.


#2

livit sa for siden:

Ja der er jeg jammen enig med deg ! Har hørt diskusjoner rundt denne sangen i hele dag, fra p4's morgensending til jeg reiste hjemover i 16-tiden.. .er det mulig .. det går ikke an... Helt enig, helt uakseptablet med sånne tekster i ett barneprogram.


#3

Benzo sa for siden:

:sjokk:


#4

Sitron sa for siden:

Barn må få lov til å uttrykke seg. Bedre at de synger om det enn at de gjør noe med det.


#5

DM sa for siden:

Øh, om barn har det slik inni seg. Så send dem i terapi, ikke vis det i beste sendetid på nrk, og la dem spre budskapet til alle andre unger.


#7

livit sa for siden:

:nemlig:


#8

Pamina sa for siden:

Helt håpløst å la noe sånt komme gjennom til en finale. Jeg er ikke for sensur egentlig, men en viss form for voksen kontroll hadde vært smart i dette henseende.

Teksten er virkelig slem.


#9

Fara sa for siden:

Dette var vel snakk om en "pønke" band og da mente de at musikk stilen deres burde tillate det.


#10

Sitron sa for siden:

Nettopp. Det blir som å si at all metal burde blitt forbudt, for barn kan jo høre på den og bli påvirket. :snill:


#11

amylin sa for siden:

Jeg er ikke for sensur, men på den annen måte har 5-åringen min uttrykt ønske om å se på MGP-jr i morgen.


#12

Bequita sa for siden:

Det er snarere tvert imot altfor få sinte jenter der ute! Det er mye mer skadelig for unge jenter med såkalt "main stream" popmusikk der kvinners verdi måles i utseende og rumpevrikkeferdigheter.


#13

Mams sa for siden:

Synes ikke det er velklingende ord fra et barn, om det er i en sang eller ikke.
Ei heller om de er aldri så mye "pønke" band.
Unger suger til seg slike ord (det er utrolig hva de får med seg av det man ikke øsker, men dt man ønsker de skal få med svisjer glatt forbi øret)
er ikke like sjarmerende når alle barna i gata går og gauler på en sånn sang.


#14

Snippa sa for siden:

Jeg er enig i at denne burde sensureres. Jeg synes ikke det bør oppfordres til slike uttalelser fra barn rettet mot barn i beste sendetid på nrk.


#15

DM sa for siden:

Den meste av metal er vel på et språk unger ikke forstår, og sunget på en måte som gjør at man ikke helt klarer å skille ut ord av ulydene. :fordomsfull-anti metal:

Dessuten er det forskjell på voksne og barn. Hva foreldre lar barna lytte til er en helt annen sak enn hva man tillater barn å uttrykke.


#16

Agent Scully sa for siden:

Jeg er litt delt her. På den ene siden må sangen i seg selv kunne aksepteres, fordi de ikke synger om en navngitt person. Jeg ser ikke helt hvordan man kan ha ytringsfrihet for voksne, men ikke barn. Hvor går i så fall aldersgrensen? Ingen ville vel brydd seg om det var Turboneger som sang dette?

Når det er sagt, så kan jeg ikke fatte hvordan en slik sang har havnet i MGP. Foreldrene/lærerne burde ha blandet seg inn og forsøkt å styre dem vekk med litt kyndig veiledning. Juryen kunne forsåvidt også ha valgt vekk bidraget under påskudd av "smakløshet". La meg si det sånn: Mitt barn hadde ikke fått lov til å synge noe slikt!

Jeg synes dog det er på sin plass at man forteller alle som vil høre på, deriblant sine egne og andres barn, at sangen er ufin. Og så får vi håpe på at den ikke vinner.


#17

Kaija sa for siden:

Dette synes jeg NRK burde ha latt være å slippe til i konkurransen.

Vi dropper MGP junior i år. HE ville gjerne se, og hadde gledet seg, men dette skal han ikke høre på. Han syntes forresten det var helt greit å bestikkes med å se en kul (kulere enn hva mamma ellers går med på) film i stedet.


#18

Chablis sa for siden:

Jeg er helt enig i at den bør sensureres. Helt forferdelig tekst.


#19

Agurke sa for siden:

:dulte:


#20

Ole Brumm sa for siden:

Så enig så enig.


#21

Maverick sa for siden:

Teksten er håpløs, og med tanke på aldersgruppen dette programmet rettes mot, burde den være avvist for lenge siden. Å sensurere den NÅ tror jeg bare vil gi ekstra mye pr, at den blir kulere å synge på osv.

Argumentet om at "da må man forby alt annet også" synes jeg ikke holder. At iscenesatte mord vises i påskekrimmen er noe helt annet enn å vise det i barne-tv, for eksempel.


#22

Irma sa for siden:

Jeg er ambivalent. Joda, barn kan høre på tekster som ikke er spesielt hyggelige både her og der. Forskjellen er vel at dette programmet har en hovedmålgruppe, og at denne målgruppa er barn.


#23

*HH* sa for siden:

:nemlig:


#24

Inagh sa for siden:

Jeg er helt på linje med Kif her!


#25

Nenne sa for siden:

Den teksten burde aldri ha sluppet gjennom sensuren.


#26

Tangina sa for siden:

Enig - synes den er drøy. Den kan jo faktisk vinne, og så må vi høre på teksten i månedsvis framover...

Å argumentere for punk som ytringsform når det gjelder små barn som ikke aner hva det dreier seg om er tøvete synes jeg (selv om jeg er et sant barn av 70-80-tallet og elsket punk).


#27

Guava sa for siden:

Dette handler ikke om ytringsfrihet. Ytringsfrihet vil ikke si det samme som å få lov til å si hva som helst i et barneprogram på TV. Folk kan si hva de vil på gata, men jeg synes ikke et TV-program på barn skulle tillate dette.


#28

Elin sa for siden:

Den bør fjernes ja! De kan jo evt bli tilbudt å gjøre om teksten. Dersom man er "nødt til " å skrive en sang med slik tekst til barn, ja, da vil jeg si at man har fryktelig dårlig fantasi.


#29

Michayla sa for siden:

Hørte sangen på radio på jobb i kveld.
Og hun programlederen kunne ikke fatte hva som var så galt med den sangen og håpet at gutta fikk synge den flotte sangen.

Jeg fikk hakeslepp---

Den sangen burde ikke få lov til å sendes på tv ei heller radio.

Unger er onskapsfulle til tider å snapper opp slike ting fort og bruker det.


#30

Kirsebær sa for siden:

Signerer dette.

Jeg syns det er helt greit at at ungene får med seg at det er forskjellige folk med forskjellige meninger der ute. Og det ble jo forklart hva sangen handlet om.

Jeg heiet på Pønkjentene. :)


#31

Irma sa for siden:

Hvem vant? finner ikke



#33

Irma sa for siden:

Takk Fnatten. Husker ikke hvilken sang det var.


#34

safran sa for siden:

Da den sangen kom satt begge jentene og rynket på nesa. De likte den ikke, og de reagerte på teksten begge to. Jeg hadde ikke fått med meg dette i det hele tatt, så det kom ikke fra meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.