Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

FERIE! Jeg har ferie!

#1

Malama sa for siden:

i alle fall teoretisk sett, i praksis har jeg tenkt å jobbe et par timer til i kveld eller i helga eller en eller annen gang før neste helg i alle fall.

Det ligger nemlig igjen ganske mange timers arbeid med føring av bilag, jeg tipper 4-5 timers jobb, og jeg kan ikke overlate ALT dette til min kollega som har ferie i ei uke til, så jeg skal jobbe litt til, og tenkter at målsetningen samtidig blir å nulle ut minustiden min, det er 2,5 timer til, så det passer fint.

Men sånn egentlig, så har hele familien ferie nå! Fire uker, fire deilige uker, ingen jobb, ingen barnehage, bare fri.

Jahh, ignorer at jeg er syk og synes synd på meg selv i kveld, jeg har tenkt å bli frisk som en fisk snart, så det så! Ungene vil helst dra til bestemor i går, eller allerhelst i forgårs. (Hun dro herfra på onsdag....) mens min plan er at vi skal være hjemme ei ukes tid først... Vi har tenkt å introdusere ungene for svømmebasseng (svømmehall, det er 14 grader og regn...) både for å se om de tåler klorvann, eksemunger som de er, og forberede tilvenning til vann siden vi tenker det er på tide i alle fall for eldste å begynne å tenke på svømmeopplæring.

Vi skal leke oss, late oss, la ungene leke i hagen. Jeg skal stelle med blomster, potte opp og ordne ferievanning, kanskje prøve å sette opp igjen minidrivhuset mitt med bedre festing, det blåste overende sist helg.

Det skal bli is, grillmat og mye kos. (ja, grillingen har vi drevet med i et par måneder, og is har de da spist ganske mye av allerede, sånnsett)

Vi skal altså en tur til svigers sånn etterhvert, og muligens en tur til lilleputthammer eller hunderfossen en dag det passer sånn (svigers bor på toten) Jeg skal feire bursdagen min, planlegger å forhåpentligvis komme meg hjem igjen før den tid da, hvilket minner meg å at jeg skal øve meg på eggefrie kaker før den tid, så det står på planen for neste uke.

Ja, det er FERIE!!!


#2

Luvi sa for siden:

Nyt ferien. :jupp:

Jeg er på overtid når det gjelder å være klar for ferie, dessverre har jeg igjen en vakt i morgen før jg kan begynne å nyte 4 uker ferie.


#3

Malama sa for siden:

jeg har ikke feriefeelingen i det hele tatt, ikke følelsen av at det er ferie, ikke den lette følelsen av at jeg "flyr ut fra jobb, det er ferie!!!" som jeg vanligvis har. (muligens delvis for jeg hadde med meg jobbpc og planer om å bruke den?)

jeg er veldig klar for fri, for jeg er sliten, men jeg har ikke følelsen av at jeg har ferie, så jeg prøver på påtvinge den ved hjelp av denne tråden :)


#4

Snuppa sa for siden:

Det høres deilig ut.

Jeg er straks ferdig med 2 usle uker med ferie, jobb igjen fra mandag av.


#5

millact sa for siden:

Håper det blir en flott ferie! Har selv hatt to uker fri og nyter det i strålende sol på Sørlandet. Men jeg har jo sagt opp, så jeg har sånn sett permanent ferie. Enn så lenge er det helt greit.


#6

Chablis sa for siden:

Kos deg i ferien.:-)


#7

Malama sa for siden:

Når jeg bare blir frisk så...

Måtte minne meg selv på det, når jeg under frokosten planla at jeg skulle på shopping (det er lørdag, vi planlegger å dra ungene i badeland i løpet av sommeren, følgelig trenger jeg badedrakt. Vi må hente ut nye øyedråper til knerten før vi drar til svigermor på ferie om ei ukes tid, for han reagerte veldig på kattungene hos tanta til min mann forrige uke, og min svigerinne tok med meg en av dem hjem, og bor hos sin mor nå i sommer frem til studiestart, altså gjør katten også det. og Mikro skulle hatt seg ny/større dyne, hun har babydyne enda, og skulle hatt juniordyne, og, og, og...)

Mannen ser på meg og mener at sofa og pedd egner seg bedre.

Og ja, butikkene ER åpne på mandag, og da skal vi jo ikke på jobb, det MÅ ikke orndnes på lørdager!

Uteom en fireårsgave da, vi skal i fireårsdag i morgen, så det må han ordne selv. Siden han mente det var lurere om han handlet alene det nødvendige i dag, så kunne vi ta shopping i morgen. Det er apotek hos svigermor også, badeland har butikk, og dyne får jenta nårsomhelst det passer seg sånn...

Ja, ferie. Vi skal kos oss!!! FIRE UKER UTEN JOBB! Hele familien! KOS OSS!


#8

sleeping beauty sa for siden:

Sitter og venter på feriefølelsen her, det regner, blåser og værmeldingen er ikke akkurat oppløftende kommende uke. Men deilig med noen dager fri likevel, barna/ungdommene koser seg hvertfall, de er ikke så nøye på været :) Ha en fin sommerferie!


#9

Malama sa for siden:

Det blåser så trærene vaier, og regnet pisker mot vinduene. Jeg har helt litersvis av vann AV blomstrene/grønnsakene mine ute, de trenger ikke vanning, bare hindre at de drukner...

Feriefølelsen er ikke sånn superduper på plass nei, men det er da ferie, jeg har vært på shopping (uten mann og barn) i noen timer i dag, og nå ser jeg frem mot å dra til svigermor mot helga, der er det nemlig melst 20-23 grader og sol, det er noe annet enn dette her!


#10

millact sa for siden:

Håper ferien er blitt akkurat slik du ønsker!


#11

Malama sa for siden:

Ferieoppholdet hos svigermor ble mer eller mindre akkurat som forventet, på de aller fleste vis, både soooooool, litt bading, mye utendørs opphold med sommertøy (hvorfor jeg pakket ned sokker og langbukser i tilegg er noe usikkert...) behovet for allergimedisinering av guttungen grunnet kattunge i huset, den ikke helt uventede "trenger visst astmamedisin også, men har glemt den, har da heldigvis e-resept", frem-og-tilbake-kabalen mellom svigermor og svigerfar gikk som forventet, og "hva, skal dere hjem allerede etter 10 dager når dere enda har ferie i et par uker til"-praten omtrent også som forventet, men ja, vi DRO hjem. Selv om det regner her.

Nå har vi den andre delen av ferien, rydde huset til bursdagen min, planlegge baking og denslags, montere bokhylle og sånne ting i kjelleren og få tømt noen kasser med bøker og stæsj, tømme ungenes kommode og skap for klær i for små størrelser og overlate dette til min bror, før jeg pakker ut og ser på de fire posene med arvetøy vi fikk med oss fra svigerfar, forklare ungene at "storebarnslego" bør ryddes opp i den store esken som er til slikt før seleskapet siden min 1,5 år gamle niese som elsker å putte ting i munnen kommer, og finne svar på spørsmålet som kommer i alle sms fra de som er opplyst om kaketidspunkt: "hva ønsker du deg?"

Svaret er nemlig egentlig: Drivhus i hagen, og det vet jeg at du ikke kan gi meg, men et tilskudd i den retning er fint. Synes dog det er noe vagt ufint over "ønsker meg penger" som svar så jeg tygger litt på formuleringen. (og blir veldig glad for gaver også, det være seg bøker, blomster, t-skjorte eller pyntegreier, selv om jeg noen kasser med pyntegrier som ikke er pakket opp enda og litt plassmangel for dem, og har en stabel uleste bøker også, sant å si)

Men ja, ferie er fint!


#12

millact sa for siden:

Det høres ganske fint ut! Gratulerer med dagen, gjerne litt på forskudd.


#13

Malama sa for siden:

Ja, det er egentlig veldig deilig, selv om vi ikke gjør så mye "spesielt", så er det deilig å ha ferie sammen, rett og slett. Ikke jobb på 4 uker, bare familietid, deilig.

En tur i Hunderfossen ble det for ungene, vi får se om vi kommer oss i svømmehallen i løpet av de neste ukene, det ble ikke på ferieturen rett og slett for fint vær til å bade inne.

Men ja, det er deilig med ferie :)

(selv om ungene begynner å bli litt... vel, det kan bli litt lenge med halvannen uke til uten bhg, så vi må absolutt finne på noe!)


#14

millact sa for siden:

Vi har ikke gjort så innmari mye vi heller de fire ukene vi har vært her (annet enn å flytte, da) og en tur til Danmark og Legoland. Jeg tror vi har hatt godt av fri rett og slett, sove lenge og nyte været. En uke til før bhg start og to uker til skolestart. Da er vi nok klar, kanskje.


#15

Malama sa for siden:

Flytting er jo en del styr da!


#16

millact sa for siden:

Absolutt! Jeg har lovet meg selv at det neste året skal det kun inn ting i dette huset som vi virkelig trenger! Jeg ryddet godt før vi flyttet, men har enda bilen full nå av ting som skal gis bort. Jeg tror det blir mer også.


#17

Chablis sa for siden:

Gratulerer med dagen på forskudd.


#18

Malama sa for siden:

Vi har fortsatt et rom med kasser... et år etter at vi flyttet inn.

Vi gjør altså en innsats med disse nå i ferien, men saken er at mange av dem inneholder ting vi nok ikke burde flyttet med oss. Og en del av dem ting jeg gleder meg til å få frem da, faktisk. Vi fikk opp masse bøker i ei hylle i går, jeg fant minst ei jeg ikke har lest og flere jeg har lyst å lese igjen. Jeg vet der er ei kasse med voksen-dvd'er som bare venter på å komme inn i dvd-hylla mannen fikk på plass også, det er i all hovedsak barnefilmene som er kommet frem og tatt i bruk inntil nå. Jeg vet der er usette filmer og verd-å-se-igjen filmer der også. (Men jeg har jo så mange ting på opptak fra tv'n at jeg vet ikke når jeg har tid til å se dvd da..)


#19

millact sa for siden:

Du skal se gode filmer til høsten når det ikke er noe å se på TV.

Gratulerer med dagen i morgen!


#20

Malama sa for siden:

Til høsten når det ikke er noe å se på tv kommer jeg fortsatt til å ha 1 sesong av en serie fra i vår, minst...

Men jeg kan fint se gode filmer også :)


#21

millact sa for siden:

Håper du har en fin bursdag i dag, Malama.

Jeg har planer om å lese mer i høst.


#22

Malama sa for siden:

Jeg har hatt en fin dag ja.

Først rydde og vaske hus og pynte kake (som forøvrig ikke var godt nok stekt eller noe sånn, den var i alle fall slett ikke god. Jeg lurer på om jeg gir opp eggefri bløtkake, og går for andre kaker fremover) og deretter fult hus og stormende jubel, vi var vel 17 store og 7 små, den ynsgte bare en måned, de andre små klarte å lage riktig så mye liv og røre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.