Ja, hvor mange trenger vi? Det blir kaffe og kaker et par timer etter en langvarig treretters middag.
Hvor mange kakeporsjoner går det feks på en vanlig rund ostekake? Eller en langpannesjokoladekake? Og hvor mange porsjoner spiser man i snitt?
Det er bare fint med mye rester, for vi trenger kake til samme gjengen dagen etterpå også. Men det hadde jo vært greit å ha en ide om hvor mye kakepåfyll vi trenger til dagen derpå.
(Spesifiser gjerne om du er vant med rause kakebord eller er en mer nøktern kaketype ;) )
Dette er bryllup, er det ikke? Jeg aner ikke, for jeg har nesten ikke vært i bryllup, ikke i Norge i alle fall. Da var det ikke enormt mange kaker, men det holdt og vi hadde nattmat etterpå.
Du kan rekne 6-8 personar pr kake. Kokkemannen min seier at det då bør vera igjen restar til neste dag. Dersom du skulle rekna med akkurat så hadde det vert 10-12 personar pr kake ( då går det akkurat opp i opp )
Så som Erica, så hadde me rekna med ein 14-15 kaker.
Jeg er kokkedame og regner 10-12 kakestykker pr. kake. Pr. pers regner jeg 1 1/2 kakestykke per pers, så i min bok ville jeg hatt ca. 14 kaker.
Jeg er ikke vant til de enorme kakebordene sunnmøringer og trøndere rapporterer om. :knegg:
(I mitt bryllup var det nesten 50 gjester, vi hadde 3. etg bryllupskake, samt 3 kaker til)
Jeg hadde nok laget et sted mellom 15 og 20, så har dere godt med rester igjen til dagen etter. Noen av kakene kan kanskje fryses også slik at det ikke gjør noe om det blir rester av restene?
Åååå, det er så flott å ha foreldreportalendamene (og kokkemennene deres) å spørre!
Vi har en 90-personers kake allerede (ok da, bryllupskake ;) ), hvor mange kaker regnes den som? Med 10-12 personer pr kake tilsier jo det 8-9 kaker? Betyr det at 10 kaker i tillegg burde holde? Eller kommer de 20 kakene i tillegg til denne?
En slik kake regnes med et lite stk per. pers, så i mitt regnestykke ville det holdt med 10 kaker i tillegg.
Jeg synes det er veldig kjekt med et fat frisk frukt og bær i tillegg, samt gjerne litt konfekt e.l.
Det er veldig mange som ikke orker kake etter en svær middag, men en liten søt bit i form av et jordbær, en after eight e.l er kjempegodt :)
Jeg laget 9 kaker til 16 personer i min sønns dåp. :knegg: Det ble voldsomt med rester igjen, så jeg hadde nok beregnet 14-15 kaker i ditt tilfelle, som de andre over her sier. Men det kommer jo litt an på hvilke kaker som lages også, noen er veldig mektige. Og du kan jo sette frem frukt og konfekt og sånt og.
Kokkemannen igjen. Bryllupskaka skal dekke eit kakestykke til kvar person, så i teorien treng du ikkje meir enn 8-10 kaker til. Det vil ca gje 2 kakestykker til kvar person.
Mannen seier at han personleg ville gått for ei bryllupskake til 70 personar og ca 15 kaker i tillegg.
Hmmm, 15 kaker i tillegg, altså.. :gruble: Vi har nesten bare tilreisende gjester, så det er ikke bare-bare for folk å ta med seg. Men i verste fall finnes det jo bakere i området.
Frukt og bær og after eight var gode ideer. Kake etter midnatt er ikke min favoritt heller, og greit med alternativer til alle.
Men når 1 pers tar 3-4 kakestykker er det vel gjerne små fliser man tar, ikke vanlige stykker. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som greier 4 vanlige kakestykker etter en middag.
Ingen ekspert, men kanskje en type pavlova med frukt? Ostekake, gulerotkake og mange sjokoladekaker er mektige synes jeg. Samtidig hører det vel med noe mektig også. Bringebær og sjokolade er godt sammen.
Jeg synes verdens beste er god. En god nøttekake med gul krem er også godt. Man orker lite av de, tar smale stykker. Pavlova med krem og litt sjokolade er også godt og ikke like mektig som mye annet.
Min erfaring i bryllup er at det går veldig lite kaker, særlig hvis det har vært alkohol til middagen. Selv pleier jeg knapt å smake. Sikker på at 10 kaker totalt er mer enn nok når den ene er en stor bryllupskake..
Du kjenner ikke familien min, åpenbart. Små fliser, det er mamma (diabetikeren) vi andre spiser skikkelige kakestykker. Ok, jeg stopper stort sett på 2-3, pluss et par desserter, min far og bror er nok mer på 3-4 ja, pluss desserter selvsagt.
Dette som "kaffebord" ikke som "dessert rett etter middag" da.
Men altså, type bryllup eller konfirmasjon eller barnedåp eller bursdag (sistnevnte er middagen gjerne spist hjemme før man kommer da) så klarer de aller fleste jeg kjenner mer enn 2 kakestykker altså!
Også holder jeg på min mormors mantra, "husk dessertene jenter!" 2/3 kaker og 1/3 desserter (frukt, gele, mousse, pudding, is, fromasj. Min bror lager en versjon av pavlova som alltid forsvinner, men den regner vi som dessert i denne sammenheng)
Jeg er nok på nivå med Katta og synes ikke 20 er å ta hardt i, akkurat. Når dere har en sånn svær en, så kaaaansje 15-16 kaker da (og minst 5 desserter på det bordet, hjemmelaget karamellpudding er vel et must i voksenselskap)
Jeg er vestlending(men ikke noe sunnmøring!) og er vant til overdådige kakebord så jeg ville nok gått for ca 20kaker. Rester er bare supert til dagene derpå. :jupp:
Jeg tror det kommer an på hvor lang tid det er mellom middagen og kakene. Jeg var i et bryllup der der ble lang ventetid mellom middag og kaker, og da ble alt av kaker spist. Det var rikelig beregnet med kaker, så normalt sett burde det vært nok. Jeg vet at brudgommens mor var veldig nervøs et øyeblikk for at det ikke skulle bli nok. Og det var nok av alkohol både til middagen og i ventetiden.:knegg:
Jeg er også vant med mye kaker og hadde beregnet 20 kaker, kanskje trukket fra et par siden du har bryllupskake. Man spiser jo vanligvis ikke kake rett etter middag. I våre familieselskap er jeg vant med at folk spiser 3-4 vanlig stykker, så 1-1,5 stykke pr person synes jeg høres veldig lite ut.
Og så synes jeg at det skal være litt over the top g andre vært livredd for å ha for lite.
20 kaker er nesten en kvart kake på hver. Hvis noen av kakene i tillegg er store, så tror jeg virkelig ikke det er sjans for at halvparten blir spist opp, etter en stor bryllupsmiddag.
Ja, ikke sant, så da er det jo faktisk vanskelig å si at det blir på den ene eller den andre måten. For selv de som hadde drukket for mye spiste kaker så det holdt.
Mens i de bryllupene jeg har vært i hvor det ikke har vært så lenge mellom middag og kaker og alkoholforbuket har vært moderat så har det vært godt med kaker igjen.
Altså, jeg er halvt sunnmøring og vel så det, men jeg mener det må holde med 10 kaker i tillegg til bryllupskaken. Sleng med litt frukt og bær i tillegg, og sjokolade i skåler, og du er i boks. Så seint på kvelden går det ikke mye kake, og det er ikke noe poeng å ha rester uti uken etter (har jeg hørt...). Til dagen etter har dere helt sikkert rester, og så kan dere spe på med is og jordbær. Blir så bra så! a
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.