Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bekkenløsning/bekkenplager

#1

sleeping beauty sa for siden:

Er det flere her som har fått diagnosen kronisk bekkenleddsyndrom? Jeg har hatt det i 10 år, og er nå uventet blitt gravid igjen. Er snart 19 uker på vei og kjenner det blir stadig vondere. Prøver å ta alle forhåndsregler jeg vet letter hverdagen litt, setter tenåringene til å støvsuge etc. men kjenner at dette stadig blir værre. Har gått til ulike typer behandlinger før, som f.eks. fysioterapeut/kiropraktor/naprapat uten at det hjelper, enkelte behandlinger har bare gjort det værre.
Har noen råd eller erfaringer som gjør at jeg på en måte kan "forsinke" disse symptomene, slik at jeg kan klare å fungere lengst mulig?
To siste svangerskap har vært smertefulle, og jeg håper bare jeg kan slippe billigere unna denne gangen :)


#2

shute sa for siden:

Tja, forsinke og forsinke. Jeg er 35 uker med nummer to og fremdeles ikke verre enn at jeg har en del krykkedager, men ingen rullestol. Det er ikke verre - til dels bedre - denne gangen enn i sist svangerskap, men jeg har vel også vært enormt mye forsiktigere. Jobb og slikt har vært uaktuelt i lange tider og jeg blir seriøst dårlig når jeg prøver meg på ting som å gå mer enn tredve meter, sitte rett opp og ned, sitte i bil over litt tid og sånn.

...men jeg opplever å ha positivt utbytte av både manuellterapeut, slyngetrening, til dels kiropraktor (får låsninger av å spenne meg på grunn av løsningen), bekkenbelte, krykker og sånn diger pute i senga til å ha mellom bein/langs kroppen. De på fysikalsk medisin på Ullevål gikk gjennom øvelsene og opplegget til manuellterapeuten min og gikk god for at det var veldokumentert da de satte bekkenleddsyndromdiagnosen, og jeg har i hvert fall ikke opplevd forverring av det.


#3

Rose sa for siden:

Jeg har bekkenløsning og er i uke 14. Siste svangerskap så klarte jeg såvidt å gå på slutten.

Jeg skal ikke bevege meg mye før det begynner å verke og en dag på jobb er et helvete.

Jeg bruker litt bekkenbelte men vet ikke om det hjelper så mye. Så har jeg gått til fysio fra før jeg ble gravid så smertene begynte mye seinere denne gangen enn forrige svangerskap så jeg tror og håper at det kanskje hjelper. Men når de først er kommet så er det ikke noe godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.