Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når dyrene blir gamle

#1

kisha sa for siden:

Vi har ei tispe på snart 11 år. Hun begynner å få kuler både her og der, og jeg vet at jeg snart må ta en tung avgjørelse. Men hun virker rask og våken. Den forrige hunden vår ventet vi alt for lenge med, så jeg vil ikke at hun skal lide. Men hvordan vet jeg om hun har det vondt? En hund kan bli veldig syk før den gir tegn til smerte. Dette er vankelig. :sukk:


#2

Schnuppa sa for siden:

Jeg tror magefølelsen sier deg hvis hunden har det bedre på de evige marker. Familiehunden vi hadde da jeg var liten viste seg at var alvorlig syk da vi avlivet henne. Men når vi i ettertid har snakket om hundens siste leveår så burde vi ha skjønt at hun var i ferd med å bli veldig syk. Du er en hundevant person som jeg er overbevist om at skjønner når tiden er inne for henne. Håper dere fortsatt har noen fine mnd/år fremfor dere.


#3

kisha sa for siden:

Magefølelsen min sier at noe er galt, men hun var til helsjekk i fjor høst uten at de fant noen ting. Da tok vi orienteringsposter og slet henne ut. Det kan jo være alderen. Hun hadde noen kuler som dyrlegen sa vi skulle følge med, nå har hun fått en på innsiden av låret også. Myk og bevegelig. Jeg vet ikke om den kan være farlig.


#4

Veronal sa for siden:

Har du anledning til å veie dyret? Vektnedgang er gjerne et tidlig klinisk tegn.


#5

kisha sa for siden:

Ja, men jeg vet ikke hva hun veide før. Hun spiser masse uten å legge på seg. Det blir nok en til tur til dyrlegen.


#6

Veronal sa for siden:

:klemmer:


#7

Schnuppa sa for siden:

En annen ting som er greit å følge med på er vanninntaket. Dyr drikker ofte mye mer ved sykdom.
Få dyrlegen til å ta en blodprøve av henne. Det var slik vi fikk avdekket sykdom.
Håper fortsatt for din del at tispen din er noen år igjen. Vet hvor utrolig avhengig og glade man blir i disse firbente familiemedlemmene.


#8

Tinka sa for siden:

Ville tatt en tur til dyrlegen og fått en helsjekk på henne, lykke til.


#9

kisha sa for siden:

Hun har drukket noe enormt i flere år, men dyrlegen kunne ikke finne årsaken. Han tok alle slags prøver og ultralyd av underlivet. Når vi er ute på tur oppsøker hun alt vann og bekker. De andre hundene har det ikke sånn.
Hun skal få mye ekstra omsorg i sommer. Vi har 2 hunder til, 2 på 3 og en på 10 år. De leker mye sammen. Det er lett å overse den eldste som ikke klarer å henge med.


#10

Inagh sa for siden:

Uff - det er ikke lett. En blir jo så utrolig glad i dyrene sine!

Håper hunden din får en god tid så lenge du har henne, og at magen din, i samråd med dyrlegen, forteller deg når det er på tide å la henne slippe. :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.