Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Donor-show var fleip

#1

Elin sa for siden:

I korte trekk:

Lisa er dødssyk og stiller opp på nederlandsk reality-show hvor 3 pasienter i kø for nyre-transplantasjon også deltar. Lisa skal velge en av de tre som mottaker av hennes ene friske nyre. Seerne kan stemme frem "vinneren" ved å sende inn SMS med navnet på den de mener bør få nyren til Lisa, og utslaget av sms-stemmegivingen skal hjelpe Lisa med avgjørelsen. Showet har i forkant høstet sterk kritikk pga. temaet og måten tv-stasjonen har valgt å gjøre dette på.

www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.2561628

Men mot slutten av programmet da det i kveld (fredag) ble sendt, avsløres det hele som fleip. Lisa heter Leonie i virkeligheten, og profesjonell skuespiller. De tre nyre-pasientene er virkelig syke, og står i kø for nyre-transplantasjon, og er klar over at de er delaktige i en spøk.

Alt er satt i stand for å skape oppmerksomhet rundt mangelen av donorer.

Har tv-kanalen oppnådd de de ville? Er det positivt eller negativt for donor-saken og for de som står i kø? Har tv-kanalen gått for langt?

www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1816451.ece

news.sky.com/skynews/article/0,,70131-1268700,00.html

www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.2588162

pub.tv2.no/nettavisen/verden/article1084612.ece

[url="http://www.kjendis.no/2007/06/01/502344.html"][/url]


#2

Mams sa for siden:

Er litt delt om hva jeg synes egentlig.
sån moralsk sett synes jeg det er forkastelig det de gjør. Jeg synes ikke man skal spøke med anre sitt liv på denne måten, selv om disse viste hva de var med på.
Det er MANGE som står i donorkø som ikke viste at dette var spøk.

Men på den andre siden, ALT som kan sette fokus på mangelen av donorer må jo være posetivt. Om programmet får en ekstra til å melde se som donor har de jo reddet et menneske.

Vi har en på jobben nå hvor datteren skal få ny nyre, uten den vil hun dø (og det hster også) og hun er rundt 2-3 år.
De kan ikke få flere barn (de kan lage de altså) fordi det er morens mangle på produksjon av fostervann som har gjort at datteren har fått nyreproblemene.
Tror ikke de synes programmet var så morsomt, og heller ikke satte pris på at det hele var en spøk.
Nå er de heldig og har slektning som kan gi da og hun skal opereres i løpet av juni.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.