Filifjonka sa for siden:
Noen tips? Hvlken type rom? Hvordan gjør man det lurest med isen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Filifjonka sa for siden:
Noen tips? Hvlken type rom? Hvordan gjør man det lurest med isen?
Vianne Rocher sa for siden:
Brun rom. Den gir mojitoen en rundere og bedre smak. Om man ikke vil bruke penger på en dyr type som Ron Zacapa o.l., og det synes jeg ikke man trenger, er Havana Club eller Captain Morgan fint i drinker.
Filifjonka sa for siden:
Takk!
gullet sa for siden:
Vi laget ferdig Mojito på mugger i bryllupet til eldstesønnen. Ferdig knust is i fryseren.
Veldig bra, men hun som blandet de hadde gjort det før ...
MokkMokk sa for siden:
Knust is med rett konsistens kan man få kjøpt rimelig hos fiskehandler i store kvanta. Det har ihvertfall vi gjort. Mer praktisk enn å knuse selv med blender etc. Jeg pleier også å lage ferdig sukkerlake i forkant, da jeg foretrekker det fremfor strøsukker.
Candy Darling sa for siden:
Det er vanligvis en av drinkene høyest på hatlisten til bartendere, fordi det tar så lang tid å lage. Hvis du skal gjøre det ordentlig, og kryste mynten med barskje og sukker og hele pakken. Det finnes ferdigsirup også, men det er selvsagt ikke det samme.
Filifjonka sa for siden:
Ferdigsirup er ikke aktuelt. Jeg har laget et par ganger, som ble bra, men ikke til så mange (15-18 ellerno), hvis alle vil ha da.
Toffskij sa for siden:
Jeg vil også ha mojito. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Jeg synes mojitos er best når man lager det i ett glass om gangen, og ikke i store kvanta. Men jeg er litt sær på rekkefølgen i glasset, dette være riktig mengde mynte, sukker (som må knase, det er viktig) og øvrige ingredienser. Mynten må knuses med lime og sukker direkte i glasset, synes jeg. Jeg liker gå best hvit rom.
gullet sa for siden:
Det går helt greit å knuse mynten med sukker og lime i en stor mugge.
Hyacinth sa for siden:
Det gjør det nok, men får alle knasende sukker i glasset sitt da? Men uansett, det er jo ingen dårlig løsning.
Ru sa for siden:
Mojito i veldig stor batch er vanskelig å få til. Vi fikk noen XXXL-varianter i Praha, og det var greit nok, men ikke veldig godt. Og de kunne lage Mojitos i den baren ...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.