Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Giftering

#1

gurgle sa for siden:

Kan man bruke en "vanlig" enstensring eller en alliansering som giftering, eller blir det litt kjipt på en måte?


#2

Tallulah sa for siden:

Hvorfor er det kjipt?


#3

gurgle sa for siden:

Nei, jeg bare lurte jeg.

Skal gifte meg snart, særdeles uformelt. Men ønsker en fin ring som ikke er så altfor dyr. Er ikke egentlig noe "smykkemenneske", men liker de enstens- og allianseringene i hvitt gull.


#4

Tallulah sa for siden:

Gifteringer pleier jo å være enda enklere, uten steiner i det hele tatt.

Jeg syns man skal velge den ringen man liker, har råd til og føler seg vel med. :) Det er din ring, ingen andres.


#5

Skilpadda sa for siden:

Gifteringer er hverdagssmykker, og jeg synes man skal velge noe man synes man kan gå med hver dag til alle slags antrekk uten å føle seg overpyntet. Og allianseringer må da være helt fint, synes jeg. (Mannen og jeg har den aller enkleste sorten smale gifteringer i gult gull uten stener, enkelt og diskret.)


#6

Obelix sa for siden:

Synes det hørtes ut som en fin giftering jeg.


#7

Acsa sa for siden:

Man velger en ring man trives med å bruke lenge, og til både hverdags og fest! :) Våre er klassiske gullringer uten steiner, men i rødt gull og med hamret overflate.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Din ring, ditt valg. :klemmer:


#9

Mikkeline sa for siden:

Jeg synes man skal velge en ring man liker, og som egner seg for bruk i alle anledninger.


#10

gurgle sa for siden:

Så godt å lese at det er flere som tenker som meg da! Jeg bare lurte på om det var noen uskrevne regler for hvordan en giftering "må" se ut...men det er det visst ikke. Og litt grunnen til at jeg lurte er jo at slike ringer er det jo mange som kjøper som vanlig ring, og om det da ble dumt å blande...Men det er det vel kanskje ikke.

Har funnet en fin alliansering med tre stener som jeg liker, men det er mulig jeg blir litt lei av den etterhvert siden det liksom blir litt "mye". Kan nok tenkes at jeg går for en enstensring.

Tusen takk for svar alle sammen!


#11

Che sa for siden:

Jeg har en enkel giftering i hvitt gull med en diamant. (ingen alliansering, men dog) - Synes den er kjempefin jeg!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror vi har allianseringer, men jeg er litt usikker på hva det egentlig er? Det er vel ringer der man kan sette på nye diamanter etterhvert, men kan man ikke det på alle ringer? Vi fikk iallfall et gavekort med på kjøpet der det stod at vi fikk 25 % på diamanter om vi ville sette på slike etterhvert.

Vi brukte forlovelsesringene våre som gifteringer, da de bare er tynne fine gullringer med litt mønster på sidene. Har ikke satt inn bryllupsdatoen enda, engang. Må vel snart få gjort det. Diamanter vil jeg ikke ha i den. Liker best gifteringene helt uten stener.


#13

Nooria sa for siden:

Det mest vanlige er nok en "ingenstensring".


#14

Filifjonka sa for siden:

Men skal mannen din også ha med sten da, eller skal han ha samme ring uten?


#15

gurgle sa for siden:

Nei, han ville ikke ha ring i det hele tatt han.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Skal ikke mannen ha giftering?


#17

Filifjonka sa for siden:

Akkurat det var litt utradisjonelt for meg også. :) Jeg hadde nok tenkt enten begge eller ingen.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, etter å ha vært ganske fornærmet en lang stund. :knegg:


#19

Nooria sa for siden:

Jeg har inntrykk av at det er ganske vanlig å ikke bære giftering... hvertfall har jeg funnet ut at mange i mitt fagmiljø ikke bærer ring men viser seg å være gift... Har lurt på om det kanskje ikke er så politisk korrekt blant akademikere :sparke:.

Selv bærer jeg både enkel giftering i gult gull og diamantring som jeg fikk i morgengave.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Verken jeg eller min mann har gifteringene på oss nå, har ikke hatt dem på siden 2004, men det er fordi vi la på oss slik at ringene ikke lenger passet. :knegg:

Jeg passer min hvert øyeblikk, det gjør han også. :superslankere:


#21

gurgle sa for siden:

:knegg:

Nei, han ville ikke ha. Han hater å gå med ring, ja smykker i det hele tatt. Jeg føler ikke noe behov for å presse på han en ring han ikke vil ha.

Men jeg vil likevel ha en ring, blir det feil da, eller? :confused:


#22

Dixie Diner sa for siden:

Man blir jo vandt med ringen da. Jeg hater selv å gå med ringer og går ALDRI med det utenom gifteringen (når den passer), og selv den fikk jeg spader av å ha på meg de første ukene. Men alt blir en vane. Da jeg måtte ta den av følte jeg meg naken uten.


#23

gurgle sa for siden:

Jeg føler som sagt ikke noe behov for å tvinge på han en ring. ;)

#24

Nooria sa for siden:

Jeg ville ikke gitt mannen noe valg.


#25

MokkMokk sa for siden:

Vi brukte forlovelsesringene våre som gifteringer. Har glatte ringer i gult gull, i min er det satt inn en liten diamant. :)


#26

gurgle sa for siden:

Oioioi...da hadde du garantert ikke blitt gift med min mann. :knegg: (Og godt er jo det ;))

#27

Skilpadda sa for siden:

Du verden.


#28

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er det jo du selv/dere som bestemmer. :)
Mannen min har heller aldri brukt andre smykker eller ringer forresten, men gifteringen har han hatt på siden han fikk den.


#29

Tallulah sa for siden:

Syns det er helt greit at han ikke har ring hvis han ikke vil, akkurat som jeg syns det er helt greit at du har det. :)

:utradisjonell:


#30

annemede sa for siden:

Vi har ringer begge to, men bruker de sjelden da vi har yrker hvor det ikke er særlig hensiktsmessig med ringer. Meg pga smitte, og mannen pga fare for å rive av fingeren.


#31

Nooria sa for siden:

Nei nemlig ;).


#32

Nooria sa for siden:

Det er vel egentlig ikke sånn at jeg hadde kjøpt en ring som jeg hadde limt på fingeren hans om natta. Det er vel mer sånn at jeg neppe hadde endt opp med en som ikke synes det er viktig... på samme måte som jeg neppe hadde valgt å leve med en mann som ikke synes jeg var viktig nok å satse på til å gifte seg med meg.

Jeg sier IKKE at det er noe galt med folk som ikke bruker giftering eller gifter seg for den del... bare at jeg neppe hadde endt opp med noen av dem... fordi vi ikke har samme verdier (jeg ser dette som en del av en helhet men jeg tror ikke jeg skal gå inn på alle detaljene).


#33

gurgle sa for siden:

Godt vi er forskjellige.


#34

Nooria sa for siden:

Ja det synes jeg er helt herlig og spennende! :D


#35

Skilpadda sa for siden:

Men det er jo noe annet enn å si at du ikke ville gitt ham noe valg. :) Det du sier nå er jo at du antagelig ikke ville giftet deg med en som hadde valgt noe annet - ikke at du ville tvunget ham til å velge det. (Jeg synes ellers det med ring eller ikke er en forsvinnende liten symbolsk detalj i det hele.)


#36

Skilpadda sa for siden:

:nikker:

Jeg havner sikkert selv i kategorien "temmelig tradisjonell", med matchende ringer og alt, men jeg synes likevel det er helt greit at andre ikke er det. (Det skulle jo egentlig bare mangle.)


#37

Maverick sa for siden:

Er selv ultratradisjonell med brede, like gullringer, dog med utradisjonell inskripsjon.

Hvilken type giftering, og om man vil ha giftering, er da ingen andres sak enn de som skal gifte seg. Det skal mer til før jeg hever øyenbrynene. :knegg:


#38

livit sa for siden:

Jeg har en "vanlig" glatt giftering med en diamant i - den synes jeg er "mitt" smykke.. :)


#39

Filifjonka sa for siden:

Samme her.

Våre gifteringer er veldig enkle, middels brede i matt hvitt gull uten noe som helst krimskrams. Vi valgte vel akkurat dem fordi vi likte dem begge to, og fordi vi måtte finnen noen som mannen min kunne tenke seg å gå med. På den tiden vi kjøpte dem (syv år siden) var det veldig poppis med "stripete" ringer og kombinasjoner av gult og hvitt gull, men jeg er glad vi valgte så enkle ringer.


#40

mammamia sa for siden:

Vi hadde ikke gifteringer i starten, vi giftet oss ikke i kirken, anså det hele som en jurididks avtale, har nok blitt er romantisk med årene;) Vi fikk ringer etter en stund, husker ikke hvor lenge etter, men nå ser jeg på de som et fint symbol på at vi hører sammen. Vi går med de stort sett hele tiden, jeg har forresten mistet min et par ganger, en gang fant jeg den igjen, men den andre gangen ble den borte, fikk da ny i bursdagsgave og det ble jeg faktisk veldig gla for. Da skjønte jeg at ringne betydde mer enn jeg ville innrømme i staretn. Jeg anbefaler deg en ring du vet du vil like lenge samme hvordan det er . et vennepar av oss har ringer som er kjøpt hos en gateselger i Marokko. Vi har valgt hvit gull og det tror jeg nok er litt mer nøytralt enn "vanlig" gull, jeg har i hvertfall ennå ikke blitt "lei" ringen.Misunner ikke dem som har voldsomme ringer med mønster i.


#41

Nooria sa for siden:

Ja jeg var nok litt uklar/upresis... det var derfor jeg oppklarte.


#42

Teofelia sa for siden:

Jeg har en alliansering i hvitt gull, med én sten som giftering. Teomannen har ikke giftering. :dulte:

Noe av det første mannen min gjorde meg oppmerksom på da det begynte å bli klart av vi skulle være et "permanent par", var at han aldri kom til å gå med ring. Jeg sa at det var helt OK for meg – jeg skulle visst ikke presse på noen en ring, men jeg skulle ha en, så da kunne vi bruke dobbelt så mye på min ring i stedet. :glis:

:det går bra med oss: ;)


#43

gurgle sa for siden:

Dette blir jo akkurat som oss det! :dulte: Du och jag! ;)

#44

Teofelia sa for siden:

:dulte: Nemlig! :D

#45

him sa for siden:

Vi har helt enkle ringer. Personlig liker jeg best kjempebrede ringer, men det har vi heldigvis ikke. Jeg har veldig lett for å hovne i fingrene så brede ringer er vanskelig å bruke for meg. (Ikke for det - jeg bruker ikke ringen uansett.)


#46

Mams sa for siden:

Vi brukte forlovelsesringene våre som gifteringer, men de har jeg flyttet over på venstre hånd og har nå en allianse ring med 3 diamanter på høyre.
Mannen bruker ikke ring.
Han sluttet å bruke den pga i hans jobb kan han fort miste en finger om ringen henger fast. Han la på seg også endel og fikk den lyse idden at han skulle prøve ringen sin.
Så nå ligger den i et smykkeskrin, totalt ubrukelig for vi måtee klippe over den med tang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.