Bestemor fyller år og vi barn og barnebarn skal ha spleiselag for henne. Min oppgave er å bake fire paier. Jeg baker mye pai ellers, men mine er typisk grove og magre. Ikke helt 85-årsvennlig.
Jeg tenker meg en grov og mager uansett, så vi som gjerne vil ha det kan velge det. Videre tenker jeg en vanlig ikke-mager vegetarpai med løk, spinat, paprika og eggestand med fløte.
Hva skal jeg så ha i de to siste?
Skal servere en stor grønn salat og hjemmelaget dressing attåt.
Jeg lager pai uten eggestand, men med Creme fraiche. Altså Creme fraiche og f.eks skinke, paprika, løk eller det du måtte ønske eller har i kjøleskapet. (+ litt salt og pepper, evt hvitløk eller annet krydder). Ost på toppen. Den blir alltid godt mottatt.
Jeg lager på slomp etter inspirasjon fra en Grete Roede oppskrift. Lager deigen av sammalt hvete, cottage cheese og litt margarin. Lar hvile min.30 min i kjøleskapet og forsteker til den er lett gyllen.
Fyllet lager jeg med karbonadedeig,løk,hvitløk,1 ss mel,karri,chili, ca en kopp buljong,vårløk når alt har blitt litt kjølt ned bander jeg i 2 egg før jeg heller i paiskallet og dekker med tomatskiver.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.