Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pai til 85-årsbursdag

#1

Susse sa for siden:

Bestemor fyller år og vi barn og barnebarn skal ha spleiselag for henne. Min oppgave er å bake fire paier. Jeg baker mye pai ellers, men mine er typisk grove og magre. Ikke helt 85-årsvennlig.
Jeg tenker meg en grov og mager uansett, så vi som gjerne vil ha det kan velge det. Videre tenker jeg en vanlig ikke-mager vegetarpai med løk, spinat, paprika og eggestand med fløte.

Hva skal jeg så ha i de to siste?
Skal servere en stor grønn salat og hjemmelaget dressing attåt.


#2

Hannamoren sa for siden:

Jeg synest det er nydelig med brokkoli og skinke. Taco pai er godt, og en gang fikk jeg med bare løk. Også veldig godt.


#3

Hot Lips sa for siden:

Brokkoli og skinke er godt, ja. Og en med røkelaks, kanskje?


#4

Input sa for siden:

Jeg synes laks og vårløk er det beste, i pai. Har i paprika ofte også.


#5

Acino sa for siden:

Tar gjerne imot oppskrift på den magre! :)

Ellers forslag til fyll:
Bacon og brokkoli
Marinert kylling og tomat


#6

Trois sa for siden:

Vi hadde oldemor (92) på besøk og serverte pai med røkelaks, alt ble borte. Mener jeg fant oppskriften på [url]www.tine.no[/url]

Lagde også en med bacon, vårløk og Norzola som var nydelig.


#7

Susse sa for siden:

Takk for masse gode tips.

Kona til pappa skulle visst lage pai med røkelaks, så da utgår det for min del. Hun lager en annen type enn meg også, bruker butterdeig.



#9

millact sa for siden:

Bacon og brokkoli synes jeg er godt.


#10

*TB* sa for siden:

Jeg lager pai uten eggestand, men med Creme fraiche. Altså Creme fraiche og f.eks skinke, paprika, løk eller det du måtte ønske eller har i kjøleskapet. (+ litt salt og pepper, evt hvitløk eller annet krydder). Ost på toppen. Den blir alltid godt mottatt.


#11

Susse sa for siden:

Jeg lager på slomp etter inspirasjon fra en Grete Roede oppskrift. Lager deigen av sammalt hvete, cottage cheese og litt margarin. Lar hvile min.30 min i kjøleskapet og forsteker til den er lett gyllen.
Fyllet lager jeg med karbonadedeig,løk,hvitløk,1 ss mel,karri,chili, ca en kopp buljong,vårløk når alt har blitt litt kjølt ned bander jeg i 2 egg før jeg heller i paiskallet og dekker med tomatskiver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.