Jeg har en gutt med endel allergier, og vi skal ta båten til København på mandag. Vi har bestilt middagsbuffet begge veger, og lurer litt på utvalget. Han er allergisk mot fisk, nøtter og gluten. Er det mulig å finne noe han kan spise, tro?
I buffeten er det tydelig merket hva som inneholder hvilke allergener, men det er mye forurensing. Mange tar samme bestikk og putter forskjellige steder. Jeg fikk eget glutenfritt brød på forespørsel. Jeg sendte mail på forhånd, da var de veldig behjelpelige.
Blondie- husker du noe av utvalget? Hjelper liksom ikke så mye om det er merket dersom det bare er ting han ikke tåler. Jeg vurderer å ta med noe som jeg kan be de lage til hvis det blir nødvendig.
Izzicreo- god tur til dere også!
De har egen barnebuffet. Der var det kjøttboller, spaghetti, kjøttsaus, pommes frittes, kyllingnuggets eller kyllingvinger, mais, erter, agurk og gulrotstaver. Ellers var det mye forskjellig på den vanlige buffeten. Svinekjøtt, oksestek, ris, poteter, kokte grønnsaker, et par gryteretter/wok, stekt fisk, diverse kjøttpålegg, postei, oster, sjømat, diverse typer brød o.l. Jeg er helt sikker på at han finner noe han kan spise og tror som andre har nevnt også at forurensning er største faren.
Dere kan/må reservere bord, og det tror jeg dere kan gjøre på forhånd. Så om de bestiller bord så tidlig som det går an så bør dere være på den sikre siden. Da kan dere også bestille vindusbord, kanskje. :)
Det bør ikke være vansklig å finne noe uten fisk og nøtter. Det er jeg sikker på. Gluten er jeg mer usikker på, men det er fordi jeg ikke har tenkt på det. Som andre sier er det godt merket. De fyller ofte på med nye fat. Pass på å ta fra nytt fat, så vet du det ikke er noen forurensning.
Dere har sikker sett at det er ta-selv-softis? Jeg synes det er mye gris i toppingene, så de er kok ikke helt "rene".
Ville sendt en mail eller kontakten dem pr. chat for å høre om dette jeg, Erica. Greit for dere å slippe å ta med ekstra mat om dere kan slippe :nikker:
Det har de, men muligens ikke i barnebuffeten. Jeg så jo kun etter glutenfri mat, men jeg fant mye jeg kunne spise av rene produkter. For barna var det meste fritert hadde jeg inntrykk av.
Det var forferdelig mye forurensing men fullt mulig å finne mat uten gluten, melk, nøtter, egg hvertfall. Kokkene hadde stålkontroll så bare å spørre. Det var ikke merket på buffeen da vi var der.
Da vi var på båten med både min lille cøliakiker og en venninnes nøtteallergiker fikk vi mat rett fra kjøkkenet... Vi hadde ringt og fått ok om dette på forhånd. Da snakket vi med en kokk på buffeen, sa hva vi ville ha, også gikk de og fikset rett fra grytene. Mest fordi nøtteallergikeren var så veldig allergisk egentlig. Men da ble det jo ikke noe smake-på-alt-buffet-opplegg da
De hadde glutenfritt brød til frokost da vi var der.