Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Campingvogn - Hva velger jeg?

#1

Fresa78 sa for siden:

Hei alle sammen, jeg er ny her på forumet og ser at her er en god del campingvogntråder fra før av men oppretter likevel en ny og håper dere kan hjelpe meg.

Etter mye om og men så har kona funnet ut at selv om hun ikke er en camper så kan vi prøve dette. Vi er en familie med to barn på henholdsvis 2 og 4 år samt at vi har to små hunder som vi ønsker å ha med oss når vi drar på ferie. Den ene hunden er en omplasseringshund som har blitt veldig bra, men vi er redd at mye skal ødelegges hvis hun må separeres fra oss og være hos fremmede under for eksempel en 14 dagers sydentur. Vi tenkte en stund på å leie vogn men ser jo at de som leier ut ønsker at vognene skal forbli dyrefrie så da er det vel kanskje like greit å kjøpe seg en egen vogn.

Første ferie som vil være aktuellt å bruke vogn i vil være sommerferien 2014 så jeg er jo ute i passelig god tid for en gangs skyld. Den tiden trenger vi nok da ingen av oss har noen erfaring eller preferanser med campingvogn. Vi har jo likevel satt oss noen krav og det er jo ikke sikkert alle kan oppfylles innenfor de gitte rammer men da får vi finne ut hva som teller mest.

Så til de kravene som vi har satt oss:

1 Tilatt totalvekt max 1500 kg (Akkurat kjøpt "ny bil" 2009 Honda Accord :))Gjerne så mye nyttelast som mulig...
2 Helst eget avlukke hvor de 2 barna kan være for seg selv når de skal sove
3 Varmtvann er en selvfølge, men det må minimum være en hånddusj slik at mor har mulighet til å vaske håret.
4 Helst ikke for mye blomstrete trekk og slikt (Hvorfor er det det i nesten alt av vogner?)
5 Helst lys innredning.

Siden dette er første forsøk så ønsker vi heller ikke bruke veldig mye penger på dette, skal snart selge den bilen som Accorden erstatter og satser på å bruke hele eller deler av overskuddet på vogn. Vi snakker da om at vi blir liggende i prissjiktet fra 0 til 70-80000.-

Håper på hjelp her.


#2

Elise sa for siden:

Det første jeg ville gjort, var å tråle finn.no for å se på det som finnes. Kjenner du noen som har campingvogn, spør om å få komme og se og ta en titt. Snakk med de om hvordan de bruker vogna, hva de er fornøyde med, hva de skulle ønske var annerledes, osv. (Hehe, det er vel for så vidt det du gjør med denne tråden, og. :humre: )

Vi har nettopp kjøpt vår første campingvogn, og det blir spennende neste år når vi skal campe. Vi har valgt at vi skal ha den stående fast på en camping-plass, ikke farte så mye rundt. Men med mulighet til å ta den med på tur hvis det skulle være ønskelig. :jupp:

Noen ting jeg har lært i prosessen (men er som sagt totalt nybegynner, så hvis jeg tar feil, korriger meg gjerne):
-Det er ikke alle campingvogner som har blitt omregistrert, da de har stått fast i "alle år". Det er verdt å sjekke, da det kan bli problematisk (eller umulig?) å få skilter og dermed vogna ut på veien, når du da ikke får registrert den på deg selv.
-Campingvogner er utsatt for fuktskader, så en relativt oppdatert fuktmåling er lurt.
-Det er UTROLIG mange campingvogner som ikke er designet for småbarnsfamilier.
-Det er mange som ikke tar mange nok og gode nok bilder til finn-annonsen sin.
-Fortelt har en levetid på ca 12 år. Hvis du kjøper en vogn med gammelt fortelt må du regne med kanskje 25 000 kr på nytt fortelt i løpet av kort tid.

Vi har kjøpt en med dobbeltseng foran, og køyeseng bak (med skyvedør). Det passer fint for en familie på 4.

Noe sånt som dette:

(Hvis du bilde-googler planløsning campingvogn ser du hvor ubrukelig mange av løsningene er for en småbarnsfamilie. Synes jeg, da.)


#3

Elise sa for siden:

Her er et eksempel på hva slags type vogn som svarer til kravene dine, bortsett fra prisen. Men går du 10-12 år ned i årsmodell, så har du nok prisen. :jupp: www.finn.no/finn/car/caravan/object?finnkode=42995849

Det spørs nok om du får såpass ny vogn at du ikke får med noe mønster, da. :knegg:


#4

Fresa78 sa for siden:

Takk for dine svar Elise, nyttige innspill håper andre også kan bidra. Bruker finn.no for alt siden er verdt, og leter hele tiden etter vogner der. Skal jo ha vogna først til neste sesong så trenger ikke kjøpe den før til våren samtidig så er det jo greit å skaffe seg en oversikt over hva som kan være aktuellt og så slå til hvis den rette vogna dukker opp. Jeg ønsker også innspill på om vognene er lettkjørt eller ikke, bør man ha boggi eller er det greit å ikke ha det? Har ingen erfaring med å kjøre campingvogn, men har kjørt opp til BE og har mange mil med store og tunge hengere så tror nok at det skal gå greit å kjøre med vogn også. Har kikket litt på Knauz sine SW vogner fra midten av 90 og frem til rundt 2000 modell, virker som å være fine vogner ut fra bilder og slikt, men de kan jo bedra. Vil jo tro at de her inne som har erfaring med å kjøre vogn, de har også kjørt modeller fra 80-90 og 2000 tallet og kan si litt om disse.


#5

Bayone sa for siden:

Vi har en Knaus Azur 5,60 fra 2002, uten boggi. Den er veldig lettkjørt synes jeg. Stort sett mannen som kjører men jeg prøver å ta en etappe i året for å holde ved like BE førerkortet mitt ;) De uten boggi er lettere å manøvrere inne på campingplasser, lettere å snu med håndmakt når du skal plassere og kjøre ut f.eks. Men det er vel en smakssak hva man liker best tror jeg.

Vår har egen soveavdeling bak med dobbeltseng, skapkøye på tvers over og liten sittegruppe som kan legges ned til en soveplass. Der ligger alle vi fire og synes det fungerer greit, da har vi en stor sittegruppe forran som vi slipper å re opp hver kveld.


#6

Fresa78 sa for siden:

Det blir nok en slik løsning vi må gå for, det er uaktuellt å re opp hver kveld/morgen. Løsningen til Knaus ser bra ut. Løsningen som Elise skisserte over ser også bra ut, vi får se hva vi kan finne som ligger innenfor budsjett. Soveløsningen er vel pri 1, men må også prøve å finne en vogn som har noen kg til overs. Slik at man kan få noe med seg når man skal på tur.


#7

Fresa78 sa for siden:

Løsningen som Elise skisserte er nok den løsningen som vil være mest aktuell for oss. Ser at vi får den løsningen i Hobby og LMC vogner fra rundt årtusenskiftet. Blir vel ikke å handle vogn før neste vår, så da får vi se hva vi kan få til. Takk så mye for hjelpen dere 2.


#8

Elise sa for siden:

Lykke til i jakten!

Vi kjøpte en Hobby fra 2001, men har foreløpig bare sett på den mens den har vært i full bruk av en familie, så det blir artig når vi får den hvordan den ser ut uten alt sengetøy og rot. :humre: Gleder meg veldig til vår første campingsommer neste år, det blir nok bra! :riktig:


#9

Fresa78 sa for siden:

Det blir nok helt sikkert bra. Vi kommer nok til å ende opp med 2000-2001 modell vi også vil jeg tro. Når jeg er i gang her inne så kan jeg jo spørre hvilke speil dere bruker på trekkvogna?


#10

Bayone sa for siden:

Vi har disse speilene (under utvendig tilbehør og speil) :

Hadde en billigere type først, men de satt ikke like godt så de måtte justeres ofte. Og da det ene fløy av på motorveien ble det nye. Disse sitter kjempegodt og lite vibrasjon i dem under kjøring.


#11

Fresa78 sa for siden:

Takk for tipset, skal se om jeg finner det igjen når vi har fått kjøpt oss vogn.


#12

Anne C sa for siden:

Hvordan blir det med plass i køyene når barna plutselig er 13-14 år gamle?


#13

Elise sa for siden:

Han vi kjøpte vogna av er en passelig stor mann på 180 cm. Han prøvelå køya og mente at han lå greit. :vetikke:

Vi ser for oss at vi kommer til å ha campingvogna frem til ungene blir ungdommer, da selger vi den igjen og begynner å bruke hytta i stedet.


#14

Bayone sa for siden:

Her er en helt lik vogn som vi har. Vogna er 250 brei så da er køyen bak der er 240 lang, tipper det går bra med større barn også. Og blir de for store til køya så får vi legge ned sofagruppen forran, men da er vel ungene så store at de ikke legger seg før etter oss så da går det greit. Nå er eldste 12 år, riktignok en liten 12-åring men har fortsatt god plass i køya.


#15

Fresa78 sa for siden:

Mine to små er 2 og 4 år gamle og innen de eventuelt vokser ut av køyene så er det vel på tide å bytte vogn? Har i min søken etter vogn sett noen som har byttet fordi køyesengene har blitt korte til de eldste barna. De korteste jeg har sett har vel hvert 175 cm. Hvis de i Hobbyvognene f.eks er 240 cm lange så er vel det ikke noe stort problem. De fleste ungdommer er vel også så gamle når de vokser ut av en 175 cm køye at da vil de ikke være med på tur lengre?


#16

Elise sa for siden:

I vår vogn er de 180 eller 190 cm lange. Og jeg tenker virkelig at dette er et problem som ikke kommer til å eksistere på mange, mange år enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.