Jeg er født og oppvokst i en innlandsdal og har ikke akkurat den helt store erfaringen eller kunnskapen om sjømat. Jeg har spist blåskjell en gang og det står for meg som noe av det aller beste jeg noensinne har smakt. Jeg vil derfor gjerne lære å lage dette sjøl. Jeg må kjøpe skjell i butikken. De er ok, ikke sant? Noe spesielt jeg må sjekke før jeg tilbereder dem? Og hvordan tilberedes de? Jeg tror de jeg fikk var dampet i hvitvin. Er det det som er gjengs fremgangsmåte?
Kjøp skjell i butikken, de er selvsagt trygge. Skrubb dem godt under rennende kaldt vann. (1 nett pr pers som hovedrett, et kvart som forrett.)
Ha litt god olivenolje i en stor nok gryte. Fres finhakket løk, hvitløk og chili. (0,5 liten løk, en halv chili og hvitløk etter smak. Jeg bruker en hel feddløs hvitløk.) Ha i en halv til en desiliter tørr hvitvin, evt saften av en sitron, samt ca en halv-en dl vann. Kok opp, ha i skjellene, ha på lokk og la stå på varmen til skjellene har åpnet seg. Grav ut skjellene, ha i ca en liten kartong kremfløte, og la dette koke noen minutter. Ha tilbake skjellene, rør rundt og server sammen med hvitløksbrød. (Plukk ut skjell som ikke har åpneet seg. Disse er ikke spiselige.)
Se på [url]www.godfisk.no[/url]. Vi bruker olje, charlottløk, hvitløk og litt hvitvin om vi har. Spagetti til, og flatpersille på toppen. Kjøper mest oppdrettsskjell fra Fosen både på Meny og Mega. Alt som selges i butikk er kontrollert.