Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blåskjell

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg er født og oppvokst i en innlandsdal og har ikke akkurat den helt store erfaringen eller kunnskapen om sjømat. Jeg har spist blåskjell en gang og det står for meg som noe av det aller beste jeg noensinne har smakt. Jeg vil derfor gjerne lære å lage dette sjøl. Jeg må kjøpe skjell i butikken. De er ok, ikke sant? Noe spesielt jeg må sjekke før jeg tilbereder dem? Og hvordan tilberedes de? Jeg tror de jeg fikk var dampet i hvitvin. Er det det som er gjengs fremgangsmåte?

Trenger teskje-forklaring!


#2

gnuri sa for siden:

Henger her og håper på T-skje forklaring. Blåskjell er så fantastisk godt :nam:


#3

Fibi sa for siden:

Blåskjell er noe av det beste jeg vet!

Kjøp skjell i butikken, de er selvsagt trygge. Skrubb dem godt under rennende kaldt vann. (1 nett pr pers som hovedrett, et kvart som forrett.)

Ha litt god olivenolje i en stor nok gryte. Fres finhakket løk, hvitløk og chili. (0,5 liten løk, en halv chili og hvitløk etter smak. Jeg bruker en hel feddløs hvitløk.) Ha i en halv til en desiliter tørr hvitvin, evt saften av en sitron, samt ca en halv-en dl vann. Kok opp, ha i skjellene, ha på lokk og la stå på varmen til skjellene har åpnet seg. Grav ut skjellene, ha i ca en liten kartong kremfløte, og la dette koke noen minutter. Ha tilbake skjellene, rør rundt og server sammen med hvitløksbrød. (Plukk ut skjell som ikke har åpneet seg. Disse er ikke spiselige.)


#4

safran sa for siden:

Husk å kaste alle skjell som ikke lukker seg når du vasker dem. De er døde. Så kaster du alle skjell som ikke har åpnet seg etter koking.


#5

Lavender sa for siden:

Se på [url]www.godfisk.no[/url]. Vi bruker olje, charlottløk, hvitløk og litt hvitvin om vi har. Spagetti til, og flatpersille på toppen. Kjøper mest oppdrettsskjell fra Fosen både på Meny og Mega. Alt som selges i butikk er kontrollert.


#6

Lhi-My sa for siden:

Takk! :) Dette fungerer også uten kremfløten, ikke sant? Maten skal spises av minst en melkeallergiker.


#7

ItsOnlyMe sa for siden:

Er det ikke noe med at man ska legge skjellene i vann ca 10min før koking da? Og så kaster du dem som ikke da er skikkelige.


#8

Nessie sa for siden:

:nam:



#10

Fibi sa for siden:

Kremfløten kan sikkert erstattes med en melkefri variant.


#11

millact sa for siden:

Jeg blir sulten!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.