I denne artikkelen fra NRK hevdes det at hermetikk er en av de største kildene til bisfenol-A i menneskekroppen. Etter å mentalt ha gått gjennom matskap, middagsplaner og handlelister kom jeg frem til at vi kun spiser hermetisk mais og tomater. Da vi spiste fiskeboller kom de også fra boks, men det har vi ikke gjort på minst fem år. Det hender også vi har hermetisk frukt som ananas eller fersken til dessert.
Vi prøver å unngå det, nettopp av denne grunnen. Tomat-produkter finnes både på glass og i kartonger. Mais og kikerter er det vi har i skapet av hermetikk.
Det er vel nesten bare tomater, diverse bønner og en gang i blant mais. Ofte kjøper jeg kartongpakket istedet. Minsten spiser mye makrell i tomat, men mest de små engangpakkene. Hermetikk er så liten del av kostholdet at jeg har ikke bekymret meg for det.
Vi spiser hermetiske tomater og tomatpuré, bønner og kikerter. Alt kjøpes gjerne i kartong dersom vi finner det. Dessuten spiser vi makrell i tomat og noen ganger sardiner, hvis slikt regnes som hermetikk?
Av og til mais og tomater, men som regel kjøper eg pappkartongane. Leverpostei går det ein del av, makrell i tomat og tomatbønner. Ellers er det lite hermetikk her i huset.
Vi også, fra nå av. :knegg:
Jeg var utrolig mye mer oppdatert på farlige ting i mat og drikke da ungene var mindre. Nå har jeg blitt en sløv og dårlig mor. :dramaqueen:
Uten å være bevisst på det, så kjøper vi mest fra kartong. Mais spiser bare mannen her i huset. Men det er vel tomatbokser vi spiser og. Eller :innholdet i boksen i alle fall.
Tja. Tomater, kikerter og ulike type bønner. Kokosmelk. En sjelden, sjelden gang vannkastanjer og minimais, men det er uhyre sjelden. Maiskorn bruker jeg aldri, ei heller hermetisert frukt. Ikke hermetisert pålegg heller.
Jeg er ikke spesielt bekymret. Kjøper av og til på kartong fordi det er lettere å bære.
Svært lite. Velger kartong når jeg kan, og nå har REMA fått så mange produkter av Go Green, at det er vel kun makrell her i huset på hermetikk. Velger kartong fordi jeg tror det er mer miljøvennlig, blir ihvertfall mindre søppel.
Ganske lite, det er vel mest mais igjen nå, og jeg spiser tunfisk og makrell i tomat. Ellers kjøper vi bønner og tomater og sånt i papp, stort sett. Finnes det mais i papp, tro?
Ellers tenker jeg vel at det, som med så mye annet, handler litt om mengde og variasjon. Noe hermetikk er neppe krise, så lenge en ikke spiser kun det hver dag.
Kokosmelk, tomater, mais, bønner og kikerter. Har i det siste kun kjøpt økotomater på kartong, men jeg mener å ha lest at disse kartongene ikke er stort bedre da de inneholder et metallbelegg på innsiden som gjør samme skade?
Jeg burde nok koke bønner og kikerter selv, men jeg synes Rema1000 sine kikerter er så fantastisk myke, store og gode, får dem ikke like godt til selv.
Kiwi har mais på kartong. Utrulig mykje betre enn den på boks.
Me et også wokgrønnsaker på boks. Bønnespirer, vannkastanjer osv. Klarer ikkje dei frosne. Alt i alt er det lite hermetikk eg kjøper om eg finn gode alternativ.
Det er ca 1000 år siden jeg sluttet å forholde meg til tabloide overskrifter om hva som er insane usunt eller nærmest dødbringende å spise, så slike oppslag bryr meg midt bak i ryggen.
Jeg bruker hermetiserte cherrrytomater, noe mais og hvite bønner, og det bekymerer meg overhodet ikke.
Mannen spiser litt sopp på boks, vi har alltid makrell i tomat i hus, og så spiser vi litt mais og tomat på boks innimellom. En sjelden gang kokosmelk.
Mais, bogskinke, av og til skinkeost på tube, makrell i tomat. Har ingen intensjon om å kutte ut dette, men jeg kommer sikkert til å velge annen embalasje om jeg kommer over det, pga denne tråden :)
Hadde ingen anelse om at det er ugunstige stoffer i hermetikk. Så mye man må passe på hele tiden. Nå spiser vi ikke så my hermetikk, men noe blir det jo. Det jeg kommer på er kidneybønner og hakkede tomater som går igjen oftest, og mais innimellom. Ja, og en leverposteiboks innimellom, men mest fra plastboks.
I den link jeg fant inni linken, var det testet skinkeost så da regner jeg med at det også gjelder.
Ja søren, da blir det jo kaviar også da, det spiser jeg mye av.
Mais er vel det som blir kjøpt oftest, selv om det ikke er mer enn en til to bokser i måneden. Max.
Enda sjeldnere kjøper vi knuste tomater på boks. Det er vel det hele. Fiskeboller på boks har jeg aldri klart, så der har vi alltid kjøpt de som ligger i plast hvis vi ikke har hatt hjemmelagde.
Vi spiser heller ikke leverpostei på boks. Kjøpe disse fra mills -ovnsbakte av diverse varianter.
Tomater, mais, bønner og en sjelden gang hermetiserte klementiner. Kaviar og iblant boks-leverpostei til ungene. Kanskje kommer jeg til å velge smøreost og tomater i pappemballasje oftere heretter, men jeg synes ikke artikkelen var så urovekkende at det gjør noe. Funnene var jo lavere enn tidligere antydet.
Tomate med basilikum og oregano, majones, kaviar, innimellom tomatpuré (men jeg foretrekker den på glass) og makrell i tomat på tube. Ellers kjøper jeg som oftest kartong. Og jeg innser at jeg skal gå over til kartongtomat. Så får kroppen min overleve makrell i tomat med bisfenol A (barna spiser det nemlig ikke.) Kaviar kan vi nok leve uten.
BPA finnes i hermetikkbokser. Samme med diverse plastmaterialer. Papir/kartong er belagt med guffent stoff som skal hindre at maten trekker inn i papiret. Metallemballasje er det også ulemper med. Prøver å kjøpe hele matvarer som ikke er preparert og pakket, men jammen er papiret de bruker i ferskvaredisken også belagt med fy-stoff. Finner jeg noe på glass så kjøper jeg det. Men så er det ikke alt glass som er bra heller. Det skal ikke være lett. :knegg:
Nå spiser vi ingen ting fra boks. Men tidligere var det nok opptil flere bokser i uken, med mais, ananas, kokosmelk og tomater. Nå er vi sluttet med mais og ananas og tomatene er på kartong.
Mais, hakket tomat og annanas. Alt kjøpes i alternativ beholder om mulig, minimais i glass og hakket tomat i papp. Vanlig maiskorn skyller jeg, og fersk annanas er å foretrekke, men det er ikke alltid mulig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.