Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser dere hermetikk?

#1

Mei sa for siden:

I denne artikkelen fra NRK hevdes det at hermetikk er en av de største kildene til bisfenol-A i menneskekroppen. Etter å mentalt ha gått gjennom matskap, middagsplaner og handlelister kom jeg frem til at vi kun spiser hermetisk mais og tomater. Da vi spiste fiskeboller kom de også fra boks, men det har vi ikke gjort på minst fem år. Det hender også vi har hermetisk frukt som ananas eller fersken til dessert.

Hvilken hermetisert mat spiser dere?


#2

Mikkeline sa for siden:

Veldig lite, men hermetiske tomater og maiskorn er vel det jeg kommer på. Fruktcoctail i bløtekake av og til.


#3

Primrose sa for siden:

Vi prøver å unngå det, nettopp av denne grunnen. Tomat-produkter finnes både på glass og i kartonger. Mais og kikerter er det vi har i skapet av hermetikk.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er vel nesten bare tomater, diverse bønner og en gang i blant mais. Ofte kjøper jeg kartongpakket istedet. Minsten spiser mye makrell i tomat, men mest de små engangpakkene. Hermetikk er så liten del av kostholdet at jeg har ikke bekymret meg for det.


#5

Mei sa for siden:

Vi har (uten å være bevisst på dette) gått over til tomater i kartong og puré på glass - men nå tror jeg at jeg skal se etter mais i kartong også.


#6

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser hermetiske tomater og tomatpuré, bønner og kikerter. Alt kjøpes gjerne i kartong dersom vi finner det. Dessuten spiser vi makrell i tomat og noen ganger sardiner, hvis slikt regnes som hermetikk?


#7

Puslingen sa for siden:

Av og til mais og tomater, men som regel kjøper eg pappkartongane. Leverpostei går det ein del av, makrell i tomat og tomatbønner. Ellers er det lite hermetikk her i huset.


#8

Mei sa for siden:

Oh ja, også spiser lillesøster masse leverpostei fra boks og mannen noe makrell i tomat.


#9

Nessie sa for siden:

Det er vel mest mais og ananas tror jeg?

Leverpostei kjøper vi i de plastboksene.


#10

Mei sa for siden:

Vi også, fra nå av. :knegg:
Jeg var utrolig mye mer oppdatert på farlige ting i mat og drikke da ungene var mindre. Nå har jeg blitt en sløv og dårlig mor. :dramaqueen:


#11

Che sa for siden:

Uten å være bevisst på det, så kjøper vi mest fra kartong. Mais spiser bare mannen her i huset. Men det er vel tomatbokser vi spiser og. Eller :innholdet i boksen i alle fall.


#12

star sa for siden:

Mais, ananas, leverpostei og fiskeboller.


#13

Anne C sa for siden:

Mais, makrell i tomat, litt leverpostei, og en og annen gang noe annet. Men mye vil jeg ikke si det er.


#14

Turban Smukk sa for siden:

Tja. Tomater, kikerter og ulike type bønner. Kokosmelk. En sjelden, sjelden gang vannkastanjer og minimais, men det er uhyre sjelden. Maiskorn bruker jeg aldri, ei heller hermetisert frukt. Ikke hermetisert pålegg heller.

Jeg er ikke spesielt bekymret. Kjøper av og til på kartong fordi det er lettere å bære.


#15

polarjenta sa for siden:

Mais og tomater stort sett.


#16

Candy Darling sa for siden:

Mais (det vil si mann og barn, jeg synes hermetisk mais har smaksverdi på linje med papp) - og leverpostei. Alt annet kjøpes på kartong.


#17

Chablis sa for siden:

Det er vel bare mais, dvs mann og barn spiser det.


#18

Lavender sa for siden:

Svært lite. Velger kartong når jeg kan, og nå har REMA fått så mange produkter av Go Green, at det er vel kun makrell her i huset på hermetikk. Velger kartong fordi jeg tror det er mer miljøvennlig, blir ihvertfall mindre søppel.


#19

Che sa for siden:

Kokosmelk har jeg glemt


#20

Lavender sa for siden:

Jeg har funnet en med navn Kara på kartong.


#21

Myria sa for siden:

Hermetiske tomater, bønner, kikerter og maiskorn, ellers ingenting.


#22

Røverdatter sa for siden:

Mais og bogskinke er de tingene jeg kommer på. Har gått over til tomater i pappkartong av andre grunner enn det stoffet som er skadelig.


#23

ingling sa for siden:

Ganske lite, det er vel mest mais igjen nå, og jeg spiser tunfisk og makrell i tomat. Ellers kjøper vi bønner og tomater og sånt i papp, stort sett. Finnes det mais i papp, tro?

Ellers tenker jeg vel at det, som med så mye annet, handler litt om mengde og variasjon. Noe hermetikk er neppe krise, så lenge en ikke spiser kun det hver dag.


#24

Serena sa for siden:

Det finnes mais på glass - i alle fall minimais.


#25

GydaG sa for siden:

Kokosmelk er vel det det går mest av her. Og litt mais og ananas.
Knuste tomater kjøper jeg helst på stor flaske, eller kartonger.

Jo, og en og annen fiskebollemiddag, kanskje 1 gang i året omtrent.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Kokosmelk, tomater, mais, bønner og kikerter. Har i det siste kun kjøpt økotomater på kartong, men jeg mener å ha lest at disse kartongene ikke er stort bedre da de inneholder et metallbelegg på innsiden som gjør samme skade?
Jeg burde nok koke bønner og kikerter selv, men jeg synes Rema1000 sine kikerter er så fantastisk myke, store og gode, får dem ikke like godt til selv.


#27

Madicken sa for siden:

Erter og mais. Men ikke i enorme mengder.


#28

Bloppy sa for siden:

Mais og ananas i små mengder. Leverpostei og makrell i tomat i litt større skala.
Veldig sjeldent minimais og vannkastanjer.

Jeg er ikke redd for vår forbruk av hermetikk.


#29

Puslingen sa for siden:

Kiwi har mais på kartong. Utrulig mykje betre enn den på boks.

Me et også wokgrønnsaker på boks. Bønnespirer, vannkastanjer osv. Klarer ikkje dei frosne. Alt i alt er det lite hermetikk eg kjøper om eg finn gode alternativ.


#30

Nextlife sa for siden:

Det er ca 1000 år siden jeg sluttet å forholde meg til tabloide overskrifter om hva som er insane usunt eller nærmest dødbringende å spise, så slike oppslag bryr meg midt bak i ryggen.
Jeg bruker hermetiserte cherrrytomater, noe mais og hvite bønner, og det bekymerer meg overhodet ikke.


#31

Elise sa for siden:

Får dere den artikkelen til å bety at man ikke bør spise hermetikk? :vetikke: :gruble:

Øh, ja, og jeg er litt full. :skål:


#32

vixen sa for siden:

kokosmelk, tomat og mais.

men gjelder det bare hermetikk eller andre metallembalasje so f.eks smøreosttubervog kaviar?


#33

mina sa for siden:

Mannen spiser litt sopp på boks, vi har alltid makrell i tomat i hus, og så spiser vi litt mais og tomat på boks innimellom. En sjelden gang kokosmelk.


#34

C.D sa for siden:

:humre:

Mais, bogskinke, av og til skinkeost på tube, makrell i tomat. Har ingen intensjon om å kutte ut dette, men jeg kommer sikkert til å velge annen embalasje om jeg kommer over det, pga denne tråden :)


#35

kalufs sa for siden:

Kokosmelk, mais og noen ganger minimais. Kjøper som oftest tomat og bønner på kartong.


#36

Harriet Vane sa for siden:

Vi spiser litt av hvert av hermetikk så dette må vi ta opp til vurdering.


#37

5barnsmor sa for siden:

kyllingpostei, mais, tomater, kikertpure, bønner (foul) og sjampignon innimellom


#38

Luvi sa for siden:

Hadde ingen anelse om at det er ugunstige stoffer i hermetikk. Så mye man må passe på hele tiden. Nå spiser vi ikke så my hermetikk, men noe blir det jo. Det jeg kommer på er kidneybønner og hakkede tomater som går igjen oftest, og mais innimellom. Ja, og en leverposteiboks innimellom, men mest fra plastboks.


#39

Mjau sa for siden:

Lurer jeg også på.
Her gikk det mengder med makrell i tomat da snuppa var mindre feks. Men mest de småboksene. Men det er vel også hermetisk kanskje?

Ellers er det mais, tomater og av og til litt annet. Men ikke mye.
Må vel kjøpe kartonger heretter da...


#40

Flubby sa for siden:

Tomater, maiskorn, bambus, ananas, bønner en gang hvert skuddår... ellers går det mest i ferskvarer hos oss.


#41

C.D sa for siden:

I den link jeg fant inni linken, var det testet skinkeost så da regner jeg med at det også gjelder.
Ja søren, da blir det jo kaviar også da, det spiser jeg mye av.


#42

Señora sa for siden:

Nå når jeg er blitt oppmerksom på det, vil jeg mer bevisst velge matvarer i kartong fremfor boks.

Det vi muligens handler på boks er: tomater, mais og kikerter, men alt er å finne i kartong, så da blir det nok slik fremover.

Det hender jeg spiser makrell i tomat fra boks på jobb, noe jeg kommer til å fortsette med.


#43

Husfruen sa for siden:

Mais er vel det som blir kjøpt oftest, selv om det ikke er mer enn en til to bokser i måneden. Max.

Enda sjeldnere kjøper vi knuste tomater på boks. Det er vel det hele. Fiskeboller på boks har jeg aldri klart, så der har vi alltid kjøpt de som ligger i plast hvis vi ikke har hatt hjemmelagde.
Vi spiser heller ikke leverpostei på boks. Kjøpe disse fra mills -ovnsbakte av diverse varianter.


#44

Bluen sa for siden:

Tomater, mais, bønner og en sjelden gang hermetiserte klementiner. Kaviar og iblant boks-leverpostei til ungene. Kanskje kommer jeg til å velge smøreost og tomater i pappemballasje oftere heretter, men jeg synes ikke artikkelen var så urovekkende at det gjør noe. Funnene var jo lavere enn tidligere antydet.


#45

Gaia sa for siden:

Tomate med basilikum og oregano, majones, kaviar, innimellom tomatpuré (men jeg foretrekker den på glass) og makrell i tomat på tube. Ellers kjøper jeg som oftest kartong. Og jeg innser at jeg skal gå over til kartongtomat. Så får kroppen min overleve makrell i tomat med bisfenol A (barna spiser det nemlig ikke.) Kaviar kan vi nok leve uten.


#46

konsulenten sa for siden:

BPA finnes i hermetikkbokser. Samme med diverse plastmaterialer. Papir/kartong er belagt med guffent stoff som skal hindre at maten trekker inn i papiret. Metallemballasje er det også ulemper med. Prøver å kjøpe hele matvarer som ikke er preparert og pakket, men jammen er papiret de bruker i ferskvaredisken også belagt med fy-stoff. Finner jeg noe på glass så kjøper jeg det. Men så er det ikke alt glass som er bra heller. Det skal ikke være lett. :knegg:


#47

Veslemøya sa for siden:

Ja. Jeg spiser vanvittig mye hermetiske bønner. Nesten hver dag tror jeg. Og så spiser vi maiskolber, hermetisert asparges og tomatpure.

Og så lager jeg til og med "juksesuppe" titt og ofte. Det vil si et par bokser sodd tilsatt ekstra kokte poteter, gulrøtter og kolrabi.


#48

Veslemøya sa for siden:

Makrell i tomat spiser vi også hver dag.


#49

millact sa for siden:

Av og til tomater og mais, men generelt lite.


#50

Jeanett sa for siden:

Vi spiser vell mais, bønner (hvis jeg ikke finner de i papp), kikerter og makrell i tomat. Ellers er det ikke noe hermetisk.


#51

DM sa for siden:

Nå spiser vi ingen ting fra boks. Men tidligere var det nok opptil flere bokser i uken, med mais, ananas, kokosmelk og tomater. Nå er vi sluttet med mais og ananas og tomatene er på kartong.


#52

Mrs. Longbottom sa for siden:

Leverpostei, tunfisk, minimais, vannkastanjer, bambusskudd, tomatbønner, kikerter, kokosmelk, tomat, tomatpure, og sikkert mye annet og.


#53

Fakse sa for siden:

Trodde det gjaldt bare hermetikk med hvitt plastbelegg på innsiden, vet du om det stemmer?


#54

trøtt sa for siden:

Tomater, kidneybønner, ananas, tomatbønner, erter, mais, kikerter, leverpostei, smøreoster, kaviar og kokosmelk er vel det vi bruker.


#55

konsulenten sa for siden:

Ja, det tror jeg må stemme. Vet det finnes BPA-frie bokser.


#56

Ole Brumm sa for siden:

Mais, hakket tomat og annanas. Alt kjøpes i alternativ beholder om mulig, minimais i glass og hakket tomat i papp. Vanlig maiskorn skyller jeg, og fersk annanas er å foretrekke, men det er ikke alltid mulig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.