Erica sa for siden:
Guttungen og jeg reiser til Danmark i morgen, og jeg lurer litt på om det er vanlig at det er gluten i pølsene i danmark? I norge er det jo ikke så vanlig, ihvertfall har ikke de pølsene vi pleier å spise det.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjon av reiser, reisemål, og fremmedspråk.
Erica sa for siden:
Guttungen og jeg reiser til Danmark i morgen, og jeg lurer litt på om det er vanlig at det er gluten i pølsene i danmark? I norge er det jo ikke så vanlig, ihvertfall har ikke de pølsene vi pleier å spise det.
GydaG sa for siden:
Det vet jeg ikke, men vi har nettopp vært i Danmark med en melkeproteinallergiker, og det var ingen som kunne svare på om det var melk i ting når vi spurte. Det virket som om de fleste var helt uforstående til at det gikk an å være allergisk mot melkeprodukter, så vi fikk ofte til svar "Det vet vi ikke, men det er sikkert ikke så mye?"
Så det ble som vanlig mye innholdsfortegnelsestudering i butikker, og bare safe produkter ute.
Blondie sa for siden:
Jeg har hvertfall hørt snakk om at det er mye 'spor av' i maten i Danmark og at innholdsfortegnelser derfor må sjekkes enda nøyere enn hjemme. Er han veldig sensitiv så ville jeg satset på rene produkter.
Erica sa for siden:
Nå har jeg søkt opp danske pølsemerker, og har funnet innholdsfortegnelse på 5-6 merker. Ingen av de hadde noe i nærheten av hvetemel i seg. Stivelse var kartoffelstivelse.
Jeg vet ikke helt hvor sensitiv han er, dette er litt nytt for oss ennå.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.