Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Netflix-/streamingtjenestebrukere - ser du mindre på tradisjonell TV?

Du som bruker Netflix eller annen streamingtjeneste, har du redusert TV-bruk?

  • Ser like mye tradisjonell TV som før
    5 stemmer
  • Ser mindre tradisjonell TV pga. opptakfunksjon
    6 stemmer
  • Ser mindre tradisjonell TV pga. Netflix/annen streaming
    31 stemmer
  • Annet lurt som utdypes i tråden
    3 stemmer
  • Ser mindre på tradisjonell TV pga. annen skjerm (f.eks. FP!)
    8 stemmer

#2

isola sa for siden:

Nå streamer vi ikke noe som helst enda, men å se på noe akkurat når det går gjør jeg aldri lenger. Jeg tar opp på boksen og ser når det passer.


#3

Toffskij sa for siden:

Vi ser så godt som aldri noe når det går.


#4

Frøydis sa for siden:

Sånn bortsett fra at ungene ser barnetv så ser vi mindre på tv. Skjønner egentlig ikke hvorfor den står på hele kvelden, heller...


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har nesten aldri sett på tradisjonell tv, ikke etter at vi fikk PVR og selv kunne velge når vi ville se det vi ville se. Jeg liker ikke å være bundet av tv-tider. Så her er det liten forskjell etter at vi fikk HBO og Netflix. Ser så godt som aldri på vanlig tv.



#7

Input sa for siden:

Vi har kuttet ut tv og bruker kun Netflix og NRK sin iPad-app.


#8

Daisy sa for siden:

Vi sa opp tvabonnementet i 2010, og har nå abonnement på Netflix og Hbo. Vi ser litt på nrk.no også, mest på Super. Hadde vi hatt vanlig tv hadde disse streamingtjenestene definitivt stjålet tid fra tvtittingen ja.


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg ser kun på vanlig tv. Har ikke opptaksboks, og benytter verken netflix eller noen av de andre tjenestene.


#10

Luftslottet sa for siden:

Ungene ser Nrk super på vanlig TV. Vi har bare NRK- kanalene, og vi voksne bruker utelukkende Netflix.


#11

Puslingen sa for siden:

Me ser mindre tv generelt. Me leser, er ute og jobber, trener, har besøk/ går på besøk osv. Om eg er åleine heime ser eg kanskje ein film. Skal me sjå tradisjonelt tv, fyljer me sendeplanen då me ikkje har opptaker. Dvs. NRK ser me som regel via appen. Barna ser framleis ein del tv, men har bytta delvis ut med anna skjerm. Heldigvis blir det mindre skjermbruk no om sommaren.


#12

Skilpadda sa for siden:

Vi har så å si ikke sett tradisjonell TV på årevis. Vi ser mange TV-serier, men enten via streaming eller Bluray/DVD.


#13

Ru sa for siden:

Jeg har ikke sett særlig på trad. TV på årevis, pre-Netflix og PVR. Og nå ser jeg knapt tv i det hele tatt. Jeg ser stort sett bare serier, og har ikke behov for tv-abb. Ungene ser en del på diverse barnekanaler, men hadde det vært opp til bare meg hadde jeg sagt opp hele sulamitten.


#14

Fersken sa for siden:

Vi ser mindre på TV nå som vi har Netflix og HBO Nordic, spesielt mannen og ungene. Skal vi se noe må vi følge sendeskjema siden vi ikke har giddet å få oss PVR.


#15

Tallulah sa for siden:

Den eneste som ser TV live her i huset, er Hiawata. Det startet egentlig før Netflix, altså. Men mulig det har blitt "verre" nå. Jeg syns streaming er en genial måte å se TV på.


#16

him sa for siden:

Vi har ikke streamingstjeneste, men jeg lurte på en ting om den undersøkelsen i Aftenposten. Er seriene som ble nevnt i samme aldersgruppe? Her i huset er vi nemlig todelt, jeg ser aldri på tradisjonell TV, mannen gjør det bittelitt, men begge ungene ser nok mer tradisjonell TV enn noen annen måte.


#17

era sa for siden:

Ser ikke lengere trad TV. Vi har sakt opp abo. og kobla ned dekodern.


#18

Zulu sa for siden:

Definitivt mye mindre. Vi har bestemt oss for å si opp Canal Digital-abonnementet nå. Sparer ca 5000 kr i året + lisensen, og vi kan skru ned den kjipe parabolen. Ser Netflix, TV2 Sumo innimellom og nett-tv.


#19

Candy Darling sa for siden:

Man må vel betale lisens selv om man ikke har abonnement? Er det ikke knyttet til selve TV-apparatet?



#21

Candy Darling sa for siden:

Får man ikke inn NRK på luft lenger i det hele tatt? :blånn:


#22

Maverick sa for siden:

Jeg har til slutt bøyet under for presset og skaffet Netflix, men foretrekker fortsatt vanlig sendeplan.

Ser generelt lite på TV.


#23

Zulu sa for siden:

Nei, det er knyttet til tuner/mottaker.


#24

era sa for siden:

Vi måtte si opp skriftlig og dokumentere at vi ikke fikk signal fra canaldigital lengere, det var en omstendelig prosess, mem vi betaler pr i dag ikke lengere lisens.


#25

Bille sa for siden:

Mye mindre. Nesten ingenting.


#26

Bomull sa for siden:

Ser så godt som aldri TV etter programmet nei. Faktisk aldri, foruten nyheter.


#27

Veronal sa for siden:

For å svare selv også: Jeg ser så og si aldri på sendeskjema-TV lenger. Se noe Netflix, noe opptak og noe iTunes-filmer eller -serier. Ungene ser utelukkende DVD, Netflix eller NRK-nett TV.


#28

IzziCreo sa for siden:

Lenge siden jeg så trad tv. Aldri likt at noen skulle bestemme når jeg skal se hva på tv. Så alltid brukt opptaksfunksjonen på vcr (dere vet sånn gigantisk kassett :knegg: ), mediapc, pvr samt streaming. Mannen kan switche en gang i blant. Barna ser endel trad tv, men bruker endel streaming/Netflix/Viaplay også. Spesielt de kveldene de får sitte med nettbrettene sine i sengen.

Dessverre savner jeg mediapc hvor jeg kunne sette inn søkeord, og så tok den opp f.eks. alt som hadde med Austen (britiske periodedrama) med i tittel og definisjon. Pvr er langt etter på endel slike funksjoner. Så jeg går ofte glipp av program jeg skulle ønske å se. Samt hvis serieopptakene min endrer sendetidspunkt. Slikt oppdager jeg ikke før det har gått langt om lenge, og skaden har skjedd.

Og selv om dette handler om tv så må jeg bare si at det er et enormt stort savn at Lovefilm har lagt ned driften her til lands. For oss som ser mye film, så blir underholdningsbudsjettet skyhøyt mot for å ha abonnement på Lovefilm med tre filmer i slengen (ca 12 filmer i mnd).


#29

Malama sa for siden:

Ungene ser barnetv, men om det er direkte eller opptak varierer.

Vi har ikke noe sånn steamingtjeneste, har tenkt på det men ikke gjort noe med det enda. Vi har pvr-opptaker, og akkurat nå sitter jeg og ser en epsisode av Greys Anatomy som gikk for ganske så lenge siden, jeg er ikke akkurat up to date, men det er jo det fine med det. Når jeg er ferdig med denne har jeg en sesong av en annen serie eller to, og jeg innser at det sikkert er en til eller to jeg skal sette på serieopptak, så egentlig har vi vel ikke behov for steaming.

Direktetv... jo, vi ser fotballkamper direkte. Mannen ser forrsten del tv på ipad'en da, vi har på en eller annen måte tv-kanalene våre der også, i en app, Chill. Så han ser vel egentlig direktetv der da, sånnsett, om enn ikke helt tradisjoelt...


#30

Hønni sa for siden:

TV, hva er det? Her sees alt via AppleTv, og det går mest i Netflix og HBO


#31

Lisemor sa for siden:

Vi har netflix, men det blir helst brukt av barna. Jeg holder meg til vanlig TV.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.