Elise sa for siden:
Det går bra bare å fryse kjøttdeigen, så holder den lenge, eller?
Hvis ikke, så gjorde jeg kanskje en ikke fullt så god deal på butikken i dag. :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Elise sa for siden:
Det går bra bare å fryse kjøttdeigen, så holder den lenge, eller?
Hvis ikke, så gjorde jeg kanskje en ikke fullt så god deal på butikken i dag. :knegg:
DollyDuck sa for siden:
Jeg hadde fryst den ja og da holder den jo mye lenger.
007 sa for siden:
Du kan fryse den eller steike den opp og deretter fryse.
Elise sa for siden:
Den er allerede fryst. Hvor lenge holder den da, ca? :vetikke: (Jeg kjøpte litt mye... :sparke: )
007 sa for siden:
Det kommer an på kvaliteten før nedfrysing, men i følge denne siden holder den seg i 3-4 måneder. Men nå er vel kanskje kjøttdeig forbruksvare hos deg (også), så du kan jo bare bruke de neste gang du lager pizza, taco e.l. Evt lage et stort parti kjøttkaker, lasagne o.l og fryse?
Elise sa for siden:
Jada, skal jo det, men når man har 10 pakker så går det jo fort noen uker før alt er brukt opp. :knegg:
Men 3-4 mnd, det skal vi greie. :humre:
Elise sa for siden:
Øh, nå kom jeg på at det er jo selvsagt kyllingkjøttdeig jeg snakker om, da vi har gått helt over til det... Finner ikke akkurat det i lista på den linken. Men det ser ut som annen kylling holder minst like lenge som kjøtt, så det er vel greit.
Simone sa for siden:
Eg har erfaring med at kyllingkjøttdeig begynner å lukte død og fordervelse allerede 1-2 dagar før den går ut på dato, så eg innbillar meg at den er litt mindre holdbar enn storfekjøtt.
Eg har slutta å kjøpe kyllingkjøttdeig på grunn av den lukta. Lukta forsvinn jo stort sett dersom eg lar kjøttdeigen lufte seg litt etter at pakken er opna, men dersom det er kort tid igjen til den går ut på dato, så heng liksom lukta i heilt til kjøttdeigen er steikt og krydra. Uff og æsj.
Mirmell sa for siden:
Når det er kyllingkjøttdeig det er snakk om, og den går ut i dag eller i morgen, tipper jeg den er dårlig allerede (før du frøys den).
Min erfaring er i alle fall at alt av kyllingprodukter blir dårlig flere dager før datoen for siste forbruksdag. Vi skulle grille bl.a kyllingfilet i går. Ifølge datomerkingen skulle den holde til 3. august. Men da vi åpna pakken, lukta det helt jævlig. Jeg vet jo at kylling aldri lukter spesielt godt, men man lukter det virkelig når kyllingen ikke er spiselig lenger.
Che sa for siden:
Nå er det jo i tillegg "hundedager" - jeg er og skeptisk. Jeg synes forøvrig at kyllingkjøttdeig lukter fryktelig når man åpner okke som, men...
DollyDuck sa for siden:
Alt av kyllingprodukter lukter død og fordervelse når man åpner pakken. Men selv om jeg har brukt kyllingkjøttdeig til dagen etter den gikk ut på dato har den aldri skapt noen problemer. Etter den er stekt både smaker og lukter den helt normalt.
millact sa for siden:
Joda, det gjør jeg ofte. Går helt fint.
Hyacinth sa for siden:
Det hender titt og ofte at jeg spør om noen har sluppet en fjert når jeg åpner kyllingpakkene.
Elise sa for siden:
Vi spiste en av pakkene i går, den smakte helt fint. :jupp: Det var vel i dag eller i morgen som var siste forbruksdag, tror jeg.
Men promp, ja, det lukta det.
millact sa for siden:
Jeg har sluttet å fryse kylling, synes hverken det smaker godt eller lukter godt når jeg tar det opp igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.