Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmealenefest

#1

Jessica sa for siden:

Nytt dilemma:

Dere sønn/datter på 16 år vil ha hjemmealenefest. Dere foreldre er bortreist akkurat da.

Får h*n lov til å ha hjemmealenefest mens dere er borte? Evnt. hva slags premisser vil dere gi for å kunne godta en slike fest?


#2

Sitron sa for siden:

Nei, ikke på de premissene. Det høres ut som de pønsker på noe. Premissene hadde vært mine, men fest skulle de fått ha. Min søster er 16, hadde fest. Mamma var i naboblokken. Noen drakk. Da sa noen fra og min mor snakket til de og de sluttet. Enkelt og greit. Gikk fint for seg.


#3

Divine sa for siden:

Reise bort bare fordi hn vil ha fest? Hadde ikke kommet på tale. Jeg hadde flydd i flint hadde hn kommet med slike krav. Jeg hadde muligens godtatt en fest dersom jeg likevel var borte, men da skulle det vært på mine premisser.


#4

Jessica sa for siden:

Poenget var egentlig om du ville latt 16-åringen ha fest uten at du var i nærheten. Jeg endrer på hovedinnlegget så det blir klart ;)


#5

Blånn sa for siden:

Sånn jeg ser det nå er svaret nei. Jeg ville vært i nærheten, men ikke nødvendigvis i huset. Greit å kunne ordne opp dersom ting kommer ut av kontroll.


#6

Divine sa for siden:

Som sagt, kanskje. Jeg har ingen barn som er i "hjemme-alene-fest"-alderen, men jeg ville ikke utelukke at jeg hadde tillatt det. Det kommer an på hvor mye jeg stolte på han/henne. Jeg kan ikke se for meg at jeg ville vært komfortabel med det, men jeg ville ikke ha avvist spørsmålet umiddelbart.


#7

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg ville ikke tillatt det, uansett hvor ansvarlig mitt barn var. Det som lett kan skje er at andre på skolen eller i miljøet som ikke er like ansvarlige finner ut at noen er alene hjemme, og vips! så var festen ute av kontroll, stuebordet påtent og tapeten tagget på (selvopplevd fra min ungdom).


#8

Maverick sa for siden:

:meelopers:


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville ikke gjort det, nei. Hvis hjemme alene-fest skulle vært aktuelt villejeg ihvertfall holdt meg i nærheten og ikke vært bortreist.


#10

kisha sa for siden:

Ikke i 16-årsalderen. Det er alt for magne eksemler på at hus blir raserte.


#11

Pastill sa for siden:

Nei. Har vært på litt for mange som ikke gikk så bra. Ble skader på inventar osv.


#12

Palmen sa for siden:

Jeg hadde ikke godtatt det. Som 16 åring hadde jeg faktisk også ønsket at foreldrene mine var i nærheten da jeg hadde fest,- hadde en hjemmealenefest en gang som står ut som et ubehagelig minne.


#13

Tove sa for siden:

Signerer denne jeg...om min eldste er som hun er i dag, så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å la henne ha en alenefest.


#14

Nenne sa for siden:

Nei, jeg hadde ikke tillatt det. Selv om jeg ikke selv har opplevd at fester har tatt helt av og sett store ødeleggelser har jeg hørt om alt for mange eksempler på det til å være naiv i så måte.


#15

Isolde sa for siden:

Kommer helt an på hvordan denne 16 åringen er. Hvordan vennene er. hvor mange som kommer og om det pleier å komme mange som ikke er inviterte i dette området.

Føler dette ligger ganske nært meg som bare er 20. Min 17 år dag var den første gang jeg ønsker å ha fest hjemme. Jeg inviterte 15stk ca og 10 av de kom, Alle drakk, jeg drakk bare 1 rus brus men det er jo det jeg forsatt drikker som 20 åring ;) Tror det bare var meg og min beste veninne som var under 18, resten var eldre. Ingen ble fulle, ingen ting ble ødelagt og folk gikk hjem ut på natten engang.. unntatt de som ble igjen til dagen etterpå på grunn av reisevei.

Men jeg tror ikke jeg hadde fått lov å ha folk på fest på den måten om mamma ikke kjente meg , min kjæreste og hvordan vi er.


#16

Che sa for siden:

Selv om jeg har stolt på min 16-åringer, så har jeg nok ikke stolt på alle de som potensielt kan ødelegge festen. Jeg har nok vært hos naboen eller noe sånn.


#17

amo sa for siden:

Spørs litt hva man legger i ordet fest.
Da eldste vår var 16 var hun ofte hjemme alene og hadde venner på besøk. De leide film, lagte pizza og koste seg og sang karaoke og kallte det fest. Noen kom og noen gikk, men det var aldri alkohol inn i bildet.
Vi hadde avtale med naboen og jeg vet hun hadde bedt om hjelp der om det oppsto situasjoner hun ikke kontrollerte.

Tror det kommer litt an på magefølelsen.


#18

Divine sa for siden:

Nemlig. Her i Bærum finnes det eksempler på at foreldre har leid inn vaktselskap for å holde orden på hjemmealenefestene. :skremt: Jeg ville aldri ha tillatt en fest hvis jeg var borte og jeg hadde noen som helst mistanke om at ryktet om festen ville spre seg. Men hvis sekstenåringen var moden og ansvarsfull (miraklenes tid er ennu ikke forbi) og jeg visste nøyaktig hvem som kom og at det ble lagt opp til nulltoleranse for alkohol, så kanskje jeg hadde gitt han sjansen. For da ville han være vel vitende om at dersom noe skjedde, så var muligheten for senere hjemmealenefester lik null. Nå er eldstemann bare tretten, men han og de vennene han er sammen med NÅ er så ordentlige av seg at det hadde ikke vært noe problem. Men MYE vil jo sannsynligvis endere seg før de blir 16.


#19

amo sa for siden:

Vi har hatt og kommer til å ha nulltoleranse for bruk av alkohol før aldersgrensen er oppnådd. Jeg hadde aldri latt en 16 åring invitere til "fyllefest". Ei hadde jeg aldri lagt opp til et party der vi hadde leid vaktselskap for 16 åringer.:skremt:
Man kan aldri vite, men en 16 åring bør forstå at det blir konsekvenser om man tråkker over grensene som er satt, og at det er h*n som har hovedansvaret og må løse evt. problemer.


#20

Heiko sa for siden:

En ting er helt sikkert, mine barn vil aldri komme til å ha så mange alene hjemme alene-fester som jeg hadde fra jeg var 15 år. De var ville, men det gikk bra.

Skulle hjemme alene-fest bli aktuelt for ville jeg ihvertfall holdt meg i nærheten og slett ikke vært bortreist.


#21

Estrella sa for siden:

:nemlig:


#22

LaLuna sa for siden:

Min stedatter er 17, og det er helt uaktuelt med hjemmealenefest.
Heldigvis er det ikke noe diskusjonstema, for hun vil ikke ha fest heller. Hun tør ikke, for det er så lett at det kommer ut av kontroll. Med dagens teknologi tar det to sekunder før hundrevis av mennesker vet at "den og den er hjemme alene".
Det var litt annerledes i gamle dager, jungeltelegrafen jobbet litt saktere, kan man si.


#23

Jessica sa for siden:

Enig med deg. Min 15 åringe bryr seg ikke om den slags enda, men spørsmålet vil nok dukke opp med tiden.

Husker fra egen ungdomstid der hjemmealenefester førte til store ødeleggelser av uinviterte gjester. Som LaLuna sier så er det nok at noen få vet det og smsbølgen sender det videre. Da hjelper det lite at vår ungdom og deres venner er til å stole på.

Skal våre ungdommer få lov til å ha en liten fest hjemme så skal det være slik at vi vet hvem som kommer. De skal vite at vi er like i nærheten. Aldri i verden om de får ha fest når vi er bortreist.


#24

LilleRosin sa for siden:

:jupp:

Mine barn skal aldri gjøre det jeg gjorde :mantra:


#25

Mira sa for siden:

:dulte: Jentene mine skal ikke få ha fest når de er 16 år nei!


#26

Angelique sa for siden:

Nei, absolutt overhodet ikke!!

Min eldste på 20 får lov å ha "forspiel" når vi ikke er hjemme, men ikke mer.
Aldri fest, og ihvertfall ikke dersom de er under 18 år

Alltid utarter slike fester seg, noen drikker for mye, noen drikker (de under 18 år....det må man regne med skjer) og noe ødelegges.

Mine jenter som begge har lov å drikke (18 og 20) spør ikke engang om å ha hjemmealene fest.Det vet de at de ikke får lov til av min kjære eller meg.


#27

Erica sa for siden:

Absolutt ikke. Selv om jeg stoler på mine barn, vil rykte om hjemme-alene fest fort spre seg, ubudne gjester kan komme, og festen kan bli helt annerledes enn det som først var tenkt.


#28

007 sa for siden:

Aldri i verden. Jeg har hatt og vært på hjemmealenefester fra jeg var 15 år. Mine barn må (desverre for dem?) lære av mine erfaringer.

Bursdag"fest" uten alkohol og der jeg er hos naboen skal jeg derimot godta. :edel:


#29

Jessica sa for siden:

Når jeg leser svarene her så lurer jeg egentlig på hva dere legger i ordet fest?

Når det er snakk om bare 16-åringer så tenker jeg en, i utgangspunktet, alkoholfri fest, samtidig som jeg er klar over at noen kan snike med seg litt på innapålomma og kanskje legge noe ute i buskene. Det er i forhold til det at vi foreldre må være i nærheten.


#30

~TM~ sa for siden:

En slik type "fest" hadde jeg akseptert, men jeg ville ikke vært milevis unna selv. Alternativt hatt andre foreldre, naboer e.l. til å passe på.


#31

Heiko sa for siden:

De festene jeg var på, og hadde hjemme, som 16-åring var langt fra alkoholfrie. Drikkevarerene lå ikke gjemt i buskene, de sto fremme på bordet og de ble tømt.

Måtte aldri, aldri mine døtre havne på slike (morsomme) fester :mantra:


#32

GinaK sa for siden:

Datteren til sambo, snart 18, har også spurt om å få ha hjemme-alene fest men vi begge er veldig enig i at det er uaktuellt.. Vi har ingen kjellerstue og drar ikke bort for at hun skal ha venner her når hun er her så lite som hun er...
Men etterhvert har hun skjønt hv vi har ment og har opplevd det selv på andres fester;
Selv om de 4-5 venninnene som kommer ikke skal drikke så har de muligens nevt at de skal på hjemmealenefest til en venn eller en storebror og plutselig står det en gjeng med litt fulle 18-20 åringer på døren og preser seg inn.....

Mamman og pappan gikk sammen og leide et lokale et år sånn at hun fikk ha en skikkelig disco-feiring og da stod pappan dørvakt og det trengtes virkelig. HUn skjønte da at det ikke er lett å takle fulle undgdommer...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.