Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ovntrøbbel?

#1

tink sa for siden:

Rett før ferien hadde vi en seanse med en pizza som aldri ble ferdig stekt og slettes ikke på undersiden. Typen ferdig, fersk pizza. Jeg trodde det var min skyld, at den skulle ha stått på rist eller noe.

I dag var det bollene som "aldri" ble ferdige. Jeg snudde det første brettet etter 20minutter, så satte jeg på varmluften - med svidde boller som resultat etter det som føltes som få minutter.

Noen som har opplevd noe liknende?
Ovnen er ikke veldig gammel, men heller ikke særlig ny. Vi kjøpte den brukt for 2,5 år siden - da var den vel tre år gammel.


#2

Olvina sa for siden:

Det minner meg om steikeomnen vi kjøpte ny då vi pussa opp kjøkkenet. Der viste det seg at varmeelementet nede ikkje fungerte som det skulle. Etter eit mislukka forsøk på å reparere det heile, fekk vi ny steikeomn.

Eg ville prøvd å sjekke nettsidene til leverandør først. Har dei ei serviceavdeling som ein kan ringe til eller sende e-post til? Har dei event. ein reperatør i nærleiken ein kan kontakte?


#3

Adrienne sa for siden:

Kan høres ut som undervarmen er gåen. Hvis dere har varmluftfunksjon kan dere jo prøve den for å se om det blir bedre. Hvis ikke så ligger det nok i kortene at dere må ha ny ovn, dessverre.


#4

Toffskij sa for siden:

Jepp, undervarmen er nok død. Det skjedde hos oss, og vi måtte skaffe ny ovn.


#5

GydaG sa for siden:

Det hadde vært bedre om det var varmluftselementet som hadde vært gåent, det har gått dukken to (!) ganger hos oss, og det var enkelt å bytte.
Hvis det ikke hadde vært det som var feil hos oss måtte vi ha fått ny ovn sa de.
Flaks for oss at det var innenfor reklamasjonstiden begge gangene.


#6

Najade sa for siden:

Jeg opplevde dette med vår komfyr da den var ca 5-6 år gammel.

Byttet elementet til undervarmen, og ovnen ble god som ny. Kostet vel 500,- kr, så vel verdt å fikse for vår del.
Ovnen har nå levd i 5 år til.


#7

tink sa for siden:

Takk for innspill, varmluften virket jo over all forventning - ettersom neste brett med boller ble brunsvidd på null komma svisj.

Det vanskeligste nå blir å huske dette neste gang jeg skal steike noe. Eller bare få ut fingeren og sjekke med leverandør og eventuell reparasjon.


#8

Adrienne sa for siden:

Hvis du skal bruke varmluft kan du sette temperaturen litt lavere enn vanlig, for det er litt mer effektivt med varmluft enn vanlig.


#9

tink sa for siden:

Det er en Gorenje, den ser nesten sånn ut. Den ser sånn ut, men har ikke blått lys i noe led-display. Får se om jeg finner noe kvittering når jeg kommer hjem. Har brukt en del varmluft når jeg har stekt brød - for å steke i flere etasjer, men et av barna klager på at det ikke blir brun skorpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.