Dixie Diner sa for siden:
Jeg har nettopp laget en softis fra en svensk vegansk blogg. Var veldig spent, siden jeg har laget ganske mange iskremer som har smakt, tja, helt greit (noen har vært gyselige og, men de fleste har vært ok).
Denne var magisk altså. Så jeg MÅ bare dele. Jeg fant kremfløten (av havre) på Mega, og jeg valgte å bruke Alpro sin vaniljemelk i stedet for den han har brukt i videoen, siden Alpro sin er sånn ca. 500 ganger bedre og har en skikkelig intens vaniljesmak. Brukte Freia sin vanlige sjokoladesaus.
Oppskriften er jo latterlig enkel og, og selv om man ikke smelter sukkeret, kjenner man det overhodet ikke i isen. Jeg er veldig var på sånt, sukkerknas er det verste jeg vet i hele verden. Men her kjente jeg det ikke i det hele tatt.
Oppskriften er i linken over, det er en video-oppskrift da, men her er oppskriften for de som ikke gidder å se videoen:
3 dl Alpro soyamelk med vaniljesmak
1 dl sukker
2 pakker Luftig Visp (kan sikkert bruke havrevisp, men jeg tror denne er bedre)
Noen dæsjer sjokoladesaus om man vil (røres inn mot slutten så den blir marmorert, veldig godt)
Bland alt unntatt sjokoladesausen sammen i en bolle, visp kraftig med en visp og kjør blandingen i ismaskin til den er ferdig. Ha i sjokoladesaus og la maskinen kjøre litt til. Vil du ha fastere konsistens på isen etter at den er kommet ut av ismaskinen, ha isen over i en form og frys den en times tid.
Jeg har ikke funnet melkefrie iskjeks noe sted da (tror iHerb har), så jeg serverte den bare i skål. Måtte bare tipse om denne, for det er den beste melkefrie isen jeg har smakt til nå.