Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Småkryp i melskuffa

#1

Libra sa for siden:

:grøsser: Jeg oppdaget et par ekle småkryp i melskuffa i morges. Hva gjør jeg nå for å være sikker på at jeg blir kvitt dritten? Har forstått det slik at det kan dreie seg om ganske mange som ligger på lur når det først er slik at man ser noen få kravle rundt.

Skjønner at jeg skal kaste alt av mel og andre ting som ikke er hermetisk lukket. Støvsuge og vaske skuffa. Men må jeg til med gift og greier eller holder det med salmiakk? Jeg er ikke hysterisk hvis jeg gir skuffa over samme behandling?

Noe mer jeg skal tenke på? Jeg vil bli kvitt dette på første forsøk.


#2

kokosbolle sa for siden:

Det kommer an på hva det er. Vi oppdaget vestkantbiller i vår skuff (ikke melskuff, men skuff med stekepanner). Da er det best å støvsuge og støvtørke og la det bli helt tørt der. Vann er visst næring for rakkerne.


#3

Libra sa for siden:

Det så ut som litt avlange fluer. Hvis biller alltid ser ut som biller, så er ikke dette biller. :humre:

Men støvsuge og støvtørke, ikke vaske?


#4

kokosbolle sa for siden:

Jeg vaska også, men sørget for at det ble helt tørt etterpå. De lever av støvdotter og sånt, googlet mannen seg frem til. Vestkantbiller ser sånn ut, ikke veldig billeaktige.

Dette er larvevarianten som vi hadde. Om de på nett: archive.is/5VR8d


#5

mamaria sa for siden:

Vi slet ganske lenge med melbiller en periode vi bodde i gamle huset vårt. Jeg hadde både vasket og støvsuget overalt, og kastet alt mel. Tl slutt fant jeg "oppdrettet" oppi en tupperwareboks med ris, som egentlig skulle være ganske tett. Så det er lurt å gå gjennom hver eneste pakke med tørrvarer. Sånn egentlig trenger man vel ikke vaske for å bli kvitt dem nei, men støvsuge godt i kriker og kroker. Jeg frøs forresten ned alt melet jeg kastet før jeg hev det i søppeldunken, fordi jeg var redd noen skulle ta seg ut og invadere oss igjen. Man blir litt paranoid etter en stund med sånne kryp...


#6

Dixie Diner sa for siden:

Grusomt, vi hadde en runde nå i vår, og finner av og til en bille her og der, men som regel døde. Vi måtte vaske ut av ALLE skuffer og skap på hele kjøkkenet, støvsuget og kastet alt som var åpnet (men de jævlene satt til og med inne i bretten på nye uåpnede melpakker) og pakket alt inn i plast. Jeg pakker alt mel og sånt i plastposer med en gang jeg har kjøpt de inn, så nå finner jeg sjelden melbiller noe sted lenger. De billene der finner vei overalt altså, de kan nå ganske langt.


#7

Malama sa for siden:

Vi kjøpte tette bokser til alt av tørrvarer på ikea da vi fant melbiller hos oss for noen år siden. En del av varene, mel og sukker og sånt, oppbevarer jeg fortsatt slik på kjøkkenet, men har nå flere pakker på boden i kjelleren, tar sjangsen på det. Vi ble ikke endelig kvitt billene i huset vi bodde i for vi flyttet, men da skulle huset rives, så nå er de nok forlengst borte. Og vi klarte i det minste å unngå å få dem med på flyttelasset (og har flyttet enda en gang etter det)


#8

ming sa for siden:

Vi hadde fleskebiller et sted vi bodde for noen år siden. De ble vi aldri helt kvitt (gammelt kjøkken med alt for mange kriker og kroker), men holdt dem i sjakk med ekstremt nøye og hyppig vask og støvsuging av skuffer og skap. Etter en sjau var det billefritt i en måneds tid, så oppdaget vi en larve i bestikkskuffen f.eks., og da var det bare å starte på nytt. Glad jeg nå (enn så lenge) har billefritt kjøkken og kan rundvaske kjøkkenet litt sjeldnere.

Fleskebiller ser veldig "billete" ut. De kan f.eks. mollkose seg med fettet i en gammel kjøkkenvifte.


#9

Bomull sa for siden:

Hvorfor begynner jeg å klø over hele kroppen nå?




#12

Anda sa for siden:

Er det nå det passer seg å dele det faktum at vi hadde melbiller i en hylle på hytta, særlig (og klart oppdrettet i) en pose Müsli fra Axa? Som jeg hadde spist to kjappe porsjoner av dagen før jeg oppdaget at det kravlet og krøp oppi der?

Müsli; ditt beste proteintilskudd. Yuack.


#13

kokosbolle sa for siden:

:haha:


#14

Libra sa for siden:

:iiik: Jeg vil ikke høre mer på dere. :lalala:


#15

Ru sa for siden:

Vi hadde melbiller før, men de boddei/flyttet inn med en pose med sammalt hvete fra Møllerens. Etter at jeg sluttet å kjøpe sammalt hvete, ble vi også helt kvitt dem.
Nå har vi fleskekvannere titt og ofte. Jeg har sett dem flygende inn utenfra, så jeg antar at det er et fuglereir en plass de bor i. Men vi blir fanden ikke kvitt dem helt, ser det ut til. :gal: De opptrer dog stort sett alene, så det er ikke så lett å finne ut hvor de kommer fra. :iiik:


#16

Smoothie sa for siden:

Jeg hadde blitt hysterisk Anda, om det hadde skjedd meg. Seriøst! Må jo være skrekken. :grøsser:

Vi fant også ett-eller-annet for ca. ett år siden i skapet. Ingen levende, mest bare skall. Men ille nok, og så ikke noe mer til uhyrene etter vi støvsuget, vasket , fjernet mat og styrte. Men nå river vi det gamle kjøkkenet og da finner mannen flere skall rundt omkring. :dåne: Vi skal skifte gulv, legge nytt på vegger og alt det der, og kommer til å gjøre alt for å forsikre oss om at det ikke er noen flere kryp noe sted.

:paranoid:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg leste at fleskebiller opptrer der det er kjøtt og sånt, og tenkte "mohaha", helt til jeg leste at også de liker seg blant tørrvarer. :mumle:
Melbiller er noe herk å bli kvitt, det kan jeg skrive under på.


#18

Libra sa for siden:

Jeg har dampvaskes, med sånn spiss dyse på. Vær så snill og fortell meg at jeg da greier å koke de ihjel. :nemlig:


#19

Libra sa for siden:

Jeg vet da forresten søren hva det er jeg har fått. Jeg våger jo nesten ikke å se på de engang. Gruer meg til å å dra hjem for å ordne opp. :sukk: Kanskje ta bilde og se om vi kan finne det ut.


#20

Snippa sa for siden:

Hvis de flyr, kan det være tørrformøll.
Samme prosedyrer som med melbiller og annet moro.
Du blir nok ikke kvitt det med dampvasker, nei. Alt i lufttette bokser, og hive det du har.


#21

Libra sa for siden:

Jeg tenkte dampvasker etter at jeg hadde kastet og støvsugd. Det blir vel i allefall ikke verre av det!


#22

emin sa for siden:

Vi har melbiller, men uansett hvor mye jeg vasker så søler kattene så mye tørrfor at de forer billene. himle I tillegg hiver mannen alltid fra seg åpnede matvarer i skuffer (melposer, godteposer etc) så de lever godt, vil jeg tro.

klør over hele kroppen


#23

Libra sa for siden:

Jeg vet ikke hva jeg har. Syns ingen bilder jeg finner ligner. Har tømt skuffene og støvsugd alle krinker og kroker. Alle åpne pakker er kaster og resten er lagt i fryseren. Etter noen timer åpnet gubben skuffa hvor melet har vært og der var der fant han en som hadde krøpet frem fra en eller annen plass. De er bittesmå, greier ikke se noen vinger, ligner ikke bille i form, avlang. Forsøkte å sjekke litt i pakker og poser men fant ikke noe der. Ikke laver og ikke noe som kravlet. Det var heller ikke mange som var synlig i skuffa, 5-6 stk kanskje.


#24

Lenam sa for siden:

Tørfruktmøll? De formerer seg ubehagelig raskt. :urk:


#25

Carrera sa for siden:

Gjør disse krekene noen skade, annet enn at de er ekle å komme over?

Jeg har en og annen gangen funnet et par melbiller i skuffene her. (Tror det er melbiller...svarte små biller med en lysebrunt belte over ryggen.)

Jeg har ikke gjort annet enn å fjerne dem, samt å se over matvarene for å se om det er flere. Finner jeg ingen i selve matvarene, så fortsetter livet som før. Egg og slikt har jeg faktisk aldri tenkt over...

Men nå kjenner jeg at jeg nok kommer til å kaste alt av åpne pakker neste gang jeg finner en :knegg:


#26

Dixie Diner sa for siden:

Nei, de er overhodet ikke farlige, men de kan gi maten en litt kvalmende smak om de får mingle nok oppi der, visstnok.
Jeg lot forrresten en uåpnet, helt ny melpakke stå på kjøkkenbenken over natta. Da jeg åpnet den dagen etter, satt det en melbille i bretten. Den har sikkert luktet melet og krøpet bort til den, fy fader. Så nå pakkes ALT inn i plast med EN gang jeg kommer hjem fra butikken!


#27

IzziCreo sa for siden:

Jeg drar opp igjen denne! Oppdaget nettopp 4 biller i en pakke med sløyfepasta :gal: Så nå må jeg til pers med hele matskapet og kjøkkenet. Naboen har slitt i hele høst med det samme.

Hva kaster dere folkens? Alt? Det er jo virkelig helt tragisk... Er jo et høyskap fullt av mat...


#28

Cunniva sa for siden:

Jeg har også hatt dem ett par ganger. Nå har jeg tette bokser og klype på alle åpne poser.


#29

Cunniva sa for siden:

Tror du må kadte alt som er åpent, jeg fant i melet...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.