Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips for å få bort gjenstridige flekker

#1

Noba sa for siden:

Jeg har to hodebry for tiden, en for hver unge. Lillemor ødelegger alle klærne sine med løvetannflekker og nobalille har spesialisert seg på opp-etter-ryggen-bæsj som setter gule/grønne flekker på bodyer og kluter/håndklær. Løvetannflekkene vet jeg fra før er vanskelige, men at babybæsj setter sånn farge overrasket meg (Lillemor bæsjet gjennom kun en gang på sine 3 år med bleier, nobalille gjør det opptil flere ganger daglig på tross av at bleiene tilpasses etter alle kunstens regler). Jeg prøver flekkfjerner (BioTex) og vasker på så høy temp som jeg tør (som regel 60 oC), men flekkene går ikke bort.

Hjelp!


#2

Bluen sa for siden:

Løvetann har jeg ikke vært borti på over 20 år, så jeg holder meg til bæsjeflekkene. Så merkelig dette er, da! Hva slags stoffer er det snakk om? Vi har også hatt utallige lekkasjer, og samtlige flekker har gått bort uten problemer ved så lave temperaturer som 40 grader. Unntaket er en ullbody, den har jeg ikke fått ren igjen (den eneste vi har, faktisk :o ).


#3

scilla sa for siden:

Gode, gamle Nylonvask (blå tube, fås på super`n) har løst både små og store flekkproblemer her i huset. På de mest gjenstridige flekkene har jeg noen ganger måttet gjenta prosessen et par ganger, men det eneste som måtte gi tapt var ullbodyene.
Skyll flekken med varmt vann, trykk ut en dæsj men N. og gni den skikkelig inn i flekken, la plagget ligge noen minutter og vask på vanlig 40 graders vask uten å skylle bort nylonvasken først.


#4

Noba sa for siden:

Bomull i bodyene og pysjene, flanell i klutene og frotte i håndklærne. Det rare er at noen ganger går flekkene bort, andre ganger ikke. Lure meg på om jeg stapper vaksemaskina for full? Eller om den begynner å vaske dårlig, den er 13 år gammel... Flanellsklutene er de vanskeligste å få reine. Jeg bruker Blenda sensitive (flytende) vaskemiddel forresten.

Takk for tips om Nylonvask scilla, den skal jeg prøve :nikker:


#5

Left sa for siden:

Bytt bleiemerke.
Vi hadde tildels samme problem med lillebror, men det ble det slutt på da vi begynte med Pampers Active Fit. De suger helt rått, så det blir ikke noe som KAN tyte oppetter ryggen :nikker:


#6

allium sa for siden:

For løvetannflekker skal visstnok maskinoppvaskmiddel, rørt ut i litt vann, være tingen.

Ellers synes jeg ofte flekker som ikke forsvinner i vask kan bli borte hvis du henger tøyet til tørk i solen.


#7

Che sa for siden:

Søstra mi sverger til domestos fresh for alle vanskelige flekker - Og det tar flekkene og ikke fargene sier hun. Selv har jeg ikke prøvd det ut ennå.


#8

KristinS sa for siden:

Dometos fungerer veldig fint. Ellers er flekkfjerningssprayen til Lidl veldig bra (og billig).


#9

Isolde sa for siden:

vanish tar blåbær hvertfall, har ikke prøvd med løvetann.


#10

Angelique sa for siden:

Da jentene var små var det utrolig mye løvetann flekker på klærne. Og kvae
Jeg fikk de bort ved hjelp av neglelakfjerner


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.