Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hellas - hvor anbefaler du oss å dra neste gang?

#1

Left sa for siden:

Er fullstendig grekofil - og kan ikke tenke meg bedre reisemål for både store og små.
Har ikke fått reist så mye som jeg skulle ønske, men har vært på følgende steder i Hellas: Rhodos, Samos, Lesvos og Kos. Første og siste var ikke greia for å si det sånn, men likte oss så godt på både Samos og Lesvos, at har vært der flere ganger.
Nå vil jeg gjerne ha tips om fine steder, gjerne ikke super-turistifisert.
OG de må egne seg for både barn og voksne.


#2

Toffskij sa for siden:

Hvis du liker det veldig rolig og naturskjønt: Småkykladene, særlig Koufonisi og Donousa.

Ellers: Sifnos!


#3

~TM~ sa for siden:

Vi trives veldig godt på Karpathos.


#4

Tangina sa for siden:

Hvis du likte Lesvos, så liker du helt sikkert Chios. Har vært der 4 eller 5 ganger. Absolutt min favorittøy. Rolig, flott natur, mange severdigheter, fine strender i mange varianter, og lav beach and boogie-faktor (hvis du ikke liker Kos, regner jeg med at det siste ikke er tingen for deg).

Har reist dit med Lilleput, men skulle gjerne tatt turen med HellasWings (startet av en av Lilleputs mest erfarne guider) og bodd i landsbyen Daskalopetra. Der er det kjempefint. Har også reist dit på egen hånd og leid et gammelt steinhus oppunder borgen i Volissos nord på øya (www.tapetrina.gr/index-1.htm). Det var kjempefint med utsikt over havet, en deilig veranda og et helt spesielt hus! (Men en god tur fra stranden - man bør ha leiebil).

Ellers trivdes jeg godt på Kefalonia, og Naxos er også en fin øy.

lengter


#5

Left sa for siden:

Åh jeg blir nesten dårlig, og vil reise NÅ.....Volissos kunne jeg nok ha holdt ut med et kvarters tid tror jeg sukk Det så veldig fint ut, så det skal jeg sjekke ut nærmere :)


#6

Left sa for siden:

Akkurat sånn vil vi ha det - ikke noe beach boogie for gamlemor:nemlig:


#7

Tangina sa for siden:

Da vi dro til Volissos, fløy vi med Lilleput, og guiden til Lilleput (som nå driver HellasWings) ordnet leiebil for oss på flyplassen. Men jeg vet ikke om det er noe man kan forvente at de gjør - jeg kjente ham fra før, så det er mulig det var grunnen. Men det er kort vei til byen (Chora) og mengder av utleieselskaper. Og de fleste er (var i hvert fall) til å stole på. Det er et godt stykke å kjøre til Volissos, og jeg vet ikke om det går buss så ofte. Men det er virkelig flotte veier på Chios, så det er veldig greit å kjøre.

#8

Elin sa for siden:

Skiathos og Kefalonia! :)

Førstnevnte er min greske absolutte favoritt!

Andre fine er Naxos, Mykonos, Poros, Skopelos.

Selv har jeg vært reiseleder på Corfu, og det er en nyyyydelig øy, men allikevel altfor turistifisert og kommers for min smak. (Og sorry....altfor mange engelskmenn i fortball-skjorter...)


#9

Rampeterten sa for siden:

Hellas er fantastisk; har vært på Rhodos, Kos, Korfu og Kreta...og jeg må bare få sagt at uansett hvor mange turister det til tider er på enkelte steder av sistnevnte øy, så er og blir Kreta et fantastisk sted. Virkelig verdt en ferie der altså; det er så allsidig - så mange muligheter!!!

Ellers har jeg hørt utrolig mye flott om Zakinthos ;)


#10

Bergensis sa for siden:

Santorini er fantastisk, men passar kanskje best dersom du reiser på voksenferie.


#11

Fruktflua sa for siden:

Jeg har vært på Kos, Santorini og Naxos. Naxos skiller seg klart ut. Der var det rolig, veeeldig gresk, harmonisk, og veldig vakkert. En herlig, liten øy. Anbefaler å leie en Jeep og dure rundt øya. Vi fant det jeg vil tro er en av verdens vakreste strender. Jeg får hakeslipp bare jeg tenker på den. Det som satte prikken over i´en var at stranden var nummeret inntil folketom. Helt alldeles, skal jeg si deg.


#12

Elin sa for siden:

Underskriver på at Naxos har nyyyydelige strender!


#13

Macky sa for siden:

Elssssker Naxos :jupp: Absolutt et paradis av en øy!



#15

Katinka sa for siden:

Chios anbefales herfra også. Bodde i Karfas og stortrivdes.


#16

Tangina sa for siden:

Mener å huske at Naxos har en sånn lang vakker sandstrand med sand som er så grovkornet at den ikke blåser og som man kan grave seg deilige groper i....


#17

Fruktflua sa for siden:

Den stranden jeg mener var veldig lang, men med finkornet sand. Husker ikke hva den heter. Og det irrterer meg voldsomt....


#18

Tangina sa for siden:

Da er det ikke samme strand, for grunnen til at jeg husker den var nettopp at sanden var så grovkornet at den ikke blåste. :knegg:

#19

Albertine sa for siden:

Jeg vil bare slenge meg med i lovprisning av Naxos. Fantastisk!


#20

Fruktflua sa for siden:

Er det noen som har vært på Samos da? Ei venninne av meg bestilte seg tur dit i stad, men hun vet svært lite og ingenting om øya, og når sant skal sies; itte je hellre.

Er det en fin øy?


#21

Carrie sa for siden:

Kalymnos synes jeg var en deilig øy.
Har også gode minner fra Kefalonia og Zakynthos. Kefalonia er mange store stjerners favoritt.

Har også funnet mange fine steder på Kreta, om man ikke bestiller overnatting i de største byene.


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg har bare vært ett sted, og det er Parga på fastlandet. Det var så nydelig at jeg ikke vet om jeg tør teste ut noe annet.

Liten by, mange restauranter, men lite natteliv. Byen har tre strender, en bystrand med sand, en liten med rullestein som var vår favoritt, og to sandstrender på hver side av sentrum. Den ene er lett å komme til med båt fra marinaen. På en topp mellom rullesteinstranda og bystranda ligger en liten kafé, med kaldt øl og mange MOJO magazines.

Fin borg, fint sentrum, men ikke superbarnevognvennlig. Kan ta dagsturer over til Korfu for shopping, og til en hel haug med deilige badeøyer. I tillegg er det masse historiske, mytoligske steder i nærheten, hvis du syns det er spennende.

Vi leide bil og kjørte langt opp i fjellene til et område som heter Meteora. Helt fantastiske klippeformasjoner med snodige klostre på toppene. På veien opp kjørte vi innom noen flotte teaterruiner i en by jeg ikke husker navnet på, og nydelig dryppsteinhule i Ioanina. Vi sov over på et skikkelig alpestyle hotell langt oppi fjellene, i en vintersportsby som heter Metsovo. På samme hotell var også hele det greske skilandslaget og hotellsjefen så ut som Jonathan Pryce som spilte i Brazil.


#23

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns Samos var nydelig.


#24

Elin sa for siden:

Samos er fint. (Nesten like fint som Skiathos).... ja, og Parga som glitterchick beskrev så godt, er også veldig koselig og idyllisk, og deilig fordi det er nærmest bilfritt i sentrum av byen.

Kefalonia er også nydelig! Kanskje ikke så veldig "gresk" men veldig flott! Mange superstjerner ferierer på Kefalonia for det er veldig eksklusivt der.


#25

Carrie sa for siden:

Det er vel litt avhengig av om man bor i "hovedstaden" eller i en av de andre små byene? Jeg var der under filminnspilling, Kaptein Corellis Mandolin, og bodde i Sami der noen av kulissene var satt opp. Nicholas Cage hadde leid et hus i utkanten. Ikke så mye som var eksklusivt i den lille byen, men i hovedstaden har jeg lest at de har mange ekslusive butikker.
De har den fantastisk Myrtos stranden der www.hellogreece.gr/ionian/photo/kefalonia1.jpg, og en underjordisk innsjø.
Det er vel 7-8 år siden jeg var der, i år har flere charterselskap satt opp turer dit igjen.
Fra sørsiden av øya går det en gammel ferje til Zakynthos som tar en time eller to. Man kommer i land på nordsiden og kan kjøre på vestsiden og se det kjente Smugglers Cove fujirangefinder.com/document.php?id=847&full=1
Zakynthos er vesentlig mer turistmaskin.


#26

Elin sa for siden:

Ja, jeg burde nok satt "eksklusivt" i gåseøyne for det du skriver er riktig, og det jeg mente er vel at øyen trekker til seg mange kjendiser, rike grekere m.m. og at den derfor har dette "ryktet" på seg. Prisene er også høyere enn på andre greske øyer pga. dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.