Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokolademuffins som kan bakes dagen før/flere dager før

#1

Acino sa for siden:

Jeg skulle gjerne hatt en velprøvd oppskrift som noen vet fungerer å bake dagen før/noen dager før. Har tenkt på alt i fra browniemuffins til tropisk aroma som muffins(men sistnevnte er vel egentlig god å ha stående som kake nettopp fordi den har lag med fyll som holder den fuktig...?).

Det må ikke være nøtter/mandler/peanøtter i og det er fint om det ikke er kjempemye kokesjokolade i heller(for gutten min kan ikke spise vanlig kokesjokolade så må kjøpe planil osv som fort blir dyrt).

Siste kriteriet er at det skal være noe form for glasur/topping på.

Håper noen kan hjelpe! :)


#2

Acino sa for siden:

Her var det ikke så mange råd, betyr det kanskje at alle bare baker samme dag? Det var det jeg burde gjort men det rekker jeg ikke. Tror nå jeg prøver meg på gammeldags sjokoladekake i muffinsformat. Den har jeg bakt som kake før og vet at den er holdbar noen dager.


#3

Mex sa for siden:

Omtrent alle sjokoladekakene jeg har bakt holder seg godt i flere dager. :)
Jeg baker alltid dagen i forkant av en bursdag. Både muffins og kaker.

Lag smørkrem på toppen, eventuelt bare melisglasur. Det fungerer jo supert.


#4

Acino sa for siden:

Hvordan bør de oppbevares tro? Kan de stå i en langpanne med lokk, på benken eller i kjøleskapet?


#5

Mex sa for siden:

Det kommer litt an på.
Om jeg lager standard sjokoladekake, som feks Toro langpanne så lar jeg den stå på benken med alu-folie over seg, evt lar den stå i ovnen slik at den ikke tar sånn plass.

Hvis jeg lager av typen soaked-choclate-cake så har jeg den i kjøleskapet.


#6

GinaK sa for siden:

Er dårlig på sjokolademufins men har en oppskrift på vanlig lys røre med en dæsj sitronsaft oppi.
Har pleid å bruke den i barnebursdager og ha på melis og smågodt på toppen.

Ellers er jo gulrotkake saftig og nesten bedre etter etpar dager. Hell oppi muffinsformer isteden for i stor form, funker helt fint, iallefall med den oppskriften jeg bruker.
Det går kanskje an å bruke kakaopulver i kremosttoppingen sånn at den blir litt sjokoladefarget??


#7

GinaK sa for siden:

Vi hadde familiebursdag på søndag og jeg lagde den sjokoladekaken i langpanne som Madam Mim har lagt ut. Den er super altså. Virkelig god. Fikk masse skryt, ikke ofte jeg får ros av svigermor altså.. :p
Jeg satt den i kjøleskapet over natta for det er så utrolig varmt ute. Tok den frem etter maten og den var saftig og supergod når vi skulle spise den. Brukte smørkrem fra Cacas sin side som topping. Ganget opp med 1,5. Nam altså. :)


#8

Acino sa for siden:

Jeg skal vel lage en mellomting. En sjokoladekake med kulturmelk. Kan jeg forresten pynte de i morgen også? Skal ha sjokoladekrem på og smarties. Tror nesten jeg gleder meg mer til kake enn ungene, men bare nesten for makan til påminnelse og spørsmål om kake om dagen fra de. :humre:


#9

Acino sa for siden:

Jeg har googlet meg frem til at jeg skal la de stå med lokk på seg i kjelleren - ikke kaldt men vesentlig kjøligere enn kjøkkenet.

Av denne oppskriften ble det 24 muffins. Smaken vet jeg er god for jeg har bakt kaken før. Anbefales.:nikker:


#10

Acino sa for siden:

Må bare skryte: De ble sinnsykt gode, skikkelig nytelse, myke og saftige - ekstra godt med masse myk sjokoladekrem-glasur på toppen. Måtte jo teste en nå som jeg pynta! :nemlig:


#11

Mex sa for siden:

Så bra! :D


#12

Robyn sa for siden:

Hvor lenge stekte du de?


#13

Acino sa for siden:

Godt spørsmål. Jeg fulgte bare med til passe farge, sjekka en med "kakenål".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.