Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må beroliges

#1

Michelle sa for siden:

...........


#2

Orkide sa for siden:

Jeg vil tro de er lusefrie ja, men fortsett med kammingen så lenge det går i barnehagen. Lykke til!


#3

007 sa for siden:

Barna dine er lusfrie. Du skjønner hva som er lus om du finner en. Helt sikkert - jeg lover. Du vil også veldig lett se forskjellpå egg og flass. :erfaren lusehysteriker:


#4

Michelle sa for siden:

Dette er jo litt pinlig da jeg for endel år siden hadde vikariat på en helsestasjon og selv kom med råd.

Men hvordan skjønner jeg hva som er lus? Oppdaget et dyr fra mitt hår for en stund siden og fikk helt hetta. Men vi fant ut at det nok var knott e.l siden jeg nettopp hadde holdt på i hagen. Da også kammet jeg og fant ikke noe og ei heller noe siden.
Og kan en kun finne en lus?

Ang kamming så har jeg hatt det som vane å gjøre det ca en gang pr uke for å forebygge., Nå gjør jeg det hyppig siden dette går i barnehagen.

Har fått dette helt på hjernen.


#5

Senna sa for siden:

Forstår hysteriet dit, kjenner jeg klør bare av tanken. Vi har også hatt en omgang med kamming og kamming etter både tilfeller av lus på skolen og i barnehagen. Heldigvis uten å ha oppdaget noen småkryp.
Men jeg fikk et tips av ei, vask håpet og ta i masse balsam. Gre så håret med lusekam med balsamen i. Hun jeg fikk dette tipset av har en jente med masse mørke krøller. Etter over to timers kamming, fant hun ikke noe, bare et par døde egg. Men da hun forsøkte dette så fant hun lus.


#6

007 sa for siden:

Jeg kan ikke si annet enn at du, uten tvil, vil skjønne hva som er lus når du ser dem. Så lenge du har sett bilde av en hodelus (noe jeg går ut i fra at du har), så kjenner du den igjen. Jeg tenkte som deg, men var ikke ett sekund i tvil da lusa var der.

Vi lusesjekker x 1 pr. uke. I luseperioder kjemmer vi etter hver hårvask. Storesøster ble smittet i vinter, venninne hadde hodet fullt, men vi fant kun 2 lus langt ute i håret og ingen egg. Vi var nok heldig og oppdaget elendigheten før de hadde lagt egg.


#7

Michelle sa for siden:

Må forsøke dette i ettermidag om jeg tør da.
Jenta mi har helt lyst hår og en ser godt hodebunnen hennes så da skulle en vel tro at en så lusa lettere? Nå kan jo lusen være i ulike farger da.

Tror jeg trenger terapi.


#8

007 sa for siden:

Du trenger en omgang med lus og erfare at man overlever. Det var det som ble min redning. :knegg:

#9

Erica sa for siden:

Har jenta lyst hår er det enkelt å se lusene. Størstejenta mi fikk lus for ett par år siden, og det var enkelt å se i hennes lyse hår. Forøvrig smittet det ikke til noen av oss andre, heldigvis.


#10

Michelle sa for siden:

Det samme sa ei venninne. Da hennes jenter fikk dette så overlevde hun fint noe hun på forhånd ikke trodde hun ville gjøre.

Men jeg vil ikke erfare dette og ikke passer det nå heller. Men det gjør det jo aldri.


#11

Michelle sa for siden:

Tuuuusen takk nå ble jeg bittelitt beroliget. Men er fortsatt en smule hysterisk.


#12

Propella sa for siden:

Ikke like hysterisk som min mamma ;)

Hun var/er hysterisk for at vi skulle få lus som barn og nå gjelder det barnebarnen. Vi klarte oss unna :nikker: Jeg måtte legge luen inni i jakkearmen, jakka måtte puttes i plastpose, plastposen skulle tages med inn i klasserommet. Den skulle ikke under noen omstendigheter henge ute sammen med resten av klassens yttertøy. Fikk også streng beskjed om å ikke gi noen klem eller på andre måter komme i nærkontakt :wacko: Du kan vel gjette at jeg ikke gjorde som mamma sa :hysj,hemmelighetaltså:

Kanskje ikke rart at jeg føler at panikken tar over når jeg ser arkene med at det går lus ;)


#13

Che sa for siden:

Om det har vært lus i barnehagen og barna dine ennå ikke har fått det, så er det stor sannsynlighet for at de ikke kommer til å få det. Noen er "lushoder", andre ikke. Slikt kan man se i søskenflokker, hvor 1 alltid får lus, mens de andre ikke får f.eks.

Men skjønner at du er stresset altså.


#14

amor sa for siden:

Min store frykt har alltid vært lus.

Så fikk vi det i huset. På hele 6 stk av familiens medlemmer. Jeg overlevde :D Fyttigrisen for en jobbe det var, men det gikk jo fint!

Sier som de andre; man vet hva det er når man oppdager det. Uten tvil. Jeg tror temmlig sikkert at dere har sluppet unna så langt Nelle! :klem: Fortsett å gre!


#15

Michelle sa for siden:

Huff jeg må ta meg sammen.

Jeg tror også at ikke alle får med seg hva de bør gjøre da det er flere fremmedspråklige og at det ikke er levert ut skriv.


#16

Michelle sa for siden:

Takk amor du var jo en god stløtte da jeg første gangen så denne plakaten:) :dulte:
Var så stressa da jeg var midt oppi planlegging/gjennomføringen av et jubileum.,


#17

Sitron sa for siden:

Jeg har tatt ungene ut av bhg i noen uker når det har vært lus.


#18

Michelle sa for siden:

Hvorfor det?

Det ser jeg ikke som noen løsning.

Problemet er jo ikke når det oppdages lus i bh da vet man jo det. Og tiltak settes i gang.
Det er vel heller det forut før en oppdager lusa at alle går og tror at ingen har det.

Hadde alle vært like flinke til å forebygge/kamme regelmessig så hadde det ikke vært så utbredt heller.


#19

Erica sa for siden:

Da tør jeg påstå at du er den mest hysteriske hittil;)



#21

Sitron sa for siden:

Jeg hater lus så intenst at jeg nesten spyr bare ved tanken. Jeg tror jeg kommer til å selge ungene om de får lus, brenne ned huset og flytte til en øde øy.


#22

Senna sa for siden:

Apropos lus, på SFO hvor en venninne av meg har sønnen får de ikke ta med seg slike gameboy spill o.l. Dette fordi de da ofte sitter med hodene helt oppi hverandre når de skal se på samme skjermen.

Da det kom opp lapp i barnehagen vår litt tidligere i vår, prøvde vi å forklare litt for snart 5 åringen, bla at han ikke måtte bytte luer med andre, ikke bytte hårbørster osv. Så har han nok også snappet opp historien fra denne guttens SFO for rett før helgen hadde han høyt og tydelig proklamert i barnehagen at han ikke kunne ta hodet sitt borti noen andre for da kunne han få lus. :o


#23

Che sa for siden:

For noen år siden var jeg på besøk til min søster. Jeg og en av jentene hadde fotosession ute i snøen - Byttet, med og uten solbriller, med og uten leppestift etc. (Må jo opprettholde mitt gode rykte som kul tante) -vel, dagen etter ble jeg vekt av "tante, tante - victoria har fått luuuuus" - Og luebyttinga gikk som sakte film i hodet mitt.

jeg fikk helt hetta faktisk. - Men jeg fikk ikke lus altså. - men håret ble vasket og kammet så det holdt.


#24

5barnsmor sa for siden:

Det er noe drit, men man overlever jo....


#25

Canisa sa for siden:

Plutselig går det opp for meg at det er EN ting jeg ikke er hysterisk for ...:D
(Noterer det ned slik at jeg kan slå i bordet til svigermor neste gang jeg er hysterisk!)


#26

Michelle sa for siden:

Det er to ting jeg er hysterisk for og innrømmer det. Det er lus og veps.
Men innbiller meg at skulle vi få besøk av lus så takler jeg det. Trur eg da jeg er en handlinges kvinne:D

Nå har jeg kammet minstejenta med håret fullt av balsam og det var en kjempeide. Lett å kamme igjennom. Men huff så mye flass. Hun har fra hun var liten hatt endel gult skjell/flass i hodebunnen. Vet at egg klistrer seg fast men hver gang jeg ser flass så grøsser jeg.


#27

Canisa sa for siden:

Jeg tror nok helt sikkert du takler det! Vi sykepleiere blir vel ikke vippet av pinnen av lus. Da er det bare å brette opp ermene og bli kvitt svineriet!

Å kamme med balsam eller babyolje har jeg også hørt skal være lurt!

Krysser fingrene for at lusa holder seg unna!:tvitvi:


#28

Michelle sa for siden:

Takk. Trenger det for jeg sover lite om natten for tiden:o
Har til og med i vinter kjøpt inn shampoo med tea tea olje som skal virke forebyggende.
Og som nevnt ovenfor så kammet jeg med håret fullt av balsam. Super ide.

Nei det skal mye til for å vippe meg av pinnen men her har jeg et problem:o


#29

Nenne sa for siden:

Jeg var like hysterisk som deg Nelle, men som Liven sier etter at vi fikk det og jeg overlevde er jeg mindre hysterisk nå enn noen gang før.


#30

Polyanna sa for siden:

Tips: Hva om du lager et lite skriv selv, med enkle tips om hvordan forebygge. Ta det med i barnehagen og be om/forlang at de henger det opp.

Polyanna - løsningsorientert


#31

Miss Norway sa for siden:

Man MÅ kamme med vått/balsamert hår. Lusen hater lys og stikker av med en gang man skiller håret for å kjemme det. Og den er KJAPP.

Vann bedøver den (dreper ikke, bare gjør den bevisstløs) og dermed slipper den taket i håret og kan heller ikke flytte seg ut av veien. Dermed klarer man faktisk å kjemme den ut og finne den i kammen/på papiret etc.

Finner du ikke lus eller egg etter en sånn runde så er du trygg altså. Jeg trodde lenge mine var lusefrie fordi jeg bare hadde sjekket dem med tørt hår. Men da storesøster begynte å klø var det jo ganske sannsynlig. Og i vått hår fant jeg dem gitt. :grøss: Lillesøster hadde også et par levende lus, men ikke utslett og ingen egg så hun hadde nok akkurat fått den lille gaven.

Forøvrig viser nyere undersøkelser at lusene ikke smitter å lett som man trodde likevel heldigvis.

Ang. mistanke om "kroniske" smitte i barnehagen: Be de ansatte om å enten sjekke barna, eller få opp helsesøster i bydelen til å gjøre det hvis ikke de føler seg kompetente selv. Det må til!


#32

Jessica sa for siden:

Vi har hatt flere runder lus med eldstejenta. Det var når hun var mellom 6 år og 10 år. Husker jeg hadde panikk første gangen. Sist gang hadde hele familien fått det unntatt jeg, men jeg tok ikke sjansen og tok lusekur jeg og. Stolte ikke på at gubben hadde klart å sjekke skikkelig :knegg:

I stedet for å fryse ned dyner, puter osv. så fikk eldstejenta ligge på en reiseseng i noen dager. Da skulle det være trygt. Lusa må ha blod og dør innen 2 dager, tror jeg det var, hvis den ikke får blod. Så når isolasjonstiden var over vasket vi sengetøy osv.


#33

Miss Norway sa for siden:

Det er visstnok ikke nødvendig med den rundfrysingen. Det er nok å vaske sengetøyet på 60 grader. Vi byttet dynen og puten med gjestedynen (som ikke ble brukt på flere uker etterpå og da er jo dyra/eggene uansett døde) for å være på den sikre siden. Kosedyr som var i daglig bruk, i sengen, ble også fryst ned, likeledes de luene/jakkene hun hadde brukt nylig. Så fikk hun ny hårbørste; spennene vasket vi. Det var helt levelig.


#34

SpetakkelRandi sa for siden:

Dethadde jeg også gjort hvis det hadde skjedd her.. :hysterisk mor:

Grøsser bare av tanken..:nemlig:


#35

SpetakkelRandi sa for siden:

En venninne av meg sin datter hadde hatt lus i mange uker uten at de oppdaget det. De gikk til legen fordi hun hadde så rart kløende utslett i nakken og på skuldrene, og der fant de ut at hele ungen var stapp full av lus.. :sjokk: De må ha vært rimelig blinde.. :kvalm:


#36

Miss Norway sa for siden:

Mange måneder faktisk - det tar 3-4 mnd før utslettet kommer (som egentlig er en allergisk reaksjon på lusebittet, og det må mange bitt til før det blir stort nok til at immunforsvaret reagerer på det.)


#37

SpetakkelRandi sa for siden:

Isj da var det enda eklere...
Skjønner ikke hvordan folk kan unngå å se slikt i flere mnd.:sjokk:


#38

Miss Norway sa for siden:

I utgangspunktet er jeg enig med deg. Men det går faktisk helt greitt an. Jeg greide det. Til tross for at jeg kjemmet og sjekket så overså jeg lusen helt til utslettet kom. Kardinaltabben var å kjemme på tørt hår.

Men når det er sagt så var hun ikke stappfull av lus eller egg. Vi fant bare et par av begge deler etter NØYE kjemming samt lupe-bruk.


#39

Jessica sa for siden:

Min eldste datter er lyshåret. Jeg sjekket henne for lus, men fant ikke noe egg. 2-3 dager etterpå klødde hun veldig i hodebunnen og jeg skulle ta en titt igjen. Da kravlet det mange lus i hodebunnen..... da fikk jeg PANIKK!!!
Det var første gang.

Nå er jeg helt rolig. I forhold til det. Andre gang hun fikk lus i håret ble hun ikke kvitt det etter to lusekurer. Da fikk jeg et naturprodukt hos frisøren min. Det hjalp. Det var et dansk merke.


#40

Beckett sa for siden:

Øhm. Er dette noe "alle" gjør? Jeg har ikke tenkt på å sjekke han, siden det ikke har gått lus i bhg hans. :kjenner at det klør overalt når jeg leser her:

#41

Left sa for siden:

Nå er ikke jeg fiks ferdig sykepleier enda, men nja...skeptisk!


#42

Miss Norway sa for siden:

Alle som har hatt lus ihvertfal... :o Helst alle andre også! Hvis alle barnehage/småskoleforeldre kjemmet med lusekam hver lørdag feks så ville samtlige skoler og barnehager være lusefrie. Det er et tankekors!


#43

Michelle sa for siden:

Nettopp. Vi har gjort dette hver fredag:) Men sklidd ut i det siste helt til vi fikk beskjed om at det var i bh.
Det er så lett å forebygge men få gidder. Synd.


#44

Noba sa for siden:

Er det en egen kam som skal brukes eller duger en hvilken som helst kam? Jeg er litt naiv skjønner jeg for vi fikk med hjem et skriv fra barnehagen om at det var lus hos noen barn, men jeg leste det ikke "for Lillemor klør seg jo ikke i hodet så hun har jo ikke lus"... :flau: Det var et tettskrevet A4 ark med info på begge sider, så jeg skjønner det må være litt av et regime man skal gjennom..


#45

Michelle sa for siden:

:eek: Takk da fikk jeg panikk igjen. Og jeg som trodde at den intense kammingen skulle berolige meg.

"Nelle på vei til badet for å vaske håret for andre gang i dag og kamme for 5 gang"


#46

Michelle sa for siden:

Du får tak i lusekam på apoteket. Jeg kammer både i tørt og vått hår. Før og etter vask av håret.
En slik kam burde alle ha.


#47

Miss Norway sa for siden:

Sjekke for lus kan man gjøre uten kam... Kjemming ER effektivt! Hvis ikke du har funnet lus eller egg med vått hår/balsam så HAR hun ikke lus altså. Helt sikkert! :klem:


#48

Michelle sa for siden:

:tilber: Tuuusen takk. Kanskje jeg nå får sove i natt.

Kammet igjen med balsam i håret nå men jeg har ikke lupe. Kan jeg ha unngått å se den evnt. uinviterte gjesten da?. Holder kammen opp mot lyset.


#49

Miss Norway sa for siden:

Nei. Du kjenner lusa på gangen. :knegg:

Til og med min halvblinde mann klarte å se lusen. Men ikke eggene.

Lusen er jo faktisk ganske stor. Og lus som har sugd blod er rødbrun på farge og synes LETT mot hvit bakgrunn!


#50

Michelle sa for siden:

Takk igjen. Har snart ikke hår igjen for det har gått igjennom mye de siste dagene med vask og kamming flere ganger pr dag.


#51

Polyanna sa for siden:

Jeg har kammet dann og vann, men det har ikke bare vært i vått hår. Det har jeg faktisk ikke visst om. :noterer:


#52

Frances sa for siden:

Gå på apoteket. Der har de fine informasjonsbrosjyrer med artige bilder og lettskrevet tekst. Jeg tok med ett par av disse og ga til barnehagen. Jo mer lettfattelig, jo mindre panikk!


#53

Michelle sa for siden:

Det er allerede laget et flott infoskriv fra kommunenhelsetjensten som normalt leves ut når det oppstår lus i skole og barnehage i nærområdet.
Dette leverte ikke barnehagen ut denne gangen men satte opp plakat på ytterdøra med diverse råd.

Tviler sterkt på at noen stiller seg opp midt i utgangsdøra for å studere råd..
Da er det bedre at det deles ut til hver enkelt.
Nevnte dette infoskrivet til barnehagen i går ettermidag og de skulle finne dette frem.
Jeg nevnte også at de måtte snakke med de som ikke var norsktalende for å forsikre seg om at de forstod hva de skulle gjøre. Det er en god del fremmedkulturelle barn denne bh.


#54

Polyanna sa for siden:

Det enkleste hadde antagelig vært en "plakat" med veldig enkel, stor tekst og et bilde, et sted der alle kan lese det:

"NB!

For å forebygge mot lusesmitte er det viktig at alle barn kjemmes med lusekam en gang i uka, i VÅTT hår, gjerne med balsam i håret. Lusekam får kjøpt på apoteket"

Kanskje barnehagen til og med kunne investert i en bunke lusekammer og delt ut.


#55

Beckett sa for siden:

Da skal jeg jammen stikke ut og skaffe en lusekam. :nemlig: Det store prosjektet blir å få lov til å bruke den i håret til poden. Han er ikke særlig begeistret for å blir tafset i håret, og enda mindre glad i å få vasket det. :knegg:

#56

Frances sa for siden:

Hvorfor tviler du på det? Er det for liten plass i utgangsdøra, eller tror du at foreldrene i barnehagen synes det er ekkelt å vise interesse for nyttig og generell informasjon?


#57

Michelle sa for siden:

Fordi det er mye trafikk ved denne døra og liten plass ja og det tar tid å lese allt som står med svært små skrift.
Dessverre er det ennå noen som forbinder det å ha lus med skam og endog noen som tror at det har noe med urenslighet å gjøre.
Enda er det endel uvitenhet.
Mange tror at det er bare å bruke en lusekur og ferdig med det. Endel tyr til kuren når et annet medlem i familien har lus.
Det er kun de med "påvist" lus som skal bruke denne kuren. Mange har misbrukt dette og derfor virker den ikke så godt som den burde.

Da vil jeg tro at det fungerer bedre å levere ut et detaljert skriv til alle hvor man i ro og mak kan lese og studere selv. Slik har det blitt gjort før i denne bh og gjøres ved andre barnehager og skoler.



#59

Miss Norway sa for siden:

Man kan prøve å gjøre det mens de sover. erfaren


#60

Jessica sa for siden:

Helt enig med deg Nelle. Slike ting bør deles ut med skikkelig informasjon. Det bør også, helst, deles ut på andre språk også dersom man har foreldre som kanskje ikke mestrer det norske skriftspråket så godt.


#61

Miss Norway sa for siden:

Puddingen begynte å klø seg i håret iforgårs. Skikkelig krafsing på de karakteristiske stedene - bak ørene og i nakken. Hun er lyshåret og jeg skimtet litt rødlig utslett...

FIKK OMTRENT HJERTEINFARKT. Det skal jeg innrømme. :knegg:

:lettet: Det var bare vannkopper som hadde brutt ut! Takk og pris.


#62

Jessica sa for siden:

:knegg: Så vannkopper er bedre enn lus :ler:


#63

Beckett sa for siden:

:knegg:

#64

polarjenta sa for siden:

Jeg må holde meg unna sånne lusetråder, nå klør det overalt!!


#65

Miss Norway sa for siden:

Tusen ganger. Enda man kan dø av vannkopper. Det sier litt!

#66

Michelle sa for siden:

:dulte: Sier meg enig her.


#67

Sitron sa for siden:

Du kan gjerne sende noen hitover. starter smittering


#68

Nenne sa for siden:

Tvert i mot. Lusa liker seg best i rent hår, mens uvasket hår er mindre fristende, fikk jeg høre i dag.


#69

Miss Norway sa for siden:

De hopper ikke, lusene, de kravler. De har effektive bakbein med haker på, og smetter mellom hårstråene og bruker kryssende hårstrå som fraspark. Skittent hår har mer friksjon, og hindrer dem i å kravle like enkelt som i rent og glatt hår. Derfor får de lagt mer egg i rent hår, fordi de rekker over et større område.

I'm on a roll today... :knegg:


#70

Michelle sa for siden:

Det stemmer det men som jeg nevnte så er det faktisk noen enda som tror det har noe med urenslighet å gjøre. Og det er jo helt feil.

Synd det fortsatt svirrer slike fordommer.

Vurderer å slutte å vaske håret:nikker:


#71

kisha sa for siden:

Nå begynte jeg å klø. :confused:
Men jeg tror det bare er myggstikk.


#72

Go\jenta sa for siden:

Det har gått lus både i bhg og på sfo og på skolen flere ganger. Barna mine har langt hår, men har aldri fått lus så langt.


#73

Michelle sa for siden:

Vi har også opplevd dette både i barnehagen til storesøster og på skolen og nå i barnehagen til minstejenta for andre gang og ikke opplevd det på oss selv eller venners barn.
Men nå har et par av minstejentas beste lekekamerater i bh fått besøk av dette dyret og derfor har det brutt ut en smule hysteri hos meg:o


#74

Jessica sa for siden:

Jeg trodde ikke at min datters venner hadde hatt lus da hun fikk det. Jeg ringte til og med til et par mødre for å si fra at datteren min hadde fått det. Begge takket for at jeg ringte, men sa ingenting om at deres jenter hadde hatt lus. Etterhvert kom det fram, via datteren min og venninnene, at de hadde hatt lus. Datteren min hadde vært på overnatting hos begge to på den tiden de hadde hatt lus.


#75

Michelle sa for siden:

Huff sånnt er irriterende.
Og du tar frem et viktig poeng og nok et eksempel på at det fortsatt svever en liten skam over det å ha lus og endel velger å ikke si i fra.
På en måte utrolig egoistisk.

En burde sjekke ut sine barn jevnlig og iallefall før overnatting osv.


#76

Frances sa for siden:

Det er dette som irriterer meg mest. Da vi fikk lus sendte vi også melding eller ringte til foreldrene til barna som våre barn leker sammen med. Det ser jeg på som en selvfølge. Men jeg har nå lært at mange holder dette skjult både for omgangskrets OG barnehage. Her er det mange fordommer som skulle vært bekjempet.

En annen ting som irriterer, er de foreldrene som ikke en gang gidder å sjekke barnet sitt. "Nei, slike ting får vi ikke hos oss" var en av kommentarene vi fikk på vår varslingsrunde. :gaah:


#77

Jessica sa for siden:

Ja, det er irriterende. Jeg ringte kun for å informere slik at de fikk sjekket jentene sine. Den ene mora virket sjokket når jeg ringte for å si det. Tror hun syns jeg var litt merkelig som ville fortelle noe sånt, men det ser jeg på som hennes problem. Jeg gjorde det jeg følte var riktig. Hun hadde nok, som du sier Nelle, en skamfølelse rundt dette. Jeg håper at foreldre i barnehage og skole idag har en annen holdning til det. Det har jo vært mye informasjon rundt dette. Men gamle holdninger tar tid å vende....


#78

Jessica sa for siden:

Å fy søren! Er det mulig ??!! Da føler man seg virkelig høy i hatten.

Flott at dere tok ansvar. Kanskje disse foreldrene skjønner etterhvert at det var det eneste riktige. Samtidig så kan vi jo være litt slem og håpe at barna deres får litt lus, bare bittelitt..... ;) Men da ringer de nok ikke til deg :knegg:


#79

pippimamma sa for siden:

Denne tråden var ekkel! :lalala:

Det går lus på skolen her nå og jeg klør like mye i hodet hver gang det ligger lapp om lus i sekken. Heldigvis har vi ikke hatt det og jeg håper vi slipper. Ikke pga skam, for jeg vet at det ikke har noe med urenslighet å gjøre. Men det er rett og slett ufyselig og ekkelt å høre om. Det irriterer meg litt at ikke alle tar det alvorlig, for skolen blir jo aldri kvitt det.

Husker en historie jeg hørte for noen år siden, da det å ha lus var forbundet med stor skam (tror det var på 80 eller 90 tallet).
Det hadde vært påskeferie og ungene kom tilbake på barneskolen. En av guttene kom inn i klasserommet. Han tar av seg lua, viser fram et barbert hode og forklarer med høy, kjekk stemme: "Dere skjønner, vi har hatt lus hos oss i påska". :riktig:


#80

Nenne sa for siden:

Her i kommunen nå er det reine epidemien og i kveld fant jeg lus på jentungen for andre gang på bare litt over en måned. :skremt: Det var hyl og skrik og protester på å ta lusekur, men ingen bønn. Vi hadde nok igjen fra forrige gang til å ta første behandlinga i kveld.

Jeg blir så forbanna på de sløvingene som ikke gidder å sjekke og ta ansvar som sørger for at vi andre får smitten i hus om igjen og om igjen. :gaah:


#81

Jessica sa for siden:

Det er ikke sikkert hun er smittet på nytt. Det kan være at lusa overlevde forrige kur. Samme har vi opplevd her. Vi skiftet kurtype og da ble lusa borte.


#82

007 sa for siden:

Nenne: Apoteket anbefaler å skifte kur dersom en får det igjen etter så kort tid.


#83

Nenne sa for siden:

Jeg er rimelig sikker på at dette ikke er fra forrige gang. Vi har blant annet vært hos frisør med henne i etterkant og jeg ba dem sjekke. De ser mye av det, men erklærte henne for å være lusefri da vi var der.

Frisøren hadde et dansk middel, en sjampo tror jeg, som jeg lurer på å prøve i tillegg til apotekets middel.


#84

Pebbles sa for siden:

Kjøp lusemaskin som tar knekken på lusene med strøm.
(Clas Ohlson, helsekostbutikker).

Ser ut som barbermaskiner, føres gjennom håret - og kommer den over ett egg eller lus, stopper den opp og tar knekken på den med bittelite, elektrisk støt.

Ikke så skummelt som det høres ut som.


#85

Left sa for siden:

Den kverker vel bare lusa vel, ikke eggene? I hvert fall hvis det er den samme som averteres på finn. Derfor må man gjøre det ofte, sånn at nyklekkede beist ikke rekker å legge nye egg.
Lus er nesten enda verre enn flått også det....brrr - jeg grøsser altså, og gjett om jeg skal få kjøpt en lusekam fortere enn svint!


#86

Pebbles sa for siden:

Nei, den skal ta kverken på eggene.
Og om det stemmer, er den jo ypperlig å bruke forebyggende i lusesesongen ( som jo burde være slutt nå!) - for da tar den jo eventuelle egg før det blir masse lus.




#89

Jessica sa for siden:

Den danske fikk jeg og da den vanlige ikke hjalp. Den het lusvekk eller noe sånt. Den hjalp.

Det kan ha vært et eneste egg som har overlevd, men jeg skal ikke være påståelig altså. Jeg har selv gått gjennom håret flere ganger og ikke funnet noe. Dagen etter fant jeg mange kryp i det samme håret....


#90

Michelle sa for siden:

Da har jeg bestillt denne og den shampoen som heter for Lusestopp.
Er nå forberedt:D

Vi har ikke sett tegn til lus/egg ennå og jeg har alikevel kammet daglig i vått hår.
Skulle vel tro da at faren er over og at evnt egg er borte? Eggene forsvinner vel med kammingen?

Er eggene så små at de er vanskelige å oppdage?
Og lusa skal være svært vanskelig å oppdage leser jeg i brosjyrer
og andre steder men her ser det ut til at de som har opplevd dette så den godt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.