Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pikekyss

#1

Tosor sa for siden:

Hvor lenge holder de seg? hvordan oppbevare dem best?

Skal lage til dåp, og vil ha mest mulig gjort på forhånd :)


#2

Acsa sa for siden:

Det avhenger litt av om du lager dem seige eller sprø. Lager du dem helt sprø og har dem i en tett boks holder de seg fint ei uke. Men er det litt fuktighet i dem så kan de bli klissete utenpå om de lagres.


#3

Tosor sa for siden:

Aldri laget det før:confused:

men for å få dem sprø steker man dem lengst mulig da? på lav temp.


#4

Acsa sa for siden:

Pisk lenge, bruk gjerne ekstra fint sukker, og strø litt sukker over pikekyssene før du steker dem.


#5

Filifjonka sa for siden:

De er klart best når de er sprø utenpå og seige inni, og ikke helt gjennomtørre sånn som de man ofte får på bakeri. Helt 100% ren bolle og visp er viktig, og gjerne helt finkornet sukker.


#6

Kirsebær sa for siden:

De er best når de er helt sprø. :hjelpsom:


#7

Acsa sa for siden:

Jeg liker dem også best seige inni, men har dårlig erfaring med lagring da.


#8

Hyacinth sa for siden:

Det synes jeg også, har jeg funnet ut. Men det er ikke dermed sagt at jeg får det til. :roll: Prøvde i sommer. De ble bare klissete og ekle.

Melis burde vel funke? Det er ikke det dere mener med finkornet sukker?


#9

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg mener ekstra finkornet sukker, Tate&Lyle. De har det på ICA og Meny ihvertfall.
Fint å bruke til baking fordi det løser seg fortere opp og man slipper de sukkerkornene. Melis har jeg ikke prøvd, tror de fleste oppskrifter på marengs er med sukker.


#10

Tosor sa for siden:

hmm..må kanskje lage meg en prøverunde først :)

Takk for tips og erfaringer :)


#11

Kirsebær sa for siden:

Hvis du tilfeldigvis holder til i fjellene i Tydalen, så kan jeg godt komme innom å prøvesmake prøverunden i helga. :nemlig:


#12

Madicken sa for siden:

Jeg benytter tråden til å spørre om hvordan man lager rosa pikekyss. Mine, som ser rosa og delikate ut før steking, blir alltid orangelysebrune. :rolleyes: Og ja, jeg følger oppskrift.


#13

Hyacinth sa for siden:

I sommer brukte jeg ville bringebær fra hytta, og de både smakte godt og så rosa ut. Men de ble forferdelig klissete, som sagt. I tillegg hadde vi liten bakeplate på hytta, så brettet ble fullt da vi hadde to brødrister med sukkermasse igjen. Det gikk rett i munnen. :kvalm:

Takk for sukkertips! :)


#14

Tosor sa for siden:

Hehe..hadde jeg bodd der skulle du gjerne fått smake :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.