Tosor sa for siden:
Hvor lenge holder de seg? hvordan oppbevare dem best?
Skal lage til dåp, og vil ha mest mulig gjort på forhånd :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tosor sa for siden:
Hvor lenge holder de seg? hvordan oppbevare dem best?
Skal lage til dåp, og vil ha mest mulig gjort på forhånd :)
Acsa sa for siden:
Det avhenger litt av om du lager dem seige eller sprø. Lager du dem helt sprø og har dem i en tett boks holder de seg fint ei uke. Men er det litt fuktighet i dem så kan de bli klissete utenpå om de lagres.
Tosor sa for siden:
Aldri laget det før:confused:
men for å få dem sprø steker man dem lengst mulig da? på lav temp.
Acsa sa for siden:
Pisk lenge, bruk gjerne ekstra fint sukker, og strø litt sukker over pikekyssene før du steker dem.
Filifjonka sa for siden:
De er klart best når de er sprø utenpå og seige inni, og ikke helt gjennomtørre sånn som de man ofte får på bakeri. Helt 100% ren bolle og visp er viktig, og gjerne helt finkornet sukker.
Kirsebær sa for siden:
De er best når de er helt sprø. :hjelpsom:
Acsa sa for siden:
Jeg liker dem også best seige inni, men har dårlig erfaring med lagring da.
Hyacinth sa for siden:
Det synes jeg også, har jeg funnet ut. Men det er ikke dermed sagt at jeg får det til. :roll: Prøvde i sommer. De ble bare klissete og ekle.
Melis burde vel funke? Det er ikke det dere mener med finkornet sukker?
Filifjonka sa for siden:
Nei, jeg mener ekstra finkornet sukker, Tate&Lyle. De har det på ICA og Meny ihvertfall.
Fint å bruke til baking fordi det løser seg fortere opp og man slipper de sukkerkornene. Melis har jeg ikke prøvd, tror de fleste oppskrifter på marengs er med sukker.
Tosor sa for siden:
hmm..må kanskje lage meg en prøverunde først :)
Takk for tips og erfaringer :)
Kirsebær sa for siden:
Hvis du tilfeldigvis holder til i fjellene i Tydalen, så kan jeg godt komme innom å prøvesmake prøverunden i helga. :nemlig:
Madicken sa for siden:
Jeg benytter tråden til å spørre om hvordan man lager rosa pikekyss. Mine, som ser rosa og delikate ut før steking, blir alltid orangelysebrune. :rolleyes: Og ja, jeg følger oppskrift.
Hyacinth sa for siden:
I sommer brukte jeg ville bringebær fra hytta, og de både smakte godt og så rosa ut. Men de ble forferdelig klissete, som sagt. I tillegg hadde vi liten bakeplate på hytta, så brettet ble fullt da vi hadde to brødrister med sukkermasse igjen. Det gikk rett i munnen. :kvalm:
Takk for sukkertips! :)
Tosor sa for siden:
Hehe..hadde jeg bodd der skulle du gjerne fått smake :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.