Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har satt inn takvindu?

#1

safran sa for siden:

Eller som vet noe om det? Hvor mye må vi beregne av utgifter, tro? Enern sover på loftet, og endevinduet gir ingen lufting - vi må ha gjennomtrekk. Hun våknet i natt, våt av svette. Ikke så rart når det er badstu.

Eneste mulighet blir da et takvindu. Er det noen som har gjort dette og kan komme med noen tips og råd, kanskje? Anything?


#2

Anda sa for siden:

Vi har fått satt inn takvindu en gang, men om jeg har noen råd...

Vel, det eneste måtte være å sørge for at de som gjør det er en seriøs bedrift, som du får kvittering av og som du kan regne med er der om monteringen ikke er gjort skikkelig, og du får lekkasjer.

Ellers så har vel Velux takvinduer i alle varianter og med alle slags skjerminger.

Lykke til!


#3

safran sa for siden:

Takk for det!


#4

Hannamoren sa for siden:

Vi gjorde det i fjor på badet. Veldig kjekt! Kostnadene kommer litt ann på størrelsen. Dersom du har et lite vindu som går mellom spjeldene(er det det det heter, mon tro?) så er det en del billigere enn om du skal ha større som går ut over det målet.(Jeg tenker da på arbeidspenger.)


#5

safran sa for siden:

Oh. Vi må nok ha et stort vindu, tror jeg.


#6

Veronal sa for siden:

Mannen har hjulpet sin snekkerbror med å lage takvinduer. Det er mer jobb (dvs. tid og penger) hvis vinduet er bredere enn takbjelkene. Da må det veksles ut. Det eksisterende endevinduet er godkjent rømningsvei? (Takvinduer er ikke like rett-frem å få godkjent som rømningsvei.)

Vinduene som ble satt inn hos min svoger var store (dvs. det måtte veksles ut). De bruke en dag på 3 vinduer.

Hvor dyrt det blir hos dere avhenger om dere skal sette bort alt arbeidet - også listing og utforing inne og avslutninger ute. Denne biten er også tidkrevende i seg selv - dere kan spare en del hvis dere gjør dette selv.


#7

meisje sa for siden:

Jeg kjenner noen som fikk gjort det for kr 25000 for 2 velux vinduer. Hadde ikke vurdert et annet merke enn velux, de er de beste.


#8

safran sa for siden:

Ghulp. Jeg innser at dette blir litt dyrere enn jeg hadde forestilt meg.


#9

Miss Norway sa for siden:

Anbefaler en gulv- eller bordvifte i mellomtiden. Sånn som sveiper stille frem og tilbake. Funker som bare rakkeren for å kjøle ned svette småtroll! :jupp:


#10

safran sa for siden:

Den vakke dum, du. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? :himle: Jeg tror jeg skal be helten om å stikke innom en lampebutikk eller noe i dag. Er det ikke der man får tak i sånne?


#11

Miss Norway sa for siden:

Ja, og Elkjøp/Expert og tilsvarende elektriske butikker.


#12

safran sa for siden:

Ah, takker! :D Æ sæssæmæsse heijltn og sier at han skal kjøpe en som står på gulvet og kan snu seg.


#13

Anda sa for siden:

Knis - billigere enn takvinduer, i hvertfall!

Pass på at helten får med seg sånn med gitter foran, da. Forhåpentligvis selges de vel ikke uten lenger, sånn at småtrollfingre ikke får så mye skummelt å fingre med! ;)


#14

safran sa for siden:

Skal si fra om det. :knegg:


#15

trøtt sa for siden:

Vi vurderer også takvindu, men burde få det godkjent som rømningsvei da rommet ikke har andre vinduer. Noen som vet hvordan man får det godkjent?


#16

Veronal sa for siden:

Hør med enten teknisk etat i kommunen eller brannstasjonen. :gjetter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.