Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket grovt mel til pizza og pannekaker?

#1

Lille meg sa for siden:

Jeg har nå brukt opp mitt lager av ymse typer grovt/sammalt (og hva de nå heter alle typene) mel, og lurer på å holde meg til en eller maks to sorter framover. Jeg bruker i all hovedsak mel til pizzabunn og pannekaker.

Hvilket grovt mel vil dere anbefale, helsemessig? Jeg bruker ca halvt om halvt med grovt mel og hvetemel i pizzadeig, og har hatt helt greit resultat med både rugmel og grovt hvetemel.

Er havremel noe å satse på (jeg mener å huske at noen påstår at havre er bra for blodsukkeret - eller var det blodtrykket?), eller er rug det beste? Smaksmessig vil jeg tro det meste vil gå greit. Det er helsemessig jeg lurer på. Jeg har nemlig ikke peiling. :sparke:


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg skal bare henge litt her og se hvilke svar du få.:nemlig:


#3

Syrinx sa for siden:

Jeg kan ikke uttale meg helt om det du spør om, men jeg bruke kun havremel i pannekaker og de blir like gode (eller like kjipe, pannekaker er jo ikke middagsmat) som vanlige.


#4

scilla sa for siden:

Jeg bruker Fibra-melet fra Møllerens og er veldig fornøyd med det.


#5

Lille meg sa for siden:

Fullkorns havremel da, eller?

Og, ja, pannekaker blir litt "kjipe" med grovt mel, men ungene får lov til å strø litt sukker på, så pannekaker er fremdeles en av favorittene her.

Hva inneholder dette melet?


#6

Sokk sa for siden:

Fibra er vel hvete, som er finmalt mel av hele kornet. Dvs. sammalt, men ikke grovt/store fibre. Det fungerer bra til pannekaker.


#7

Lille meg sa for siden:

Takk for info om Fibra-melet. Slik jeg forstår Møllerens webside, så kan Fibra-melet erstatte hvetemel? Skulle dette bety at jeg i teorien kan droppe å ha andre typer mel hjemme, og gå over til å kun bruke Fibra-mel?

For saken er at hvis jeg søker etter hvilken melsort som er best, så er det mest info om at det beste er mel hvor hele kornet er med. Det virker som om forskjellene mellom meltypene er nærmest neglisjerbare, forutsatt at hele kornet brukes, selvsagt.


#8

Gaia sa for siden:

Jeg bruker en blanding som heter mel til grovbakst til pannekaker og pizzabunner og er godt fornøyd med den.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg bruker også Fibra i pannekaker, men tilsetter noe hvetemel også slik at de ikke blir altfor grove. Da smaker de helt fint synes jeg.


#10

Serena sa for siden:

Jeg også, den blandingen er veldig grei, det er hvete og rug.


#11

Snippa sa for siden:

Jeg bruker bare fibra til pannekaker og pizzabunn, blander ikke med noe.
Alle unger (4 stk) og vi voksne synes det er helt greit.


#12

trøtt sa for siden:

Jeg syns ikke fibra smaker godt. Jeg bruker sammalt hvete fin eller grov og hvetemel til pizza. Til pannekaker bruker jeg sammalt fin, havregryn og hvetemel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.