Jeg har nå brukt opp mitt lager av ymse typer grovt/sammalt (og hva de nå heter alle typene) mel, og lurer på å holde meg til en eller maks to sorter framover. Jeg bruker i all hovedsak mel til pizzabunn og pannekaker.
Hvilket grovt mel vil dere anbefale, helsemessig? Jeg bruker ca halvt om halvt med grovt mel og hvetemel i pizzadeig, og har hatt helt greit resultat med både rugmel og grovt hvetemel.
Er havremel noe å satse på (jeg mener å huske at noen påstår at havre er bra for blodsukkeret - eller var det blodtrykket?), eller er rug det beste? Smaksmessig vil jeg tro det meste vil gå greit. Det er helsemessig jeg lurer på. Jeg har nemlig ikke peiling. :sparke:
Jeg kan ikke uttale meg helt om det du spør om, men jeg bruke kun havremel i pannekaker og de blir like gode (eller like kjipe, pannekaker er jo ikke middagsmat) som vanlige.
Takk for info om Fibra-melet. Slik jeg forstår Møllerens webside, så kan Fibra-melet erstatte hvetemel? Skulle dette bety at jeg i teorien kan droppe å ha andre typer mel hjemme, og gå over til å kun bruke Fibra-mel?
For saken er at hvis jeg søker etter hvilken melsort som er best, så er det mest info om at det beste er mel hvor hele kornet er med. Det virker som om forskjellene mellom meltypene er nærmest neglisjerbare, forutsatt at hele kornet brukes, selvsagt.
Jeg syns ikke fibra smaker godt. Jeg bruker sammalt hvete fin eller grov og hvetemel til pizza. Til pannekaker bruker jeg sammalt fin, havregryn og hvetemel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.