Jeg har arvet flotte champagneglass av krystall, og da må man jo selvsagt invitere fine venninner til en kveld med musserende og noe godt å spise :cool: Planen er at jeg skal servere fingermat. Men hva?? Er det noen som har tips og ev oppskrifter blir jeg veldig glad! Og helst ikke bare sjømat :nikker:
Det er mye ost som er godt til champagne. Faste, modne oster som comté, gruyère og parmesan er godt til, det samme er milde hvitmuggoster (Brillat-Savarin!). Og så har vi jo selveste champagneosten, rødkittosten langres.
Sopp (deriblant trøfler) er knall til champagne, så alle soppretter er bra. Og generelt er alt som er salt og fett veldig godt til champagne, så spekeskinke er f.eks. finfint. Og pommes frites, potetgull og popcorn. :knegg:
Ja, og så all sjømaten, da. Jeg synes jo du burde ha en eller annen rett med en eller annen form for kaviar. :jupp:
(Ja, jeg har eksperimentert en del med dette. :sparke:)
:jupp: Eller på ristet loff. Ellers går det an å kjøpe ørsmå ferdigstekte pannekaker/blini til å ha kaviarherligheten på, for en russisk effekt (alltid bra). Og en liten skvis sitron på toppen.
Jeg synes det er faa ting som ikke smaker med champagne til. Ekstra godt er champagne til nevnte bilinis med kaviar, gaaselever eller annen form for pate paa tynne smaa baguetteskiver. Men really: Alt gaar.
Vi fikk servert champagne til Roquefort-osten(bla en røkt Roquefort) da vi var i Roquefort i Frankrike. Og salt kjeks for å få frem sødmen i champagnen.
Da vi besøkte en østersfarm ble vi også servert champagne(for å skylle ned østersen -jeg er ikke glad i østers).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.