Det har jo vært mye fokus på yoghurt de senere årene, og selv om jeg ikke er spesielt opptatt av at sukkerinnhold er skikkelig fyfy så er det greit å se litt hva som er ok og ikke, på daglig basis. Vi bruker kun drikkebiola ellers her i husstanden, og det liker minsten også. Men tenker at det kan være greit å ha med litt i bhg, om ikke hver dag, så innimellom ihvertfall.
Hva bruker dere?
Ser at Sprett har redusert sukker, og noen med ikke tilsatt sukker. Hvordan er disse i forhold til Biola f.eks.
Hvilken Biola bruker dere? De med smak har nesten like mye sukker som Cola har, enkelte har faktisk mer. Sprett yoghurt naturell ligger på rundt halvparten av sukkerinnhold som Biola med smak.
Bonus ungen liker Dobbel 0% yoghurten fra Yoplait. Den ligger vel på samme nivå som Sprett naturell.
Det er vel ingen krise om han har med seg en eller annen yoghurt en gang i blandt. Din barnehage er vel som de fleste nå for tiden med at alt som kan ha sukker i seg er fy fy. Er litt hysteri med akkurat det der føler no jeg i allefall. :skeptisk:
Biola har vel mykje sukker? Elles er heller ikkje eg så veldig redd for yogurt, sjølv ikkje med diabetiker-barn. Men eit stort glas biola trur eg har meir sukker enn ein vanlig porsjonsyogurt.
Vi har ikke fått noen føringer ang yoghurt, men de anbefaler at man velger sunnere alternativ når man skal ta med noe for å markere bursdager.
Jeg trodde at Biola var ganske ok jeg, men mulig jeg tar feil. Ser kjapt inne hos Tine at den inneholder 4% tilsatt sukker, og at det blir betegnet som lite tilsatt sukker. Det samme har flere av Sprett yoghurtene ser jeg. Mener du at Cola har kun 4% tilsatt sukker?!
Dobbel 0% er ikke noe alternativ for oss, da jeg ser den inneholder søtstoffer. Det får ikke noen av barna her.
Jepp, var inne der for å titte, men jeg må si at det ikke sier meg så mye sånn eeegentlig :knegg: De sier jo at det er lite tilsatt sukker, viser til prosentandel og så kan man se sukkerarter i gram pr 100 gr. Men så blir jo spørsmålet - hva vil det egentlig si? Er det mye eller lite? Er det ok på daglig basis? :blond:
Biola er jo mageregulerende i tillegg, så det kommer vi fortsatt til å bruke her i huset uansett hva. Og som nevnt i hovedinnlegget, så er vi ikke på noe måte fanatisk opptatt av sukker. Bare greit å vite hva man putter inn liksom :knegg:
Lar barna spise både en og to yoghurter daglig om de vil. Vi spiser såpass sunt ellers at jeg ikke ofrer sukkeret i yoghurten en tanke. Varierer veldig hvilken yoghurt vi har i hus, men i det siste har vi kjøpt den greske fra Synnøve Finden. Og det er rett og slett fordi den ikke er så flytende som mange av de andre. Sprett-yoghurten blir det bare gris av om toåringen spiser den.
Biola Mango/banan har ca 9 gr sukker per 100 gr. (Uavhengig av om det er tilsatt eller ei)
Den med jordbær litt mindre
Annan yogurt frå Tine (vanlig/sprett) har 12-13 gr
Då da har biola litt mindre sukker, og eg tok feil over :)
Frukt og melk har jo masse sukker i utgangspunktet, så det gir sukker, om det er aldri så naturlig. Naturlig sukker og tilsatt sukker er uansett sukker :) (Det veit eg mykje om - folk trur at det er betre for disbetikeren å få ei diger skål druer enn ein melkesjokolade....).
Mengden betyr jo litt da. Ein drikk kanskje meir Biola enn det ein et yogurt med skei?
Cola har 10,6g sukker per 100 mens Biola Mango har 9g per 100. Er faktisk ikke så langt unna. Biola Blåbær f.eks har 10g sukker. Men allikevel markedsføres det som sunt for kroppen i fra Tine Meierier. /oppgitt
Jeg jobber på et kjøkken og der fikk noen av lærlingene våres for noen år siden jobben med å lage en slags plansje med oversikt over hvor mye tilsatt sukker det var i iste, prim, syltetøy osv og de skulle de demostere dette med å lime på sukkerbiter. Oi oi det ble mange sukkerbiter etterhvert. Er vel mest det at jeg jobber innenfor matbransjen at jeg vet så mye om tilsatte ting og tang i mat, ikke for det at jeg er fanatisk om sukker.
Tilsatt sukker er et idiotisk begrep. Sukkeret er ikke noe bedre om det kommer fra frukten som er tilsatt. Her i Tyskland hadde de mange barneprodukter som ble markedsfört som "ohne Kristallzucker" (vanlig hvitt sukker), men som inneholdt hauger av fruktsukker. :roll: Man maa se paa etiketten og finne gram sukker per 100 gram vare for aa kunne sammenligne produkter. Da faar man ofte sjokk.
Det sistemann sa. :nemlig: Karbohydrater er karbohydrater. Det er bare markedsføringssvada dette med "uten tilsatt sukker" - det betyr bare at det ikke er tilsatt vanlig sukker (altså sukrose), men det sier ingenting om hvor mye karbohydrater det er i produktet pga. råstoffene i seg selv.
Jeg hadde en tråd om dette med yoghurt hver dag for en stund siden, her er den. Poden får fremdeles yoghurt hver dag, han får nå med seg en Sprett i barnehagen som han spiser til ettermiddagsmåltidet.
Biola er vel ikke bra for de aller minste, trodde anbefalningen var 3 år.
Vi lar Vesla spise en yoghurt daglig, hun drikker ikke melk så da tenker jeg det er greit.
Her får barna med seg en Sprett yoghurt i barnehagen hver dag. Jeg er overhodet ikke bekymret for den lille sukkermengden all den tid de spiser sunt og variert og er aktive. Da ville jeg være mer bekymret for produkter med kunstige søtstoffer, det får barna våre aldri.
Vi bruker mye naturell yoghurt til daglig. Og fireåringen får med seg det blandet med frossne blåbær i barnehagen (heller over i en liten plastboks) når vi ikke har småbokser med yoghurt i hus.
Vesla får tyrkisk yoghurt med litt müsli med seg i barnehagen, og spiser ofte det til kvelds også. Hun spiser generelt lite og lite variert, så jeg er glad for at hun liker den. Noen ganger får hun Sprettyoghurt eller den blåbærkesamen de hadde før (som jeg ikke finner igjen), og hjemme får hun av og til Danone sine småyoghurter eller drikkeyoghurter. Hun har fått blåbær-Biola noen ganger, jeg visste ikke noe om at de under 3 ikke skulle ha det. Her er det lite sukker ellers, så det hun får i yoghurter er ikke noe vi stresser med.
Det er vel den tilsatte probiotikaen som gjør det. Det var jo en sak om det for typ halvannet år siden, da ble Småfolk-grøtene med probiotika trukket. Nå er de uten.
Våre får helt vanlig naturelle youghurt. Ved sykdomsperioder har vi hatt typer med sukker i/biola men etter å ha sett at de spiser like greit av naturelle så har vi fortsatt med det. Må legge til at de startet med naturelle så de har vært vant til den siden de begynte med youghurt. Får gjerne kornblanding med eller uten tørket frukt/bær eller fersk frukt/bær. Enkel kveldsmat her(kveldsen kommer ofte tett etter middagen) er ofte litt youhurt over noe frukt(banan er spesielt etterspurt men også blåbær).
Naturelle youghurt er også supert som dip, iallfall synes ungene det: Blander med en god dæsj kanel og skjærer så epler i båter som de dipper nedi.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.