Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilberede asparges?

#1

Bloppy sa for siden:

:confused:

Ja, hvordan skal jeg tilberede de for at de skal smake best? Og er det godt ved siden av feks ovnsstekt laks?

Annet tilbehør som kan gjøre seg?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er godt når de er dampet et par minutter og servert med havsalt og parmesan. Jeg bruker det som side dish til nesten alt av rent kjøtt; fisk, kylling, svin eller biff. En klassiker er med hollandaise og spekeskinke.

Aspargesen er best (og billigst og miljøvennligst) når den er i sesong, fra april til slutten av juni.


#3

Bloppy sa for siden:

Takk for svar!

Nå har ikke jeg noen dings for å dampe tror jeg. :undrer:
Men de kan kanskje få duppe i litt kokende vann i et par minutter?


#4

tiddelibom sa for siden:

Jeg synes de smaker best når de blir stekt i panne, jeg.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg og. I godt smør.


#6

Knerten sa for siden:

Stekt i panne med godt smør er nydelig. :nikker:
Jeg pleier å kutte av nederste biten på aspargesen og skrelle den. Mulig det er bare tull?


#7

Ole Brumm sa for siden:

Smør stekt med litt salt og pepper er best synes jeg.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Smørstekt, ja. Jeg så et program engang, hvor de forklarte at grunnen til at mange grønnsaker smaker mye bedre stekt enn kokt er fordi smakstoffene er vannløselige. Dermed går de ut i kokevannet, men kan ikke løse seg i smøret du steker i. Dermed må de bli i aspargesen.

Men hold deg for nesa når du tisser etterpå.


#9

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å hive dem i ovnen på 200 grader i ti minutter (mindre hvis de er tynne). Jeg legger dem i ett lag i en ildfast form, ringler litt olivenolje over og salter litt, og inn i ovnen med dem. Ofte strør jeg revet parmesan over med en gang de er ferdige. Veldig godt, veldig enkelt!


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg hiver dem også ofte i ovnen, gjerne surret i spekespinke, og med lass pepper. Det er også godt med en fløteskvett i panna, og gjerne parmensan.

Knerten: Grønn asparges skal du bare brekke rett av der den naturlig knekker av seg selv. Du bøyer den litt, og da merker du med en gang hvor du skal brekke. Den nederste delen er trevlete. For all del ikke gjør som en jeg så på tv en gang, hun kastet feil del! :skremt:


#11

Lille meg sa for siden:

Smørstekt. Krydre eventuelt med hvitløkspulver og pepper. Ha over sprøstekt bacon. Smuldre over flaksalt ved servering. :nam:


#12

Filifjonka sa for siden:

Litt forskjellig. I dag brukte jeg den metoden Toffskij beskriver. Tynne fine asparges, veldig godt. :nam:


#13

Bloppy sa for siden:

I dag valgte jeg å steke de.
Vi var sånn halveis fornøyde. :humre: Jeg driver å legger om familiens kosthold, så jeg trenger noen alternativer til kokt blomkål, brokkoli og gulrot. Godt det altså, men man blir lett lei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.