Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bondebønner/hestebønner

#1

Floksa sa for siden:

Jeg har dyrket slike i sommer :stolt:
Men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med dem.
Har sikkert flere kg som er modne (hvordan vet man at de er ferdige forresten?)
Men de smaker jo guffent :sparke:

Kan de kokes?
Vi har bare smakt på dem rå, rett fra planten..
Stues?
Fryses?
Hvilken mat går de best med?


#2

Tallulah sa for siden:

De skal ikke spises rå. :knegg:

Du tar av belgen, og koker bønnene møre i vann. Det er superkjempegodt! Jeg bruker dem i salater, som tilbehør sammen med gressløk eller vårløk og kanskje noen dråper balsamico. Jeg spiser dem til hva som helst.


#3

Floksa sa for siden:

Ikke spise belgen nei....og ikke spises rå.
Det forklarer en del :knegg:


#4

Eia sa for siden:

Belgen skal absolutt ikke spises, nei.

Min favoritt er denne tapasretten:

Forvell bønnene og forskrekk de etterpå (hell over kaldt vann). Ta av det hvite skallet også, etter forvellingen.

Så woker du hvitløk, bacon, og bønner i litt olivenolje og drysser litt pepper og parmesan over til slutt. Godt brød til. Nam! :nam:


#5

Eia sa for siden:

De funker kjempefint i supper også.


#6

Floksa sa for siden:

:hurra:
Nå blir det fart på de fine bønnene ja!


#7

Meiose sa for siden:

Jeg har med hell lagd en rømmebasert potetsalat med bønner i stedet for poteter. Kjempegodt!


#8

Adrienne sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#9

Puslingen sa for siden:

Hestebønner, er det det same som store, kvite bønner? :sparke: Eg er heilt blond på bønner, men prøver å bruka det no. Kjøpte nokre svære bønner ein dag og hadde i burritos. Dei var knallgode!


#10

Meiose sa for siden:

Jeg er litt slumpete på kjøkkenet så jeg har ingen nøyaktig oppskrift, og så er det i tillegg lenge siden. Men kjenner jeg meg rett blandet jeg bare rømme, bittelitt majones, vårløk, litt agurkmix, grønne epler, salt, pepper og kokte, kalde bønner! Har også smakt en tomatbasert variant som var veldig god. Tipper bønnene var blandet med en fersk tomatsalsa med mye løk i.
Beklager at jeg ikke kunne hjelpe bedre! :sorry:

Legger bønner i bløtt as we speak slik at vi kan ha det i morgen! :nam:


#11

Novla sa for siden:

Strengt tatt bør du ikke bare ta dem ut av belgen, men også klemme hver enkelt bønne ut av den lyse hinnen som omgir den (etter koking, altså). Fiklete, men det smaker utrolig mye bedre.

Jeg synes for øvrig bondebønner er supergodt i risotto. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.