Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Husker dere å sjekke frist for EU-kontroll av bilen?

#1

m^2 sa for siden:

Link til statens vegvesens EU-kontrollside hvor man kan legge inn registreringsnummer og få dato for siste frist :værsågod:

Dette er vel litt som det der blå EU-helsekortgreiene som går i hytt og gevær, er det ikke? :humre:


#2

Joika sa for siden:

Ja, jeg har sjekket det en gang. Nå er det annen hvert år da, så klarer regne med frem til det....


#3

Myria sa for siden:

Det er såpass enkelt å huske at det har vi faktisk aldri hatt behov for å sjekke. Hvilken måned som er fristen er jo avhengig av siste siffer i registreringsnummeret, og de fleste klarer vel å huske om de hadde kontroll året før eller ikke.


#4

Polyanna sa for siden:

Toyota passet alltid på det for oss.


#5

Neket sa for siden:

Verkstedmannen min ringer meg, så det trengs ikke.



#7

Anne C sa for siden:

Når har man første kontroll? Etter fire år?


#8

Stompa sa for siden:

Jeg sjekket før sommeren i panikk. For meg er det slett ikke sånn at jeg husker når forrige kontroll var - årene bare glir inn i hverandre. ( :knirk: ) Og det med måned og siste siffer i registreringsnummeret husker jeg heller ikke systemet for.

(Nå høres jeg sikkert helt blåst ut, men jeg har stålkontroll på det meste og er flink med tall, men å huske sånne detaljer ligger bare ikke for meg. Har kjempeproblemer med å huske telefonnummer også.)


#9

jolie sa for siden:

Jeg har så gammel bil at det er et must å vite når EU-godkjenninga går ut. Sånn ift å vurdere om en dyr reperasjon er verdt det, og om bilen blir EU-godkjent en gang til etter den verkstedturen.


#10

Malama sa for siden:

Vi pleier få påminnelse fra verkstedet når det er på tide med sånt, men det har hendt at jeg har husket det.

Mønsteret i mnd basert på siste siffer har den utfordringen at jeg ikke husker bilnummeret...


#11

Madicken sa for siden:

Vi får påminnelse fra det bilverkstedet vi bruker.



#13

Syrinx sa for siden:

Jeg har stolt på at Toyota holder orden, noe som var en bra plan helt til de plutselig ikke sendte beskjed. Det var ikke bare-bare å ordne opp i.


#14

jolie sa for siden:

Hvordan da? Jeg har gått så langt over fristen at jeg til slutt fikk avskiltingsbegjæring. Alt ble i orden igjen så fort jeg fikk godkjent bilen. Det tok så lang tid pga dårlig råd og en oljelekkasje som kom og gikk og ikke greide å identifiseres. Så fikk jeg tatt etterkontrollen en dag bilen hadde en bra dag - ikke en dråpe som kom mens den sto der. Kjørte den et års tid etter det og vraket den pga gåen girboks og hundre andre ting. :P


#15

Syrinx sa for siden:

Jeg husker ikke detaljene helt, men det lot seg ikke gjøre å få utsettelse (fordi vi oppdaget dette da det hadde gått så lenge over fristen at den ekstra tiden man kan få på seg på en måte var brukt opp, eller noe sånt.) Kombiner dette med ferietid, så er vi der. Rimelig stressa stemning i heimen kan man si.


#16

Fersken sa for siden:

Nei, men fikk sjekka nå og det er vist på tide å tenkte på det. Takk m^2, for nyttig link.


#17

GinaK sa for siden:

Ford passer på for meg også.


#18

Carrera sa for siden:

Full kontroll på når vi skal på kontroll ja.

Med ett unntak...

Ja, det er fire år, og her bommet vi stygt i fjor. Mannen tenkte at første kontroll gikk etter registreringsdato, og ikke etter siste siffer i reg.nr. Derfor gikk vi lenge over fristen. Ble en smule hektisk da vi oppdaget den tabben :knegg:


#19

gullet sa for siden:

NAF sender oss en Mail.


#20

Palmen sa for siden:

Jeg abbonnerer på en sms-tjeneste fra NAF, så ja. :jupp:


#21

Elise sa for siden:

Nei, vi har vel aldri klart det før vi har fått varsel om at vi ikke har gjort det. :hehehe:


#22

Fløyel sa for siden:

Heldigvis slipper jeg å tenke på dette. Jeg er mer stresset for førerkortet som skal fornyes hvert 5. år. Finnes det noe sted man kan registrere seg for automatisk påminnelse?


#23

Milfrid sa for siden:

Eh. Når man nettopp har importert en bil og fått den godkjent av biltilsynet, er den da også EU-godkjent. :blond: Må nok undersøke dette i morgen, ja.


#24

Joika sa for siden:

:gruble: Skal det?


#25

jolie sa for siden:

Lurer jeg og på.

På mitt førerkort står det ikke noe gyldig til-dato, men på baksiden står det at jeg har førerrett til 2078. Da er jeg hundre år. Gjett om jeg skal kjøpe meg skuter når jeg er 99! :hyper:



#27

Neket sa for siden:

Jeg husker som regel når siste EU-kontroll var samme hvor mye jeg prøver å fortrenge det, så det er ikke noe problem. De svir, som regel. :humre: Sist gang kostet det nesten ingen penger, da ble jeg så overrasket at jeg nok husker det også.

Verkstedmannen min sier jeg har skiftet alt som skiftes kan (det er ikke sant, altså) så nå kommer bilen til å vare i evig tid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.