Jeg er ikke noe frokostmenneske. Det har jeg aldri vært og jeg husker fra barndommen hvor jeg satt og smågnagde på en brødskive og fikk kanskje i meg til slutt en halv skive. (Dette var uavhengig av pålegg.)
Jeg har aldri vært glad i brødmat, bortsett fra fersk loff og foccaccia. Men til og med jeg skjønner at dette ikke er noe jeg kan spise hver dag. :p
På en vanlig hverdag er første måltid lunsj kl. 11. Av og til ikke før kl. 12. Før dette har jeg kanskje fått i meg en kaffe mocca fra 7Eleven (med ekstra sjokoladesirup i for å dekke over kaffesmaken. Jeg liker ikke kaffe så er kun ute etter koffein) på vei til jobb. Og kanskje en eller to biter twist dersom sjefen har fylt opp bollen på kontoret sitt, for å få opp blodsukkeret litt.
Jeg finnes ikke interessert i mat og matlaging. Moren min pleier å si at jeg "kan dø ved siden av brødboksen", og det er sant. Jeg er ikke noe A-menneske så jeg har mer enn nok med å bare få på meg klær om jeg ikke skal stå og kokkelere i tillegg. F.eks. hadde jeg kanskje klart å få i meg egg og bacon, men jeg synes kl 6 er tidlig nok å stå opp for meg.
Så, poenget er; Jeg innser at det ikke er så lurt å bare spise to store måltider pr. dag og at første måltid ikke bør være lunsjen. Er det noen som har tips til frokost? Det bør gå kjapt å lage om morgenen eller kan lages i stand kvelden før. Og som kan tas med i vesken for å spises mens jeg sitter foran dataen (i åpent landskap) og leser e-post mm.
Jeg er ikke glad i yoghurt, havregrøt (kan til nød gå an med masse sukker og syltetøy på), div. gryn, brødmat og nøtter.
Jeg er ikke fristet av brød på morgenen. Derimot har jeg omtrent blitt avhengig av Fitness frokostblanding (Nestle... :flau: ). Med kald melk er det friskt, mettende og det dekker så absolutt et karbohydratbehov i meg. Ergo er det sikkert et eller annet drit i det. Men ut fra pakningen ser det ikke så allerverst usunt ut (har ikke studert det så nøye siden jeg uansett ikke kommer til å slutte og spise det).
Jeg synes i allefall det er en veldig god, rask og lettvint start på dagen. Jeg spiser en veldig liten skål i 7-tiden, hjemme, og det metter greit til 10-tiden når jeg har første spisepause og er skikkelig sulten og kan spise hva som helst (svette skiver).
Jeg sliter også med brødskiver tidlig om morgenen. Hvis ikke jeg spiser havregrøt med cottage cheese og bær, spiser jeg som regel ett grovt knekkebrød eller to Rugsprø med litt ost og mye paprika.
Det er ikke noe i veien for å spise to store måltider altså, og man må ikke spise frokost. Med mindre det fører til at du småspiser søtsaker o.l innimellom da så klart.
Egg og bacon er veldig raskt å lage til hvis man klipper opp bacon med en saks og steker det litt, tilsett et egg eller to og rør rundt så det blir eggerøre. Gjort på 5 minutt.
Ha en pakke Ryvita (de er overraskende søte og smakfulle) og noe godt pålegg på jobb og spis litt når du kommer på jobb. Jeg har en sånn skviseflaske med jordbærsyltetøy på knekkebrødet.
Med unntak at noen twistbiter blir det ikke småspising på jobb. Det selges sjokolade i kantinen, men det kjøper jeg ikke. Hjemme derimot... Når jeg kommer hjem er jeg så sulten at det blir litt sjokolade her, en neve potetgull der, dvs det som er tilgjengelig av snacks. Og så stappmett av middag fordi jeg er så sulten og spiser fort. Jeg spiser ikke kveldsmat, men kan finne på å poppe popcorn. (Mais er jo en grønnsak. :gal:)
Jeg er heller ikke noe frokostmenneske. Nå driver jeg og skal ned i vekt, og har blitt fortalt at frokost er viktig for å få igang forbrenningen.
Så jeg har begynt med en shake til frokost. 1/2 banan, en håndfull frosne bringebær, to skjeer Herbalife shake pulver med Cappuchino smak, 3 dl vann, og kjører det i stavmikseren. Drikkes i bilen på vei til jobb, og jeg holder meg mett frem til lunsj.
Det er litt vane i det også. Hva med å forsøke å huske å spise kvelds og så "tvinge" deg til å spise frokost til noenlunde samme tidspunkt hver dag? Da er det godt mulig kroppen din venner seg og apetitten kommer mer naturlig. Når jeg spiser kvelds/ekstra mye om kvelden er jeg mer sulten om morgenen, så kanskje det starer alt der?
Smoothie synes jeg var godt tips, oppi der kan du ha omtrent hva som helst; Med eller uten meieriprodukter, egg(for protein sin del, smaker det ikke), nøtter, frukt, bær, grønnsaker osv.
Salat lagd kvelden i forveien med noe du vet du liker i?
Jeg slenger bare oppi det jeg vil ha eller har tilgjengelig, men det jeg alltid har i er frosne bær og bananer. Helst frosne bananer og, kjøper økologiske i bøttevis når de er på tilbud og fryser dem ned i biter. Frossen banan gir en fantastisk milkshake-kremete konsistens. Jeg bruker et par-tre frosne (eller friske) bananer, ca. en halv (eller en tredjedel) pose frosne bær, kanskje en stor neve frisk spinat eller grønnkål (smaker nada, lover!), kanskje en neve mandler, litt iskaldt vann og litt rent vaniljepulver. Kjempegodt!
Rema har kjempebillige frosne bær. En tier for 400 gram frosne jordbær og 56 kr for like stor pose med frosne blåbær! Tror Kiwi ligger på samme pris.
Dere kan også lage is til frokost ved å minke kraftig på væskemengden i smoothien, da blir det sorbet. Eller bare kjøre frossen banan i food processor sammen med feks. litt vaniljepulver og ørlite (begynn med en ss eller to) vann. Det blir softis, I kid you not!
Jeg spiser forresten ofte kun frukt til frokost nå, er endel kvalm om morgenene så jeg orker ikke noe særlig med mat før jeg har vært på jobb en liten stund. I morges laget jeg en stor bolle fruktsalat til meg og barna, de elsker det. Druer, appelsin (heller saft fra appelsinen over til slutt), banan og eple i biter. Yum!
Forbrenningen din er den samme selv om du spiser fjorten måltider eller bare middag. Men jevnt inntak av sunn mat gjennom hele dagen er med på å holde blodsukkeret stabilt, noe som gjør det enklere å ikke kjøpe en latte pluss en bolle på vei til jobb.
Her går det i pulver til frokost. Alt fra proteinpulver eller "noka dietten" med sjokoladesmak... Orker ikke tanken på å spise noe, men drikke klarer jeg helt fint. Og pulvergreiene er slettes ikke så ille når man har vent seg til det.
Jeg er heller ikke noe frokost-menneske. Jeg må være våken litt før jeg greier å spise. For meg hjelper det å ha knekkebrød og pålegg på jobben. Når jeg kommer dit har jeg vært våken lenge nok til at jeg kan ta meg et knekkebrød og et eple.
I perioder klarer jeg ikke frokost. Spesielt når jeg jobber skift som starter 7, noe som innebærer å stå opp 5 for å rekke bussen. Da har shakes fra herbalife vært redningen min. Enten har jeg drukket den på bussen på vei til jobb, eller under vaktskiftet og rapport. På en shake kan jeg lett gå til lunch uten å bli sulten.
Andre ganger funker det greit med et knekkebrød eller 2, men da må jeg ha litt tid på meg så jeg kan sette meg ned for å spise.
Jeg har selv vurdert å lage smoothie til frokost, men det har ikke blitt til. Kanskje i morgen skal være første dagen!!
Har en kopp som jeg kan drikke av, sånn at jeg kan ha med i bilen.
Jeg synes det blir vassent med vann i, så jeg bruker appelsinjuice, selv om det sikkert blir i meste laget.
Jeg bruker heller ikke oppskrift, men istemmer frossen banan. Frys dem ned etter at de har begynt å bli litt brune, da er de søte og gode. Synes bringebær og blåbær gir god smak. Har planer om å ha i litt havregryn. Det blir bittelitt grynete, men det gjør ikke noe.
Spiser du frukt, da? En banan er veldig lett å ta med seg og metter godt, med både fruktsukker og fett. Og enklere å forholde seg til for B-mennesker enn å begynne å lage smoothie når dette ikke vanligvis er en del av morgenrutinen.
Periodisk faste er helt ok, dersom man er bevisst på at det er det man driver med og man fungerer fint slik. For de fleste av oss er det problematisk å spise to store måltider, fordi svingningene i blodsukkeret gjør at vi velger feil mat og velger for mye mat når vi først spiser.
Jeg er ingen frokostspiser, om ikke frokosten serveres fra halv ti og utover!
Det er litt sent å spise når jeg er oppe og i aktivitet senest klokken sju.
Nå prøver jeg å skjerpe meg, og frokosten er havrekli og yoghurt. Liker ikke bare yoghurt og må ha noe i. Helst vil jeg ha bambuskli, men det vet jeg ikke hvor jeg får tak i lenger.
Jeg har nå funnet en frokostblanding jeg syns er etendes: Quinoa müsli fra helsekosten. Og så sprinkler jeg litt honning over, for litt søtt må det være om jeg skal få ned noe til frokost.
Hva med å maule litt ost og skinke og drikke et glass melk til?
Jeg spiser knekkebrød.
Orker heller ikke spise så tidlig, men sånn i 9-tida er fint.
Ellers er banan kjekt ja. Også er jeg glad i nøtter.
Agurk og paprika er digg å "maule".
Smoothie er godt om morgonen, som dei andre nemner. Her er det for tida grove pannekaker det går i. Eg lagar ei røre om kvelden, med masse havregryn og grovt mjøl i (og litt kveitemjøl for at det skal henge saman) og så steiker vi etterkvart som vi er klare om morgonen.
Eg har ei elektrisk takke der kan vi steike fleire små pannekaker på ein gong. Ungane får med seg i nisteboksen (utan noko på, vi berre rullar dei saman i matpapir) og ei eller to med heimelaga blåbærsylte eller moltesylte med minimalt med sukker i til frukost. Det tek berre eit par minutt å steike opp det ein treng når røra er klar, takka varmar seg opp medan eg gjer andre ting. Det sklir ned til og med hjå tenåringen som absolutt ikkje orkar noko om morgonen.
Er heller ikke noe frokostmenneske... Står opp 6 og spiser et par knekkebrød når jeg kommer på jobb kl 8... så ikke akkurat med en gang, men er ikke klar for mat før den tid. Har knekkebrød i skuffen på kontoret og en pakke skivet gulost i kjøleskapet på jobb.
Jeg er heller ikke en person som klarer å spise frokost så tidlig (begynner 07 på jobb). Noen ganger tar jeg en smoothie, men jeg pleier å følge med i tilbudsavisene og hamstre inn litt ferdig smothier når de er på tilbud.
Tvinger aldri i meg frokost, men spiser når jeg er sulten.
Er jeg ekstra trett om morgenen funker det godt med ett stort glass vann (skal visstnok være like bra som koffein) og en banan.
Ett annet forslag er wraps. Kjøp fullkornsvarianten og ha på kremost, skinke og avocado.
I perioder lager jeg kyllingsalat,pastasalat eller fruktsalat på kvelden og har i en tett boks i kjøleskapet. Deler av denne blir da både kveldsmat og frokost på jobben i et par dager.
Jeg har i alle år spist frokost på jobb (medbragte skiver). Håper jeg kan fortsette med det i ny jobb nå, ellers tror jeg at jeg får spise skivene og kaffe i bilen på vei til jobb. Jeg er ikke sulten når jeg står opp og sparer tid på å ikke spise hjemme, men litt senere MÅ jeg ha mat.
Du kan også lage smoothie med melk istedenfor jogurt. Jeg synes ikke den blir tyntflytende, men hvis du bruker ekstra med banan, blir den tykkere i konsistensen.
Jeg sliter også med frokost, og nå når hverdagen starter igjen har jeg strengt tatt ikke tid heller. Løsningen min er shake, det holder meg mett til lunsj og gjør underverker for småspising resten av dagen! Er så godteriavruset nå som jeg ikke har vært på flere år.
Jeg bruker eplejuice og farris i stedet for melkeprodukter i smoothie, synes det smaker bedre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.