Snuppa har så lyst til å lage sjokolademousse til minstens 1-årsdag, og jeg vurderer å lage iskake. Begge deler er eggedosisbasert. Min første reaksjon er at det burde vi kanskje unngå. Iskaken blir jo frosset, mens sjokolademoussen kjøles i kjøleskapet, hvis det har noe å si.
Jeg ville ikke startet med rått egg til en ettåring før jeg visste at han tålte egg ihvertfall. Min gutt hadde kraftig eggallergi som ble oppdaget på den alderen, og rått egg var virkelig krise. De fleste har jo ikke eggallergi da, men etter å ha sett noen sånne reaksjoner ville jeg vært forsiktig uansett.
Men han har spist mye eggerøre og kokt egg, så da er det vel sikkert å si at han tåler det? Nå ble det sjokoladekake (uten egg, fordi det er den beste oppskriften vi har ;) ), samt muffins, så ikke like bråaktuelt, men behovet melder seg nok snart igjen for å vite litt om dette. Men da regner jeg altså med at det er ok, og så kan jeg teste ut litt i små mengder i starten selvsagt :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.