Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Småtasser og bruk av ikke varmebehandlet egg

#1

IzziCreo sa for siden:

Hvordan er det med det?

Snuppa har så lyst til å lage sjokolademousse til minstens 1-årsdag, og jeg vurderer å lage iskake. Begge deler er eggedosisbasert. Min første reaksjon er at det burde vi kanskje unngå. Iskaken blir jo frosset, mens sjokolademoussen kjøles i kjøleskapet, hvis det har noe å si.


#2

Myria sa for siden:

Fra ett års alder er det vel ingenting de ikke kan spise lenger (bare være forsiktig med salt).


#3

zinatara sa for siden:

Det er vel ikke farlig å spise rå egg i norge. Vi har jo ikke salmonella her.


#4

Ole Brumm sa for siden:

Kanskje sjekke om han ikke er allergisk først, ellers er det vel ikke store mengden han får i seg uansett.


#5

Najade sa for siden:

Så lenge han ikke er allergisk, så skal vel dette være helt trygt (i Norge)?


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville ikke startet med rått egg til en ettåring før jeg visste at han tålte egg ihvertfall. Min gutt hadde kraftig eggallergi som ble oppdaget på den alderen, og rått egg var virkelig krise. De fleste har jo ikke eggallergi da, men etter å ha sett noen sånne reaksjoner ville jeg vært forsiktig uansett.


#7

Filifjonka sa for siden:

Og frossent eller ei tror jeg ikke utgjør noen forskjell.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte at hun tenkte på salmonella i HI, men jeg tror ikke kulde dreper salmonella heller. Uansett er det ikke salmonella i norske egg.


#9

IzziCreo sa for siden:

Men han har spist mye eggerøre og kokt egg, så da er det vel sikkert å si at han tåler det? Nå ble det sjokoladekake (uten egg, fordi det er den beste oppskriften vi har ;) ), samt muffins, så ikke like bråaktuelt, men behovet melder seg nok snart igjen for å vite litt om dette. Men da regner jeg altså med at det er ok, og så kan jeg teste ut litt i små mengder i starten selvsagt :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.