Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man ha vannkopper så lett??

#1

Polyanna sa for siden:

Mellomsøster fikk vannkopper like før 17. mai. Skikkelig ille, med utslett over alt og feber i 2-3 dager.

Lillebror ble utsatt for rikelig smitte fra en kjærlig storesøster både før og etter utbrudd, og selv om jeg vet at de er ganske motstandsdyktige disse minste så var jeg redd han også ville få det. Just in time til dåpen, liksom...

Og joda, 2 uker og en dag etter hennes utbrudd så oppdaget jeg to røde prikker med "vanntopp" eller hva jeg skal si, på rompa. Noen timer etter hadde han en håndfull prikker til, små, men tydelig "vannfylte". Og noen små røde prikker rundtforbi. Nå er han jo i melkeutslettsalder og har litt utslettshud generelt, men disse skilte seg ut.

Prikkene er der fortsatt, i ferd med å forsvinne. Men han har overhodet ikke vært plaget av dem, har hatt feber som vi har merket, eller noe.

Kan dette være det hele? Er vi ferdige med vannkopper for alltid??


#2

Hønni sa for siden:

Slik hadde A det også. Helt uten plager.

Men, det sies at de som får det lett kan få det igjen...


#3

pippo sa for siden:

Vår storebror hadde vannkopper lett da han var liten. Vi er ganske sikker på at det var vannkopper.Etter dette har han seilt forbi alle vannkoppsjauer i barnehagen gjennom fem år. Vi har vært sjeleglade for at han var ferdig så lett.

Så, som åtteåring, fikk han plutselig et skikkelig vannkopputbrudd. Masse "kopper", og høy feber. Nå er vi hvertfall sikre på at vi er ferdige med det.


#4

007 sa for siden:

Storebror hadde vannkopper da lillesøster var 6 uker. Lillesøster fikk også slikt utslett som du beskriver, men legen mente det ikke var vannkopper. Han mente at det var det vanlige "hormonutslettet" (som han kalte det) som babyer får ved 4-8 ukers alder. Blemmene var væskefylte og lignet på mini-vannkopper. Vi vet derfor ikke om tulla har hatt vannkopper eller ikke...


#5

jane sa for siden:

Ja.


#6

Nenne sa for siden:

Omtrent sånn hadde jeg det og det samme med storesøster her i huset.


#7

amor sa for siden:

Ja. Dette går fint. Alle mine fem har hatt vannkopper med kun få prikker. I skrivende stund har de tre yngste sykdommen og det er kun få prikker vi snakker om, kombinert med god allmenntilstand.

Nr 1 hadde to prikker husker jeg. Det var det hele. Hun er snart 13 år og vært utsatt for vannkoppesmitte utallige ganger senere. Aldri fått det igjen. Når det gjelder det som blir sagt vedrørende at man kan få det igjen om man har hatt det lett første gangen, så skurrer det veldig i forhold til den kunnskapen jeg har på området når det gjelder smitte. Er kroppen først eksponert så finnes det egne "hukommelsesceller" som vil produsere antistoff ved senere eksponeringer. Så vidt meg bekjent så avhenger ikke dette av antaller prikker i første runde.


#8

nolo sa for siden:

Minsten hos oss slapp så billig unna som du beskriver. Han ble smittet av søsteren, som sikkert hadde 100 kopper.


#9

Miss Norway sa for siden:

Mener å huske at småbarn er beskyttet av mors antistoffer de første 6 mnd. Så om du har hatt vannkopper er det lite sannsynlig at lillebror har hatt et "ekte" utbrudd, dvs et som er tilstrekkelig til å gi livslang immunitet.

Fant dette bekreftet her.

Hvis man er i tvil kan man ta blodprøve og sjekke om kroppen har ferske antistoffer mot varicella-viruset et par uker senere. Antistoffene produseres av immunsystemet som respons på eksponering for viruset - og uten antistoffer, ingen immunitet.


#10

Bluen sa for siden:

Jeg har også hørt at barna gjerne blir lettere rammet jo yngre de er. Sjøl fikk jeg vannkopper som 11-åring, og har aldri vært så sjuk verken før eller siden. En kamerat av meg fikk vannkopper for andre gang nå, i en alder av 35. Det kunne vært interessant å høre hvor gammel han var den første gangen.

Håper dere slipper unna uten flere prikker!


#11

Tinka sa for siden:

Junior fikk en vannkopp midt i pannen da han var rundt to år og vi var hos legen og fikk det bekreftet, så det går ann.


#12

Polyanna sa for siden:

Hm, jeg er 99,9% sikker på at det er vannkopper det var. Melkeutslettet og den andre eksemen han har hatt har vært helt annerledes. En lege som var fadderen hans på søndag mente også at det "godt kunne være det". Og timingen er så 100% innenfor inkubasjonstiden. Så mye kosesmitte som han ble utsatt for så skulle det nok mye morsmelksantistoffer til før han ville vært fullt beskyttet.

Men kanskje de får det igjen, altså. Hm. :mumle:

Jeg tror ikke jeg gidder utsette ham for en blodprøve bare for å stille min nysgjerrighet. Tiden vil vel rett og slett vise om han er motstandsdyktig eller ikke. Jeg trodde jo aldri mellomsøster skulle få det. Hun har vært utsatt for smitte SÅ mange ganger, men denne gangen var hun nok litt svekket av en omgangssyke og fikk det til de grader, stakkars lille pjusk.

Takk for svar. :)


#13

Angelique sa for siden:

Nest eldste var kraftig angrepet av vankopper.
Fikk betennelse i de fleste og var skikkelig dårlig

Eldste mann fikk en vannkopp.Ikke feber og var ikke dårlig i det hele tatt

Tydeligvis store forskjeller


#14

Slettet bruker sa for siden:

Ja, det kan man. Snuppa mi fikk 10-15 prikker, og var overhodet ikke dårlig, men vannkopper var det.


#15

Miss Norway sa for siden:

Den kan tas senere også, altså! :blunke: Jeg skal ta prøven neste gang storesøster skal ta blodprøver (av annen årsak), for jeg lurer på om hun kan ha hatt det veldig lett en gang. Hun også er masseutsatt for smitte uten annet enn en obskur prikk eller to.

#16

Adrienne sa for siden:

Jeg lurer på det samme som Polyanna. For vi lurer på om ikke lillesøster hadde vannkopper for en måned siden, men det ble aldri noe mye ut av det. Vi hadde lege til å se på det (vi var der på grunn av andre ting) og han ville tippe vannkopper, men var usikker. Hun begynte samtidig på Phenamin (antihistaminer) så det kan jo ha noe med at det aldri ble så veldig ille.

Timingen er nemlig ganske riktig i forhold til at Polyanna sin datter fikk vannkopper to uker etterpå, vi var nemlig på besøk da lillesøster hadde det vi tror var vannkopper. Og to uker etter det fikk Polyanna sin gutt vannkopper. Men tiden vil vise, men det hadde jo vært praktisk å være ferdig med det.


#17

Tuneland sa for siden:

Ja, det går an. Jeg hadde - ifølge moren min - tre prikker. Jeg er ganske sikker på at eldstemann hadde vannkopper da han var 3-4 år, han lå oppi de i barnehagen som hadde det, og fikk en prikk på nesa - og ikke noe mere.


#18

tutta sa for siden:

Sli hadde pelix det i januar og fikk det hardt på ny i midten av mai. Nå regner jeg med at vi er ferdige;) .


#19

Miss Norway sa for siden:

Puddingen har fått vannkopper! Igår! :rørt: Endelig!

Da får kanskje prinsessen det også. Håper! :hyper:


#20

tutta sa for siden:

Gratulerer :blunke:!!! Bra dere blir ferdig.....

På en annen side,doh!!Ingen fredagskaffe.....:hylgrine:


#21

Miss Norway sa for siden:

Nehei - for jeg skal til Roma nemlig! :jippi: Vannkoppene får mormoren slite med. :moahaha:

#22

Blåbær sa for siden:

Jepp! Jeg har tre barn på avdelingen min som har hatt vannkopper to ganger. Min sønn har også hatt to runder. I høst hadde han noen prikker og ett par blemmer som gikk bort etter noen dager. I vinter fikk han en skikkelig runde.

Barn som får vannkopper tidlig greier ofte ikke å bygge seg opp nom imunitet og kan få det igjen.


#23

tutta sa for siden:

God tur!! Det høres deilig ut!! Si i fra når du er tilbake så tar vi det på sparket.:dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.