Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg lage med salt karamellkrem?

#1

Acsa sa for siden:

Jeg lager en perverst god salt karamellkrem. Det er en blanding av marengsmasse og karamell og smørkrem. Før har jeg brukt den som fyll i whoopie pies med sjokoladesmak på "kjeksene", for jeg prøvde første med vaniljesmak/nøytral og det ble for søtt og litt feil.

Så jeg kan så klart bare gjenta det. Men jeg lurer på om det er noe annet gøy jeg kan bruke den til?

Jeg skal bake tre forskjellige ting til en fest på søndag, de to andre er choco-choco-chocolate cheesecake og pavlova med hjemmelaget lemon curd og bær.


#2

Myria sa for siden:

Jeg ville laget en nøttebunn av typen man lager til suksessterte, men med cashewnøtter eller peanøtter i stedet for mandler. Så den salte karamellkremen oppå og sjokolademousse på toppen. :nam:


#3

Zulu sa for siden:

Du må i hvert fall legge ut oppskriften. :nemlig:


#4

Nabbe sa for siden:

Jeg tror nesten at jeg må ha en oppskrift for å kunne bedømme det :knegg:


#5

Toffskij sa for siden:

Hello Good Pie på Mathallen har noen guddommelige dessertpaier med salt karamellmasse nederst og pisket krem med litt vanilje i øverst. Sprø, lette paiskall. Så jeg ville prøvd noe i den gata.


#6

vixen sa for siden:

Vil også gjerne ha oppskrift og eventuelt en invitasjon til det selskapet på søndag.:knegg:

En form for suksessterte med den salte karamellen og litt mørk sjokolade på toppen høres også himmelsk ut.


#7

emin sa for siden:

Oppskrift ja :nemlig:


#8

millact sa for siden:

Oppskrift!


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, hallo, du kan ikke bare si

uten å komme med oppskrift! :snurt: Nå er det like før jeg må google "perverst god salt karamellkrem"!

#10

Salt sa for siden:

Lag en kakebunn basert på marsipan, også har du sausen oppå, og så enten ferske bringebær eller rips (når den tiden kommer) oppå. Søtt, men bærene gir det bok friskhet til at det ikke blir too much.


#11

Acsa sa for siden:

:humre: Beklager, jeg tar sjølkritikk!

Finn fram en visp og kremfløte så det står klart. I en tykkbunnet gryte tar du 75 gram sukker og 2 ss vann og blander, og la det smelte til karamell uten å røre - bare dytt litt rundt på gryta. Det skal bli ganske mørk karamell, men ikke brent. Sett gryta til side og ha i 3 ss kremfløte under kraftig omrøring, pass deg, for det spruter. Sett til side for å avkjøles.

Rør 170 gram smør hvitt med 1/2 ts salt.

I en stålbolle eller noe annet egnet tar du 2 store eggehvitter og 2 ss sukker. Ha over lett kokende vannbad og pisk i minst 10 minutter til sukkeret har løst seg opp og hvittene er skummende/halvstive. Ta blandingen over til en mikser og pisk videre i ti minutter til den har avkjølt seg og er helt stiv.

Ha i smøret litt etter litt. Blandingen skiller seg til å begynne med, men oppfører seg etter hvert. Når alt smøret er i lar du maskina gå mens du sakte heller i karamellen.

Smak til, det kan hende du synes den skal ha litt mere salt.

Jeg lager bare dobbel porsjon, denne porsjonen er som du ser ganske liten, men det avhenger jo av hva du skal bruke den til.

Den holder seg i kjøleskap i fem dager.

Nei, jeg sa ikke oppskriften var enkel. :knegg:


#12

Hyacinth sa for siden:

:blomst:

Imponert!


#13

Acsa sa for siden:

Jeg har akkurat laget den nå, og jeg vil understreke at det er meningsløst å lage en enkel porsjon. Det som blir igjen kan du spise opp. :blunke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.