Jeg lager en perverst god salt karamellkrem. Det er en blanding av marengsmasse og karamell og smørkrem. Før har jeg brukt den som fyll i whoopie pies med sjokoladesmak på "kjeksene", for jeg prøvde første med vaniljesmak/nøytral og det ble for søtt og litt feil.
Så jeg kan så klart bare gjenta det. Men jeg lurer på om det er noe annet gøy jeg kan bruke den til?
Jeg skal bake tre forskjellige ting til en fest på søndag, de to andre er choco-choco-chocolate cheesecake og pavlova med hjemmelaget lemon curd og bær.
Jeg ville laget en nøttebunn av typen man lager til suksessterte, men med cashewnøtter eller peanøtter i stedet for mandler. Så den salte karamellkremen oppå og sjokolademousse på toppen. :nam:
Hello Good Pie på Mathallen har noen guddommelige dessertpaier med salt karamellmasse nederst og pisket krem med litt vanilje i øverst. Sprø, lette paiskall. Så jeg ville prøvd noe i den gata.
Lag en kakebunn basert på marsipan, også har du sausen oppå, og så enten ferske bringebær eller rips (når den tiden kommer) oppå. Søtt, men bærene gir det bok friskhet til at det ikke blir too much.
Finn fram en visp og kremfløte så det står klart. I en tykkbunnet gryte tar du 75 gram sukker og 2 ss vann og blander, og la det smelte til karamell uten å røre - bare dytt litt rundt på gryta. Det skal bli ganske mørk karamell, men ikke brent. Sett gryta til side og ha i 3 ss kremfløte under kraftig omrøring, pass deg, for det spruter. Sett til side for å avkjøles.
Rør 170 gram smør hvitt med 1/2 ts salt.
I en stålbolle eller noe annet egnet tar du 2 store eggehvitter og 2 ss sukker. Ha over lett kokende vannbad og pisk i minst 10 minutter til sukkeret har løst seg opp og hvittene er skummende/halvstive. Ta blandingen over til en mikser og pisk videre i ti minutter til den har avkjølt seg og er helt stiv.
Ha i smøret litt etter litt. Blandingen skiller seg til å begynne med, men oppfører seg etter hvert. Når alt smøret er i lar du maskina gå mens du sakte heller i karamellen.
Smak til, det kan hende du synes den skal ha litt mere salt.
Jeg lager bare dobbel porsjon, denne porsjonen er som du ser ganske liten, men det avhenger jo av hva du skal bruke den til.