Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefri middag

#1

Mei sa for siden:

Vi får besøk av noen som ikke tåler melk i helgen og jeg trenger desperat tips til middager. Alt jeg kan lage inneholder visst enten smør, ost, fløte eller rømme.

Gjerne kyllingoppskrifter - men alle forslag tas i mot med takk.


#2

Input sa for siden:

Soyarømme fungerer veldig godt som rømmeerstatning i mat, vet ikke om det er et alternativ?

Vi spiste ganske enkelt da vi var melkefri, så jeg har ingen fancy tips, dessverre.


#3

Myria sa for siden:

Kyllingwok med ris eller nudler, taco eller wraps, pizza (du kan bruke ekte bøffelmozzarella på den), spaghetti bolognese, biff (gjerne skinkebiff i stedet for oksekjøtt) med ovnsbakte potetbåter, grønnsaker og god saus, salat, for å nevne noe.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det finnes erstatninger for så og si alle melkeprodukter. Risfløte liker jeg ikke, men soya- og havrefløte er godt. Soyamelk funker best i saus, synes jeg, havremelk og rismelk er tynt som vann.


#5

amylin sa for siden:

Kyllingfajitas, grønnsakssuppe, koteletter med råstekte poteter og wokede grønnsaker, stekt fisk med det samme som over eller hjemmelaget salsa!



#7

Mei sa for siden:

Takk for forslag! Her var det jo flere ting som fristet. Jeg vil ikke lage noe av melkeerstatninger som jeg ikke er kjent med verken bruk eller smak av. Det hele blir jo komplisert av at jeg mistenker at gjesten (tidligere vegetarianer) ikke er veldig glad i rødt kjøtt, og at jeg selv spiser lavkarbo. :knegg:


#8

Mei sa for siden:

Hva skal jeg steke i dersom jeg skal woke grønnsaker? Blir det noe godt i olje? :skeptisk:


#9

Input sa for siden:

Kan man woke grønnsaker i noe annet enn olje? :sjokk: Du kan bruke melkefri melange, men den er jo i praksis olje, så det blir det samme.


#10

goldnugget sa for siden:

Bruker Rapsolje:-)


#11

Mei sa for siden:

Vi bruker ikke olje til matlaging i det hele tatt. Smør er mye bedre.


#12

amylin sa for siden:

Bruker alltid matolje. Jeg woker hvitløk, løk, purre, gulrøtter, paprika, aubergin, squash, minimais, sukkererter f.eks. Eller ta det du har. Har fish sauce, ketjap manis og oyster sauce oppi til slutt.



#14

Filifjonka sa for siden:

Ikke noe problem i det hele tatt. Jeg lager stort sett melkefrie middager tror jeg, uten at jeg er nødt. Du kan jo bruke alt av grønnsaker, frukt, urter, kjøtt, fisk, poteter, ris og pasta, bare ikke stek noe i smør. Å steke i olje går helt fint, og det er jo ikke nødvendig å hive seg på melkeerstatninger når det er så mye annet du kan lage.


#15

Nip sa for siden:

Samme her :) Er så mye middager man kan lage uten smør og melkeprodukter.

Vi hadde chili con carne i dag f.eks :) med salat og blåmaischips


#16

Mei sa for siden:

Vi er veldig, veldig glad i melkeprodukter alle sammen.

Jeg lagde en egen versjon av kylling i kokos- og peanøttsmørsaus med ris, salat og oljedressing til. Hjemmelaget sorbet til dessert. Det ble veldig godt, men jeg er glad jeg kan bruke melkeprodukter til hverdags. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.