Jeg skal bake noen kaker til helgen, søndag er det konfirmasjon, men det er mye annet som også skal forberedes så jeg må planlegge slik at kakene er mest mulig ferske søndag morgen.
Kringle, den tenker jeg å bake lørdag kveld, for kaldheving til søndag morgen, slik at den stekes rett før vi drar i kirken. Noen som har god erfaring med kaldheving? Bruker man å bake ut kringlen og kaldheve den i ferdig fasong eller kun kaldheve deigen?
Pavlova - Den tenker jeg å bake på lørdag formiddag, men når kan jeg legge på bær? Vanligvis, når jeg er hjemme, legger jeg på rett før servering, det er kanskje litt dristig å legge på disse når jeg leverer kakene til hotellet på lørdag? Jeg tenker bringebær, jordbær, blåbær, rips og mynteblader.
Suksessterten og cupcakes baker og pynter jeg fredag kveld, evt. lørdag morgen, litt usikker på om lørdagen blir litt hektisk så jeg hadde syntes det var ok å vært ferdig med mest mulig baking før lørdag ettermiddag.
Suksessterten tror jeg holder seg fint fra fredag kveld - søndag ettermiddag, jeg er mer usikker på om cupcakesene blir litt tørre.. Jeg vil helst ikke stå å pynte disse på søndag i bunad. Hva tror dere?
Lever pavlova, krem og bær i separate beholdere, og be serveringspersonellet om å montere den rett før servering. Kringla ville jeg bakt i god tid og tatt opp av fryseren på morgenen for å minimere stress. Cupcakes ville jeg pyntet så sent som mulig. Lørdag kveld? Eller delegere bort oppgaven til ei venninne. ;) Lykke til!
Du kan smelte kvit sjokolade i vannbad. Så penslar du margensen med dette og lar det stivne i kjøleskap. Da kan du pynte med krem og bær fleire timar før servering. Sjokoladen lagar eit tett lokk som hindrar kremen i å trenge inn i margengsen. Og så smakar det uansett godt.