Jeg testet ut fullkonrøra jeg bruker med plommer og litt kanel, til stor begeistring og deler med dere :
12 digre:
50 g. havregryn legges i bløt i 3 dl melk
1 stort egg vispes lett med 5 ss olje
100 gr. sammalt hvete grov
150 gr. Fibra eller annet fullkornmel
1 ts godt vaniljesukker
1 god teskje bakepulver
75 g. sukker, gjerne brunt
1/2 ts. salt
1 ts kanel
1/2 ts. natron (kan droppes, men gir ekstra luftige muffer)
5 store søte plommer uten skall, i biter eller ( 125 gr. blåbær, helst norske.)
Bland egg og olje i havrerøra. Bland det tørre lett inn og fyll i store muffinsformer. 180 grader, 20 min.
Storebror ELSKET dem - lillesøster var mer skeptisk. Frøs ned størsteparten så kan storebror få dem i matboksen og til frokost innimellom. Med bare grovt mel og ikke noe sukker kan det absolutt forsvares kjenner jeg.
Drar opp og anbefaler denne igjen. Ny dobbel posjon bakt i går - men jeg baker dem nok større enn dine for av dobbel posjon (med blåbær) får jeg 15 stykker. Brukte kun karamellstevia som søtning, og vaniljepulver i stedet for vaniljesukker. Kun grovt mel og masse kanel.
Utrolig greie å ta opp av fryseren om kvelden, legge i matboksen i kjøleskapet også er de tint til lunsj dagen etter.
Bakt dobbelt opp her i kveld jeg også. En ladning med banan og kanel, og en med syrlige epler fra hagen og masse krydder.
Karamellstevia står på handlelista neste bytur.
Byttet ut melka med kefir forrige bakerunde, det ble også veldig bra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.