Guttungen skal feire bursdag og ene kompisen tåler ikke melkeproteiner. Så jeg må prøve å tilpasse kakene sånn at han også kan spise av dem. Så hva er de beste erstatningene for melkeprodukter? Kan ikke bruke mandelmelk siden en annen av kompisene ikke tåler nøtter.
Planen er en sjokoladekake i langpanne og lyse muffins. Vanligvis baker jeg fra grunnen av, men kan vel gå for poser også dersom det er enklere.
Du kan vel egentlig bruke hvilken som helst plantemelk. Selv bruker jeg soyamelk, har byttet ut vanlig melk med den i dusinvis av oppskrifter på alt mulig, og det blir like bra hver gang. Hvis man tåler soya da. Havre- eller rismelk er tynnere, men funker sikkert bra det og.
Om du vil gjera det enkelt, så er Toro langpannekake (sjokolade) mjølkefri dersom du brukar olje/mjølkefritt smør. Det gjeld og glasur/fyll, sjølvsagt.
Flott! Da har jeg litt å tenke på når det gjelder innkjøp. Kan jo kanskje være like enkelt å bake av en toromiks, det er jo ikke sånn at ungene bryr seg så mye. Så kan jeg heller legge litt mer arbeid i kakene til familieselskapet. Ser at møllerens har en stor pose muffinsmiks som også er melkefri.
Brownies bruker ofte å være uten melk, så kan du heller bruke melkefritt smør. Jeg har en velprøvd god oppskrift om du ønsker(den er hentet fra detsoteliv.no).
Men da må jeg vel finne melkefri sjokolade? Eller bruker du kakao? Er litt redd for at det skal bli vanskelig å finne melkefri sjokolade som i tillegg ikke har spor av nøtter.
Melkefri sjokolade uten spor av nøtter er superenkelt å finne: Plamil finner du i hyllene hvor der er annet "allergivennlig"(som glutenfritt). Noen av de sortene er melkefrie og alle sammen er helt frie for spor av nøtter. Jeg er helt sikker i min sak der siden Klumpen ikke kan ha spor av nøtter/mandler/peanøtter.