Vi lager middag nesten hver dag, og lager oftest fra bunnen med råvarer fra hele pyramiden, men selvsagt med unntak av halvfabrikata og brødskiver etc. Likevel blir det de samme rettene på rundgang og jeg er ikke flink til å rasjonalisere slik at middagslaging, spising og rydding tar store deler av ettermiddagen.
Det blir mye av de samme rettene som rullerer. Eldste har angst for alt som er blandet, så det setter begrensinger på hva jeg gidder å lage. Noen ganger lager jeg selv om jeg vet at han ikke liker, mens andre ganger orker jeg bare ikke surmulingen det medfører.
Jeg prøver å lage noenlunde greie middager, stort sett er det halvfabrikata som dominerer.
Vi prøver alle så spise middag sammen, så sant alle er hjemme. Og jeg prøver å finne på middager som tar under 20 min å lage. Og så prøøøver jeg å bli flinkere til å forberede litt kvelden før, som feks å kutte opp litt grønnsaker.
Denne ukas meny:
Mandag: Laks med ris, grønnsaker og saus
(Vakuum pakket fileer med hvitløk og urter, jasmin poseris, frosne grønnsaker og toro saus)
Tirsdag: Toro tomatsuppe med ekstra makaroni, egg og brødskiver med smør
Onsdag: Stekt kyllingfile, fullkornsspagetti og fløtesaus med grønnsaker (utrolig nok hjemmelaget)
Torsdag: Ukjent, middag hos svigers, men på planen sto egentlig stekt servelatpølse og stekte poteter
Fredag: Taco
Som dere: Samme ti retter omatt og omattatt. :knegg:
Mye "kjapp og sunt og barna liker det": Kjapp hjemmelaget fiskesuppe, wok med frosne grønnsaker, ovnsstekt kyllingfilet med ris, grønnsaker og salat, (noen ganger parmesankylling, om vi har tid), pasta med kjøttsaus, pannekaker, eeeh, nå kommer jeg ikke engang på mer. :dåne: Jo. Stekt eller kokt torsk. Tomatsuppe med kjøttboller og egg.
Hva lager du?
Vi lager middag hver dag, men det varierer hvor arbeidsintensiv den er. I stressede perioder (mye som skjer på kveldstider, en av oss voksne er bortreist), kan det bli en del av det svigermor kaller «tjafs», dvs. kjappe løsninger à la frossenpizza, spagetti med ferdigkjøttboller og saus fra glass og lignende. Men hovedideen er at vi skal lage noe ordentlig (men ofte kjapt) fra bunnen hver dag, og i helgene prøver jeg alltid å lage mer tidkrevende og/eller nye ting.
Hvor ofte?
Hvor ofte rettene gjentar seg, mener du? Vi har noen ting vi har nesten hver uke (som Secundas elskede Findus-fiskegrateng), og en del retter som kommer igjen omtrent annenhver uke (som laks med teriyakisaus, brokkoli og ris).
Spiser familien samlet?
Så sant det lar seg gjøre, ja, og oftest får vi det til.
Tips: Lag en liste over alle retter dere pleier ha til middag, fyll inn nytt når dere kommer på noe dere ikke har spist på lenge eller noe dere ikke har prøvd før. Plutselig har dere en liste med mange ulike middagsretter og det blir en grei øvelse å lage variert og sunn middagsmeny for uka.
Hva lager du?
Vi lager i utgangspunktet middag fra bunnen hver dag (og har gode rutiner på planlegging, handling og gjennomføring, så det funker), men det hender at det blir spaghetti og dolmio-glass også, altså. Og jeg synes ikke det er noe problem.
Hvor ofte?
Vi har noen ting vi har nesten hver uke, som fiskesuppe, lakse i en eller annen form og Mors Mystiske tomatsuppe. Vi lager mye de samme tingene. I fjor vinter holdt jeg på å tørne, da var det ekstremt på jobb, gutta var allergiske i hytt og pine og vi spiste det samme hver fordømte uke. Inkludert hjemmelagde kjøttkaker og fiskekaker i brun saus. :gal: (Det var mora mi som lagde de for oss)
Spiser familien samlet?
Ja, med mindre en av oss voksne er bortreist.
Hva lager du? Forskjellig. Noen uker har vi levering fra Godt levert. Ellers bruker jeg en del oppskrifter fra Trines Matblogg, og har selvsagt en del gjengangere. Det er ikke mye ferdigmat/halvfabrikata.
Hvor ofte? Hver dag, stort sett.
Spiser familien samlet? Ja, stort sett. Det er det eneste måltidet vi har felles hver dag.
Typisk lager vi:
Spaghetti med kjøttsaus
Laksefilet med couscous og grønnsaker
Kyllingwok
Potet- og purresuppe
Blomkålsuppe
Tomatsuppe
Pannekaker
Fiskeboller med asiatisk vri
Fiskekaker med rotmos
Sashimi med Salma fast på fredager
Kjøttboller med couscous og tzatziki
Middag kvar einaste dag - eg kan telle på ei hand dei dagane i livet eg har hoppa over middag :knegg: (eg er veldig glad i middag)
Ikkje så mykje halvfabrikata på grunn av cøliaki i familien. Vi et saman. Dvs. mannen min jobbar ofte lenge, så da et eg og ungane saman.
Gjenganger hos oss:
Pasta og kjøttsaus (saus type Dolmio frå glas)
Steikt laks med ris/pasta og gjerne steikt squash, paprika, løk, etc
Fiskekaker på panne med poteter og store mengder steikt løk
Grilla rødt kjøtt (entrecote f.eks) med diverse grønsaker steikt i ovn
Heimelaga burger (dvs brukar ofte frosne burger. Kjøper også brødet)
Fiskesuppe (heimelaga slik at eg kan jevne med maizena og ikkje kveitemjøl)
Pølser, potetmos og ratatouille (som er fancy navn på steikt qsuash, tomat, løk ++)
Steikte kyllingbitar, løk og blomkål i indisk saus (frå glas) + ris
Flatbanka kyllingfilet steikt på glovarm panne. Potetbåtar og grønsaker til.
Risengrynsgraut ein og annan lørdag
Eg brukar appen Mealboard for å halde orden på oppskrifter og ingrediensar, og for å sette opp middagsplan og handleliste. Er så fornøgd med det opplegget. Finn eg ei spennande oppskrift på nett, så loggar eg meg på Mealboard på PC og skriv det inn blant mine oppskrifter. Sync med telefon, og alt er klart for å lage middagsplan for veka som kjem, og generere handleliste.
Vi (det vil nesten alltid si jeg) lager ordentlig middag 99% av dagene, og jeg vil påstå at det er ganske variert mat. Det er selvfølgelig dager der det ikke er så mye inspirasjon, eller tid til annet enn noe veldig enkelt, men det er virkelig sjelden at det ikke er noe som kan kalles middag. Siden jeg ikke orker å spise frossenpizza i det hele tatt lenger, og det er meg som planlegger maten, så er det svært lite av det hvis jeg er hjemme. Hvis de andre spiser det, tar jeg heller noe annet. Bruker mer tid på matlaging og å prøve nye ting i helgene, men jeg kan også godt prøve noe nytt på en ukedag. Det går litt i perioder hvor flink jeg er til å finne nye oppskrifter, lese i kokebøker og finne god mat på nett. Men jeg liker jo egentlig det, og trenger en god del variasjon for å være fornøyd med maten. Det er ihvertfall mye mer enn 10 retter vi varierer mellom. :)
Familien spiser samlet, hvis alle er hjemme da.
Hvis jeg skal prøve med på en liste over vanlige hverdagsmiddager:
Gryter - forskjellige typer kjøtt/grønnsaker/bønner/linser, med eller uten tomat, forskjellig krydder/urter
Laks, torsk og andre typer fisk med ganske mye forskjellig tilberedning og tilbehør
Fiskekaker, poteter og salat eller revne gulrøtter + rømme
Forskjellige salater med og uten kjøtt
Indiske retter med ris og naanbrød og koriander og raita osv
Supper, mange forskjellige
Wok
Kylling, helstekt
Kyllingfilet i mange varianter
Suppelapskaus med rotgrønnsaker
Pasta med kjøtt/grønnsaksaus
Tortillas/taco, helst Hellstrømsk hvis jeg kan velge
Svinefilet, gjerne grillet, for eksempel med grønnsaker i folie
Lasagne
Hjemmelaget pizza
Hjemmelagde kjøttboller
Tilbehør, forskjellige typer mos, selleri, blomkål, søtpotet, gulrot, stekte grønnsaker, ovnsbakte grønnsaker..
Og helt sikkert masse som jeg ikke kommer på i farten.
Vi lager mye;
Tomatsuppe og pannekaker
Sweet chili laks med nudler og grønne bønner
Fiskekaker med poteter, rømme og råkost
Fiskeboller i hvit saus
Kjøttboller med fløtesaus, poteter og kokte grønnsaker
Pizza (fast på fredager)
Kyllingwok
Laks med asparges og pasta (kremet saus på)
Laksewok
Panert torsk, gulrøtter, rømme og poteter
Spaghetti bolognese
Fajitas med kylling
Pasta carbonara
Vi lager som regel middag hver dag og spiser samlet, men det er mye det samme som går igjen her også... Prøver å lage det meste fra bunnen av, men ofte blir det enkelt på hektiske dager.
Vi har en slags plan da; :jupp:
Mandag og onsdag er fiskedager.
Tirsdager er suppedag
Torsdager er det som regel spagetti m/kjøttsaus eller karbonade-/kjøttkake-/kjøttbolle-dag.
Fredag er taco- eller pizzadag.
Lørdag har vi som regel grøt til barna, mens vi voksne lager oss noe godt til kvelds.
Søndager spiser vi som regel hos min mor. :p
Barna har en dag hver i løpet av uka der de hjelper til med maten, og de får da ha en viss innflytelse på hva vi da skal ha.
Eg syns pannekaker tar evigheter. Vi har det ein sjeldan gong - til ertersuppe og steikt flesk (som enkelte kallar bacon). Rett nok lagar eg to versjonar, både pannekaker med gluten, og utan gluten, og brukar to steikepanner. Likevel syns eg det tar masse tid.
Jeg føler ofte at fantasien min går fullstendig tom. Det blir mye fajitas, tacos, spaghetti, burgere, pannekaker, tomatsuppe, kylling i ulik form og indisk take away.
De rettene er valgt fordi da spiser Hiawata både kjøtt og endel grønnsaker, og det er lett å legge til og trekke fra hva de ulike familiemedlemmene vil ha.
Spaghettisausen kommer fra burk som regel. Jeg kjøper en økologisk en på den italienske sjappa i Mathallen, og tenker at det er bra nok. All annen mat lages fra bunnen.
Middagen er viktig hos oss, jeg lager middag hver dag, så mye som mulig fra bunnen.
Vi spiser: Salmalaks med creme fraiche- saus, ris / potet, varierer med grønnsaker type gulrøtter, blomkål, brokkoli, nykål, tomater, rosenkål, selskapserter.
Stekt indrefilet av svin i terninger, med en liten dæsj fløte i panna som blir saus, med varierende tilbehør; pasta, potet, ris og variant av grønnsaker
Tomatsuppe med kokt egg, kjøttboller eller bacon, parmesanost.
Fiskegrateng (ferdiglaget med 60% fisk i ), med tilbehør som over
Fiskekaker med høyt fiskeinnhold
Kyllingfilet i alle slags varianter
Indrefilet av okse i terninger, med stekt løk, paprika og bernaise (pose)
Medisterpølse med tyttebær, rosenkål og hjemmelaget fløtesaus / skysaus
Wienerpølse med rotmos av kålrabi, potet og gulrot.
Spaghetti bolognaise med hjemmelaget tomatsaus, karbonadedeig.
Hjemmelaget pizza
Noen middager ute, det kan bli type hamburgere, pizza.
Hva lager du? Prøver å ha en meny som er mest mulig variert. F.eks. 2-3 fiskemåltid, 2-3 kjøtt/kyllingmåltid, av og til vegetarisk. Godt med tilbehør, kutter ned på poteter og pasta lager alternativer. Vi lar poden få bestemme måltidene et par dager i uken også bestemmer vi resten. Synes det er greit at vi har noe som han også er glad i i løpet av hele uka. Prøver å lage mest mulig fra grunnen, men det hender selvsagt at vi går for enklere varianter også.
Hvor ofte? Stort sett hver dag, hender seg vi tar restemiddag og det hender seg at vi spiser hos foreldrene mine eller har take away, men det er ikke noe fast.
Spiser familien samlet? Ja, så fremt ikke Rochermannen har vakt.
En del som går på rundgang hos oss også. Selv om poden ikke er kresen, er det best med det som er kjent så det blir ofte en gjenganger når han får velge. Når vi har vært lite kreative en periode, eller er matlei, har vi pleid å få mat fra "Godt Levert". Vi skal igang med en ny runde nå snart.
Vi har komfyren rett ved på andre siden av kjøkkenbordet, så vi steker pannekakene mens vi spiser. Alle steker sine egne pannekaker og alle får varme pannekaker. Om vi først skal ha pannekaker så vil jeg ha den nystekt og det vil ungene også. Så blir ikke stekt opp noe haug hos oss. Nå har vi ikke pannekaker så ofte lenger, kanskje bare hver tredje uke kanskje.
Middag har vi nesten hver dag. Det er ytterst sjelden det blir brød til middag. Men det går mye i frossen grønnsaker til alt mulig. Fisk 2 ganger i uka er målet nå i høst, spaghetti eller pasta en dag, pizza eller pitabrød en dag, en dag med gryte eller lapskaus og to dager med kjøtt eller kylling. Vi spiser nesten bestandig middag sammen. Er noen på noe aktiviteter så tar vi gjerne middagen bare litt senere hvis vi ikke rekker det før aktiviteter begynner.
Mannen min er allergisk mot egg, nøtter og skalldyr, så vi blir på en måte tvunget til å være mat-fra-bunnen folk enten vi vil eller ikke. Vi har enkel ukemeny som ikke er så detaljert at vi må skrive handleliste, men enkel nok til å det hjelper på handlingen. Vi pleier å handle lørdag formiddag og mandag ettermiddag.
Mandag: kjøttkaker eller søndagsmiddagrester/hjemmelaget lapskaus/stekte kyllingfileter
Tirsdag: fiskemat, type fiskeburger/fiskepinner, fiskekaker eller fiskegrateng
Onsdag: fisk
Torsdag :suppedag, bruker opp grønnsakene som ble kjøpt inn på mandag.
Fredag: barna bestemmer dvs nesten alltid pasta med kjøttboller
Lørdag: pizza, noen ganger grøt på formiddagen
Søndag: 70-talls retro middag, typisk oksestek, landkylling, lammekoteletter.
Når det er sagt: når barna blir store, så skal jeg melde meg ut av middagsgreia, jeg hadde spist brødskive med makrell to dager i uken og kyllingbiter med kikerter og broccoli resten av dagene og heller spist supergodt lørdag og søndag.
Mandag: spagetti med pinjer, tomater, sitron, olje, persille og rester fra helgen.
Tirsdag: stekt laks, brokkoli med hvitløk og olje.
Onsdag: salat med pasta, ost og hjemmelaget pesto. Event. Couscous salat med grillgrønnsaker og Harissa saus.
Torsdag: rå Salma laks med mangosalsa, ris, ristede sesamfrø og chilli til de voksne.
Fredag: Fajitas, med kylling, salatbønner, hjemmelagd guacemole og salsa.
Lørdag: Italiensk pizza type Bølgen og Moi.
Søndag: Indisk kylling, mannens oppskrift.
Pølser, pannekaker, gratinert torsk eller sei med grønn salat, blåskjell med spagetti, skav gryte, grillet kjøtt med Stiansens Coleslaw, grillet kyllingfilet og Haloumi ost med kypriotisk salat.
Vi spiser sikkert for mye raske karbohydrater, men så går det mat i ungene. Vi bruker i det minste fullkornspasta og kruskakli i pannekakene. Vi lager middag hver dag og spiser sammen. Heller godt brød med makrell i tomat, majones og agurk enn ferdigmat.
Vi søker ofte inspirasjon i blogger/på aperitif, og lager stadig noe nytt. Men har også en del signaturretter som går igjen. Tirsdag er suppetirsdag. Bruker så og si aldri ferdigmat, hverken hel- eller halvfabrikata. Men det er mest fordi vi er glade i god mat som smaker, samt at vi liker å lage mat. Lager middag hver dag, men en sjelden gang er det brød med godt pålegg (makrell i tomet, karbonader, speilegg, pesto). Hadde det vært opp til meg og mannen hadde vi hatt brød oftere, men Ullungen er et middagsmenneske. Vi spiser alltid sammen. For å få til dette, og for å få rolige, uavbrutte måltider spiser vi sent, etter aktiviteter, lekser og lek. Som regel sånn i 19:30-tiden.
Lager du middag i hverdagen?
Lager middag hver dag ja, vi er veldig glade i middag og føler det blir helt feil å ikke spise middag hver dag.
Hva lager du?
Mye forskjellig, men ja - noen retter går jo ofte igjen. Vi spiser helt vegansk alle sammen, så all mat er uten animalske ingredienser, men steikje god fordet. Idag blir det veldig enkelt, (soya)pølser i brød med all the fixings. I går hadde vi pasta med hjemmelaget tomatsaus og stekte kikerter og grønnsaker. Fantastisk godt. Ellers går det i lasagne, pizza, hjemmelagde burgere, gode og kremete supper, pita med fyll, taco, diverse italienske tradisjonsretter som mannen min liker å lage, potetmiddager med saus og slikt, ja alt mulig. Elsker å lage mat.
Spiser familien samlet?
Ja, det gjør vi. Liker å ha det hyggelig rundt bordet. Snakke om hvordan dagen har vært osv.
Lager du middag i hverdagen?
Ja, når ungene er hos meg.
Når jeg er alene får jeg ofte servert middag, spiser ute, eller steker ostesmørbrød.
Hva lager du?
Pølser med potetmos og pasta.
Pasta med tomatsaus og ost.
Fiskegrateng med potet og revet gulrot.
Laks i folie.
Pasta med laks.
Fiskekaker med potet og grønnsaker.
Taco.
Marinert kylling med salat.
Biff med tilbehør.
Lapskaus.
Tomatsuppe med egg.
Pannekaker med ertesuppe og bacon.
Wraps eller pitabrød med kjøtt, grønnsaker og karridressing.
Ikke så mye avansert, men aldri ren ferdigmat (med unntak av pizza en sjelden gang). Det blir mye pasta, og mye laks eller kylling. Det er vanskelig å variere, synes jeg, og jeg/vi prøver innimellom å bli flinkere til å planlegge, for da er det lettere å komme på noe annet enn de samme tingene. Lettvint middag er gjerne karbonader eller ferdiggrillet kylling eller omelett, rask, men ikke fullt så lettvint er noe med pannestekt kylling eller laks, og har jeg litt mer tid, blir det kanskje noe ovnsbakt kjøtt (koteletter eller kyllinglår) eller tomatsuppe med kjøttboller eller fiskegrateng eller taco.
Hver dag. Det hender Poden spiser karbonader eller ostesmørbrød, og vi voksne sushi eller en ferdigpizza til kvelds, men jeg kan ikke huske sist vi ikke hadde middag av noe slag.
Stort sett. Noen ganger spiser Poden tidlig (f.eks. før speidermøte, eller om han har venner med hjem fra skolen) og vi voksne spiser senere, og noen ganger jobber jeg eller mannen sent og de to andre spiser sammen.
Lager du middag i hverdagen? Ja, vi har middag hver dag. Jeg lager hverdager minus onsdag, da lager eldstemann. Mannen står for middag lørdag og søndag.
Hva lager du? Hver onsdag er det pasta og kjøttsaus. Ellers blir det alltid en kylling- og risrett med asiatisk preg, og en fiskedag. Jeg er ganske flink til å variere. Lørdag er det pizz eller burger eller reker eller noe sånt på kvelden. Søndag er oftest fisk.
Hvor ofte? Hver dag.
Spiser familien samlet? Som oftest. Av og til går eldste ut igjen før middag, og av og til kommer mannen så seint at vi andre må spise før vi avgår med sultedøden.
Lurer jeg på i dag. :ja:
Vi lager middag nesten hver dag, og lager oftest fra bunnen med råvarer fra hele pyramiden, men selvsagt med unntak av halvfabrikata og brødskiver etc. Likevel blir det de samme rettene på rundgang og jeg er ikke flink til å rasjonalisere slik at middagslaging, spising og rydding tar store deler av ettermiddagen.
En jeg bodde i kollektiv med da jeg var ganske mye yngre enn nå fortalte at de stort sett ikke spiste middag hjemme hos ham i oppveksten, det var en helgegreie. Jeg kunne omtrent ikke tenke meg noe verre og synes sååå synd på ham, for noen forferdelige foreldre han måtte ha. :knegg:
For meg er middag hellig og vi har middag hver dag. Det har hendt 2-3 ganger at middag er ristet brød med egg og karbonade til, men jeg må ha minimum no ala det.
Vi har også noen retter som går på rundgang, ja. Kylling i forskjellige varianter, pasta med enten fløtesaus eller kjøttsaus, salater, fiskeburgere, seibiff, kokt torsk, kjøttboller og potetmos, makaroniform, lasagne, pannekaker, taco, pizza bl.a.
Jeg lager middag omtrent hver dag. Det hender de ukene jeg ikke har ungene og kun lager til meg selv, at jeg spiser ute. Lager det meste fra bunnen av, men har noen ganger halvfabrikat på sauser.
Vi spiser middag 5-6 dager i uken. Noen dager går det bare ikke og det blir skiver, evt, speilegg eller varme ostesmørbrød. Mannen og jeg bytter på å lage.
Hva lager du?
Vanligst er vel wok med svin eller kylling, pasta, fiskekaker/boller og stekt laks med grønnsaker, poteter og rømme. Og så taco eller hjemmelaget lasagne om lørdagen. Vi spiser også andre ting (kyllinggryter, supper, kjøttkaker og raspeballer) men ikke fullt så ofte.
Hvor ofte?
Litt usikker på hva du mener her, men vi har de tingene jeg nevnte over omtrent en gang i uka iallfall.
Spiser familien samlet? Etter at skolen startet på igjen, har vi ikke klart å komme inn i en god rytme, dvs, at vi har vært skikkelig dårlige på å spise sammen, har kanskje bare gjort det tre ganger i uken, og det er vi ikke fornøyde med. Det er treningstidene til ungene som gjør det hele vanskelig, i tillegg til at jeg har hatt lange arbeidsdager (mye startsamtaler og sånt....) etter ferien. Vi har som mål at det skal bli bedre, evt. må vi skyve på tidspunktet for middag til lengre ut på kvelden.
Jeg har som regel kjøtt"basen" i frysen også blir det tilbehør etter hva jeg har i kjøleskapet.
Kjøttdeig av storfe/gris/sau brukes til taco, spagetti, kjøttkaker, gryter, hakk.
Grytekjøtt av storfe og gris brukes i wok, biffsnadder, gryter.
Biff brukes jo som biff :lol:
Stek har vi sjelden, men det hender det ryker en stek i gryta som grytekjøtt.
Lam er som regel enten lårstek eller carrè.
Tosk kokes eller lages grateng av. Eller i hvitsaus.
Laks stekes som regel. Høne kokes over lang tid og lages gryte av.
Kylling spiser vi ikke.
Hva lager du?
Forskjellig. Ikke supervariert, men greit nok. Uka her har vi hatt kylling korma, spaghetti bolognese, seibiff og burger. Videre blir det tomatsuppe i morgen (jeg og mannen skal spise ute) og sikkert taco på lørdag. Søndag er typisk utespisedag.
Hvor ofte?
Hver dag. Barnemiddag og voksenmiddag på lørdag. Varierende ellers. Mye fra trines matblogg
Ja, vi lager middag hver dag og vi spiser stort sett sammen. Unntaket er tirsdager. Da har 11-åringen trening fra 15.30 til 17.30 så da spiser vi som vanlig ca 16.30 og hun spiser rester når hun kommer hjem.
Menyen denne uka har bestått av følgende:
mandag - kylling i terriakisaus med stekte grønnsaker og ris
tirsdag - strimlet, stekt svinekjøtt i tikkamasala-saus (Uncle Bens) med ris
onsdag - pannekaker med bacon
torsdag - blomkålsuppe (posesuppe - det var ungene som stod for matlagingen i dag) med grove rundstykker.
fredag - planen er hjemmelaget pizza
lørdag - sannsynligivs sushi til oss voksne og et eller annet basert på kylling til ungene (pinglene som nekter å smake sushi).
søndag - så langt har jeg ikke kommet i planleggingen nå men laks med stekte poteter, agurk og rømme er en mulig plan
Det er mitt mareritt nå som hverdagen er i gang igjen. Vi er så utrolig sjelden samlet på ettermiddagen, så middag blir ikke spist av alle samtidig. Det går heller ikke an å fremskynde eller forskyve tidspunkt, uansett er den ene eller den andre på jobb. Vi spiser mye det samme, men ikke hurtigmiddager. Ofte ikke halvfabrikata heller, med noen få unntak. Målet er hver uke å finne noe nytt, men å tilfredstille fem stk med forskjellige smaker er nesten håpløst.
Jeg lager middag hver dag. Vi har middsagsliste for hele måneden, og jeg prøver å ha ulike retter hver dag i løpet av måneden. Det betyr ikke ulik hovedingrediens, men ulikt tilbehør i hvert fall.
Det går i:
Kylling, salat og ris.
Kylling, poteter og grønnsaker.
Kylling og risotto.
Kylling i chilifløtesaus og fullkornspasta.
Kyllingwok
Fiskekaker, poteter og grønnsaker.
Kokt torsk.
Laks med poteter, pasta og ostesaus, laksewok.
Taco
Pizza
Kjøttaker i brun saus
Reker og rundstykker
Lasagne
Spaghetti og kjøttsaus
Koteletter stekt i ovn med grønnsaker
Helstekt kylling
Svin indrefilet med pestoost, potetmos og salat.
Potetmos med pølser og løk.
Risengrynsgrøt.
Tomatsuppe.
Pai med det vi har av grønnsaker i kjøleskapet.
Omelett.
Biff med fløtegratinerte poteter, ovnsbakte poteter, soppstuing eller poteter og rødvinssaus.
Skinkesteik med tradisjonelt tilbehør.
Finnbiffgryte.
Vi lager middag hver dag. En sjelden gang blir det til at vi bestiller pizza, og så spiser vi hos mine foreldre eller hos venner gjennomsnittlig en gang i uka, kanskje bittelitt sjeldnere.
Vi forsøker å spise variert, men enkelte ting går igjen. Som grillet kjøtt på sommeren. Og en del grillet laks. Da går det i hjemmelaget potetsalat/kålsalat og vanlig salat til, eller griller grønnsaker.
Vi lager mest mulig fra bunnen av, og jeg lager ingenting i hverdagen som tar mer enn 30-45 min fra start til det står på bordet annet enn kanskje i helgene.
Lørdager har vi som regel risengrynsgrøt.
Laksepakker i ovn med laksefilet, gulrøtter, løk, salt, pepper og en liten dæsj smør, med poteter og evt brokkoli til.
Fiskegrateng, ikke hjemmelaget, med poteter, grønnsaker og eggesmør.
Hjemmelaget tomatsuppe/blomkålsuppe/potet og purreløksuppe/fiskesuppe, med tilbehør som feks egg/fiskebiter/bacon. Alt etter hvilken suppe vi lager.
Spagetti med hjemmelaget kjøttsaus.
Pastarør med fløtesaus med paprika, sopp, løk, bacon og evt brokkoli.
Karbonader/kjøttkaker med grønnsaker, ertestuing og poteter. Varierer veldignpersonlig jeg lager karbonader og kjøttkaker selv, var flinkere før. Lager sausen selv da.
Fisk i langpanne med paprika, tomater og kanskje en fløteskvett i stekovnen. Med poteter og grønnsaker til.
Tacowraps med kyllingkjøttdeig og vanlig tilbehør.
Hender også vi har wraps med kyllingfilet, salat osv.
Kyllingfileter i tynne skiver, rullet i mel, salt og pepper. Stekt i panne og en dæsj sitronsaft på slutten. Med poteter/ris og choronnesaus (tomatisert bernaise), og salat.
Biffsalat
Viltgryte med rådyr eller elgkjøtt.
Purredampet laks med poteter og grønnsaker til.
Tja, vi spiser masse annet også, og jeg hadde blitt gal om jeg hadde hatt bare noen få retter som rullerte.
Snuppa vår ønsker seg suppe eller pasta når hun blir spurt. Eller pannekaker. Men jeg hater å steke pannekaker, for det er så kjedelig, så det har vi maks en gang i måneden. Så får heller bestemødrene styre med det siden de elsker å servere noe det blir spist mye av. :knegg:
Vi lager middag omtrent hver dag. Det hender at det blir speilegg eller ostesmørbrød, men det er ikke ofte. For å variere maten litt, lager vi ukesmeny og handler for hele uken i en sleng. Hadde det ikke vært for det hadde det blitt vel mye tullmat, tror jeg. Vi spiser en salig blanding av halv-, helfabrikata og mat laget fra grunnen, selv om idealet er det siste. Eldste lager middag en dag i uken, mannen en dag i uken og jeg resten. Prøver å lage dobbel middag hver søndag, sånn at vi har en middag klar. Laks en gang i uka, annen fiskemat en gang.
Noen typiske middagsretter hos oss er:
fiskekakeburgere med rødbeter, purreløk og grovt hamburgerbrød
laksewok med ris (gjerne frosne grønnsaker)
kyllingwok med nudler (oftere ferske grønnsaker her, av en eller annen grunn)
ovnsstekte laksefileter med teriyaki/pesto/annet, ris og grønnsaker
fiskeboller i hvit saus, poteter og råkost
stekt seifilet, poteter og råkost
ovnstekte kyllingfileter med tandori&creme fraiche-saus
lasagne (fra bunnen)
pasta bolognese (saus fra glass)
pasta carbonara (ikke sauseglass eller pulver)
thai-suppe med kylling (fra bunnen)
meksikansk tomatsuppe med kylling (fra bunnen)
pastasalat med kylling
pastasalat med ost og skinke
pannekaker
taco
kyllingfajitas
hvit pizza
kjøttkaker (hjemmelagde) i brun saus, poteter og grønnsaker
kjøttboller (hjemmelagde) i fløtesaus, poteter og grønnsaker
snitzler med potetmos og grønnsaker
brokkoligrateng med makaroni og skinke
fiskegrateng (stort sett kjøpings) med råkost og poteter
fiskekaker med gulrotstuing og poteter, eller med makaronistuing og kokte gulrøtter
Vi forsøker å samles til middag. Det er viktig for oss. Likevel går det ikke alltid i hop med fritidsaktiviteter, så det hender en av ungene varmer seg middag litt etter oss.
Lager stort sett fra bunnen av hver dag.... Prøver å variere, men også ha kjente retter som minsten liker.
Prøver å ha fisk ett par dager i uka også blir det ofte kjøttdeig ett par dager og kylling/lyst kjøtt eventuelt vegetar.
Kjøttkaker med saus, tyttebær, grønnsaker
Taco/tacosalat
laks med grønnsaker og makaroni/ris
sushi (kjøper)
fiskeboller til minsten - da spiser jeg salat eller noe rester
kyllingwok
Me lager middag kvar dag, og med få unntak i frå grunnen av. Det hender at me skyver middagen til kvelds om det er travelt, for me likar å sitja saman.
Eg er ein listefreak, så eg er über-organisert ang. middag. Excelark med kalender der eg skriv inn kvar middag, og limar inn web-adresse under. Ny fane for kvar månad, og ganske god kontroll. Denne vert printa ut, og hengt på kjøleskapet. Eg planlegg for ei veka om gongen, og fyller på etter kvart.
Denne veka:
Mandag: Tomatsuppa med egg og pasta
Tirsdag: Pølsegrateng
Onsdag: Fiskeburger
Torsdag: Fisk i folie
Fredag: Indiske kjøttboller
Lørdag: Pizza
Søndag: Betasuppa
Ikkje den mest spanande menyen kanskje, men eg forsøker å få inn ein ny rett kvar veke.
Ja, vi lager middag hver dag. En dag er det tenåringen som står for det, resten deler jeg og mannen min på. Men definitivt varm mat hver dag. Yngestemann ville helst hatt middag fire ganger om dagen og aldri sett ei brødskive mer i sitt liv om han fikk velge, så ett varmt måltid må vi ha. :)
Nå har jeg vært flink og laget meg en seks-ukers plan igjen, så nå er det bare favoritter som forekommer mer enn én gang per seks uker. Med favoritter mener jeg at det er pizza annenhver helg selv om ungene nok ville ha hatt det oftere også. Pluss et par middager til. Jeg lager ofte nok mat på søndag til at vi har rester på mandag, så da blir det jo også likt et par dager da. Du kan gjerne få planen min om du vil.
Vi spiser samlet til de fleste måltider gjennom dagen, ikke til lunsj selvsalgt, men vanligvis til frokost, middag og kvelds. Det hender at én må spise alene hvis treninger eller annet kræsjer med middagstid eller kveldsmat. Middagen lages etter jobb og inntas ca. kl. fem, så i det fleste tilfeller rekker alle mann alle å spise før de skal noen steder.
I hear ya, Candy. :mumle: Men vi lager og lager middag likevel da, og håper det går over.
Vi har middag hver dag, for tiden stort sett lagd av meg. Jeg elsker å lage mat, men med kresen toåring, baby og litt lite søvn og denslags er det ikke fullt så lystbetont lenger, må jeg innrømme. Det kommer vel tilbake. Vi har begynt med middagsplan igjen, og det hjelper litt på frustrasjonen om å finne på noe hver eneste dag. Lager det meste fra bunnen, men kjøper fiskekaker og noen ganger kjøttboller og sånt. Pragmatisk. :nemlig: De siste to ukene har sett sånn ut:
Mandag: Oksegryte
Tirsdag: Pannekaker
Onsdag: Kylling i pitabrød med salat
Torsdag: Laks med risotto
Fredag: Hamburgere med hamburgerbrød og salat
Lørdag: Kyllinglasagne
Søndag: Oksegryte med potetmos
Mandag: Fiskegrateng, revet gulrot
Tirsdag: Kyllingkjøttboller og pasta
Onsdag.Fiskebugere i pitabrød, salat
Torsdag: Pasta og kjøttsaus
Fredag: Pizza
Lørdag: Taco/tortillas
Søndag: Linsesuppe
Vi spiser stort sett sammen, lillesøster har såvidt begynt å få middag på samme tid som oss nå og smake litt mer på vår mat. Ellers sitter hun og diller med noe mens vi spiser, alltid med ved bordet. Kanskje en gang i uken har vi voksenmiddag på kvelden, ofte lørdagskvelden.
Morsomt å lese lister! Siden lørdag har vi hatt følgende:
tomatsuppe (pose) og pannekaker
lammesteik med potetmos, grønne bønner, kantareller og rødvinssjy
fiskegrateng (Findus, men jeg var visst på restaurant og spiste noe langt bedre)
stekt ris (med egg, skinkestrimler og grønnsaker)
pizza på restaurant (Villa Paradiso)
pitabrød med stekt lammekjøtt, salat, tzatziki og diverse andre grønnsaker (og kjøttboller til de som apselutt ikke ville ha lammekjøtt)
… og i dag er det fredag, så da blir det naturligvis taco.
Jeg kan også godt lage liste, i alle fall for den siste uken. :nikker:
Lørdag: grillpølser på bål
Søndag: ferdiggrillet kylling
Mandag: karbonader og fiskekaker som var igjen fra en tidligere dag, med pasta og grønnsaker
Tirsdag: kyllingfilet og cashewnøtter i blåmuggostsaus, pasta og brokkoli
Onsdag: Laksefilet stekt i panne, pasta, brokkoli og gulrøtter
Torsdag: Ovnsstekte svinekoteletter, potetstappe med gulrot, brokkoli
Fredag: Mannen og jeg spiser ute, jeg vet ikke hva svigermor og Poden ender opp med
Her er min ukesliste fra søndag til nå. I helgen skal jeg ikke spise hjemme i det hele tatt.
Hamburger på brødskive og potetsalat. Ferdige hamburgere og potetsalat fra minibutikken siden vi valgte stranda fremfor kjøkkenet og måtte ha noe raskt. Veldig typisk om sommeren at middagen må lide for utelivet.
Form med grønnsaker, poteter og fløte stekt i ovn med kyllingskiver på toppen
Pasta med kjøttsaus (hjemmelaget med spinat og gulrot)
Rester av pasta med kjøttsaus siden jeg hadde laget dobbel porsjon.
Wok med masse grønnsaker og strimlet svinekjøtt
Det er så mye som skjer i heimen nå, siden jeg var borte forrige uke og mannen har jobbet til 23 hver kveld denne uken, så her har det vært svært enkle kår:
mandag: pølse på fotballbanen (mellom trening og kamp), kyllingschnitzel etterpå
tirsdag: fiskepinner og frossengrønnsaker
onsdag: restaurantlasagne
torsdag: osteschnitzel og potetmos med oppskåren agurk og salat (2 musebit på hver av ungene)
Jeg jobber jo 08-20 når jeg har dagvakt, og da passer jeg på å lage noe familyen kan varme opp neste dag, så slipper mannen å starte middagslagingen når blodsukkeret er på det laveste hos alle i femtiden. Hvis ikke har han en tendens til å ty til ferdige lettvinte løsninger a la grandiosa og den slags.
Så lasagne, fiskegrateng, kjøttkaker og andre varme-opp-vennlige måltider lager jeg da dagen i forveien. Når jeg er hjemme har vi stort sett fisk. Jeg elsker fisk, er ikke spesielt glad i kjøtt og da blir det sånn. Torsk, laks, sei og steinbit hovedsaklig. Da snakker vi fileter, med blomkålmos, gulrøtter, brokkoli, agurk og poteter til. Mindre poteter - mer grønnsaker.
Så blir det spagetti, pasta, fiskeboller, fiskekaker og sånn innimellom.
Med få unntak lager jeg (eller like ofte mannen) middag hver dag. På grunn av melkeallergi samt at vi helst vil det på generell basis, lager vi det aller meste fra bunnen av. For meg er matlaging en hobby, men jeg synes like vel det er vanskelig å være kreativ nok i en stresset hverdag. Jeg finner ofte nye oppskrifter, men det er også en del faste travere som går igjen med varierende mellomrom, kanskje 1-2 ganger i måneden. Vi får levert økologisk grønnsakskasse på døra, og det synes jeg hjelper på kreativiteten. Da setter jeg meg ned mandagen når den leveres og lager meny basert på ingrediensene som kommer i kassen, også handler vi inn det som trengs i tillegg tirsdag eller onsdag. Bruker gjerne google og kokebøker som inspirasjon til menyen, så da blir det naturlig mye variasjon. Blir fort matlei om vi har det samme for ofte. Vi har jo små unger og hverken jeg eller mannen jobber skift, så de aller fleste dagene spiser vi samlet og på fast tidspunkt. Jeg setter stor pris på å få den stunden samlet som familie, og er glad for at vi får det til.
Jeg 'lager' middag, as in tilbereder/ordner. Men vi har mye halvfabrikat, og synes det er helt ok. Vårt mål er å få inn grønnsaker til de fleste måltidene, og jobbe med å utvikle smaken hos dem der. Det går framover med små skritt. Foreløpig er kokte gulerøtter og mais det eneste alle tre liker. Sporadisk liker de to yngste brokkoli og blomkål. Men det kommer an på dagen. Vi forsøker også å ha fiskeprodukter en del, da de ikke liker vanlig fisk spesielt godt.
Ellers liker de dårlig sammenblandet mat, grønn mat, krydder (i alle fall noe som kan minne om sterkt), og spesielt de to eldste er utpreget skeptiske. Minstemor er litt mer medgjørlig og vil gjerne smake på ting.
Hva lager du?
Typiske middager her for tida:
Findus fiskegrateng, potet, grønnsaksblanding + kokte gulrøtter, for noen vil bare ha det
Fiskekaker, potet, grønnsaker
Ferdigkrydrede lakseskiver stekt i folie i stekovn, potet og grønnsaker
Stekte middagspølser, ris og tomatbønner (en av favorittene til ungene)
Kjøttkaker, posesaus (blander kjøttkakesaus og peppersaus), potet, rødkål og tyttebær
Kyllingfilet stekt i stekepose med krydder, fullkornpasta, stekt tomat/paprika/løk. Serveres med pesto ved siden av.
Gul ertesuppe (med evt. pannekaker ved siden av)
fiskeboller, posehvitsaus, grønnsaker og potet
taco
salat, pitabrød og skinke, kjøttdeig eller kylling
pølse med brød eller lompe (ofte en løsning på ettermiddager som er litt travle) - Toro tomatsuppe med makaroni og pølsebiter i
pasta, kjøttdeig og saus
ferdiggrillet kylling, ris, posesaus og grønnsaksblanding
Av og til har vi:
stekt seifilet, potet, grønnsaker og løk
risengrynsgrøt (men da må vi ha en plan B for noen)
vok
koteletter, fløtegratinerte poteter og grønnsaker
vårrull
hamburger
Hvor ofte?
Vi har middag hver dag.
Spiser familien samlet?
Ja, som regel. Er noe spesielt om en uteblir.
I dag skal to av ungene ha med barn hjem. De er lovet pannekaker, så da blir det det. Jeg lager dem 'sunne', uten sukker, og bytter ut hvetemel med speltmel og sammalt hvete. I tillegg har jeg i kanel og kardemomme, slik at de smaker 'kakete'. :) Nå har jeg fått meg en til stekepanne, så det blir 'double action' i heimen i dag.
Her er det bare meg og ungene, men vi har middag hver dag. Kjappiser som fiskekaker eller kokt egg på skiva med oppkuttete grønnsaker og havregrøt går som middag her! Jeg er ganske flink til å lage store mengder og fryse ned slik at jeg bare kan kaste det i ovnen en time før middag. Har også alltid ferdig kuttet løk, selleri og hvitløk i fryseren slik at jeg slipper kutte opp hver gang vi skal ha f.eks tomatsaus. Varierer mer på grønnsakene enn resten, treåringen er en periode-liker-ikke!
Gjengangere er:
Pasta med kjøttboller (lager hauger med kjøttboller som ligger i fryseren og varmer de opp i en boks med tomater)
Torsk i alle varianter, minst to ganger i uka
Kyllingwok
Spagetti bolognese
Fiskeboller/fiskekaker
Lasagne (lager i små former og fryser ned)
Fiskegrateng (lager i små former og fryser ned)
Chana masala
Når jeg ser det sånn ser jeg at vi ikke varierer noe særlig, skal lese gjennom her for tips!
Angående planlegging, så er det bare meg som handler og jeg lager nok også ca 2/3 av maten. Mannen gir meg enten beskjed om hva han trenger til middag han skal lage, eller så lager han noe med de ingrediensene jeg har kjøpt inn
Vi prøver å operere med månedsplaner. Ikke at alle rettene ligger fast, men at det er mulig å sette inn på ulike dager på måneden. Den er forholdsvis demokratisk. Vi skriver alle inn ting vi har lyst på.
Og ja. Jeg er velsignet med barn som spiser både fisk (selv om lillesøster krangler litt på det nå) og grønnsaker. Og det er veldig greit.
Vi lager middag og spiser sammen hver dag, med få unntak. Måltidet lages stort sett fra bunnen av.
Denne uken har vi hatt: Mandag: Skilpaddas Vindaloo-curry med kikerter og spinat Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med kokte poteter, dampede gulrøtter og blomkål Onsdag: Reker, krabber og steinbitkaker (da finner alle noe de liker) med hjemmelaget focaccia og aioli Torsdag: Fajitas med hjemmelaget guacamole Fredag: I dag lager vi pizza. :nam: Alltid pizza på fredager.
Ellers er det mye av de samme rettene som går igjen her også. Det hender jentene klager litt, men når de blir oppfordret til å ta et tak med planlegging og/eller tilbereding blir det som regel stille. :knegg:
Klassikere hos oss er:
Thai red curry med fullkornsnudler
Hjemmelagde hamburgere
Pasta og kjøttsaus (grov spaghetti og glass-saus, gjerne Jamie Oliver)
Sushi (stort sett kjøpt ute)
Sashimi (Salmalaks, avocado, ris og salat)
ovnsbakt laks med kokte poteter, wasabikesam og agurksalat
lapskaus (lapskausblanding og noe godt, salt kjøtt, ofte svineknoke)
I sommer har det blitt mye grill. Da er det som regel kyllingfilet/biff/laks sammen med potetsalat med løk og skinke, samt en salat.
Kan forøvrig melde at grilling skjer året rundt hos oss. Det er heilt normalt når ein er gift med ein islending, som er van med at dersom ein skal grille, så kan ein ikkje vente på sola. Vi kostar bort snøen og grillar i minus 20, men måltidet tar vi inne :knegg:
Ikkje at vi et grillmat så ofte, men eitpar gonger i månaden kanskje, og året rundt.
Vi er 3 faste medlemmer i husholdningen, og alle er tilstede til middags 3 dager i uka, ellers er det bare 2, men en slags middag er det alltid.
2 dager i uka spiser vi relativt vegetarisk. Dvs at vi spiser grønnsaker i en eller annen form, men aldri kjøtterstaningsprodukter, men at det tidvis brukes kraft i supper.
Vi har en del begrensninger pga av allergi og andre helseissues.
Om middag må skje superkjapt foretrekkes skive med roastbeef og potetsalat, egg/bacon, ostesmørbrød omelett e.l. Hel,-og halvfabrikata skjer ikke.
Pga tøff trening/behandling er tirsdag dagen for restitueringsmat, og derfor proppet med karbohydrater og proteiner..
Pga at vi ikke kan spise fisk/skalldyr og at vi har dårlig tilgjengelighet på kylling og egg som jeg tåler blir det mye kjøttmiddager.
Jeg kompenserer dette med å ha veldig mye tilbehør slik at kjøttmengden pr måltid reduseres, og tilbehør har en mye større måltidsandel enn vanlig.
Jeg er måltidscurligmamma og lager veldig ofte tilpassninger alt etter hva de rundt bordet liker best.
Ofte i form av to ulike potetretter, 2 ulike sauser, guacamole med og uten rømme, salat med og uten hva som enn måtte likes til de ulike rundt bordet, alltid ris til kyllingen til yngstemor selv om jeg selv avskyr ris og heller foretrekker potetretter eller grønnsakform til.
Mat er altså noe som har veldig høy prioritet her i heimen, og jeg strekker meg utrolig lang for at folket skal få god, næringsrik og likandes mat hver dag.
Lørdag er liksom stasdagen der vi har bordsetning kl 18, alle som skal spise skifter til pent tøy, vi dekker opp pent og har ofte en aperitif før maten.
Vi hører på fin musikk, snakker sammen, har god dessert og avec, og sitter gjerne ved borddet i 3-4 timer.
Vi spiser oftest ammen, men mannen som ikke spiser fisk spiser ute et par ganger i uka.
Dette spiser vi:
Torsk
Sei
Laks
Sashimi
Fiskesuppe
Fiskeburger
Fiskepinner
Kylling
Salater
Blomkålsuppe med bacon
Asparges med spekeskinke'
Omelett med diverse rester
Ostesmørbrød
Mac and cheese
Okse innimellom
Koteletter
Persiske kjøttboller
Pita
Tortilla
Taco
Pizza
Det lages middag hver dag, og jeg prøver å unngå hel- og halvfabrikata i størst mulig grad. I utgangspunktet spiser hele familien frokost og middag sammen, men pga et meget stort antall treningsøkter samlet i familien er det umulig å få til helt felles middag hver dag. Noen dager må derfor en av oss spise etter de andre.
Mandag er fast fiskedag, der betyr laks i nesten alle tilfeller. Vi spiser alltid hjemmelaget pizza enten fredag eller lørdag og ofte sushi den andre dagen. Ellers blir det litt etter innfallsmetoden - dessverre. Vi spiser mye grønnsaker og har sunne middager, men vi sliter med fantasien og det blir mye av de samme rettene om og om igjen. Barna klager på at det er kjedelig.
Eldstejenta har mat og helse på skolen dette året, og har fått en kjempefin kokebok med mye lettlaget og spennende mat, den tenker jeg å bruke en del. Må bare lage handleliste først....
Eldstemann her hadde mat og helse i fjor og den boken likte jeg godt. Enkle og kjappe retter. Jeg har smugtittet i den flere ganger og laget mange av rettene.
Nå er boken hjemme hele tiden så jeg har puttet den i kokebokhyllen.
Boken han har brukt heter Kokeboka mi fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Jeg lager også middag hver eneste dag. Når jeg får helt blackout for middagsretter så tar jeg frem 6ukers planen som jeg har i bakhånd. Bruker den ikke slavisk men får helt jernteppe innimellom så da er den god å ha.
Det går aller mest i spagetti og kjøttsaus, laks i en eller annen form med ris eller pasta, kyllingfilet med ris eller pasta, fiskegrateng(favoritt), fiskekaker, fiskepinner med potetmos (favoritt) fiskeboller i hvit saus og poteter (favoritt) ostesnitsel, lettvindtlapskaus med fryst lapskausblanding, kjøttpølser og sausepose, kjøttkaker med poteter og erter, fisk fra Findus, kyllingfilet med Bretagnesaus (favoritt).
De svært få gangene mannen skal lage middag blir det risengrynsgrøt (for han har ro til å stå der og røre hele tiden.. min grøt svir seg bestandig så jeg lager det ikke..)
Vi spiser gulrøtter og brokkoli til nesten all middag.
Gutta er flinke til å spise alt og liker grønnsaker. HAr funnet ut at fisk glir lett ned hos gutta når det blir servert med pasta. :riktig:
Nå er dette sikkert veldig barnevennlig da men det funker i hverdagen.
I helgene veksler vi aller mest mellom taco, hjemmelaget pizza, lasagne og tandoorikylling.
Boka hun har fått (til odel og eie, faktisk!) heter Kokebok for alle og er utgitt av Helsedirektoratet. Flott, innbundet bok med fine illustrasjoner og oppskrifter som frister. Ikke mye grov graut lagd på vann, hvalbiff og semulegrynsgraut der i gården!! :hadde skolekjøkken på det harde 80-tallet:
Ja, vi spiser middag samlet som familie hver dag. Vi har små barn, barnehagealder, uten fritidsaktiviteter, så det er ikke noe stort problem å få til.
Jeg eller mannen lager, det varierer, men rettene varierer ikke så mye nei.
Kjøttsaus, kylling, karbonader, taco, og hjemmelaget pizza nesten hver lørdag. søndagene varierer vi en god del, da også med mer tidkrevende middager, i dag skal vi ha potetball, men mannen har KJØPT dem !!! Jeg LAGER normalt sett potetball, og er veldig tvilende til prosjektet, men vi skal prøve (minner meg på å gå og begynne å koke på kjøttet etterhvert.) pølse, suppe, div fiskeretter som kommer ferdige fra frysedisken...
Det går mye på repetisjon ja, men middag spiser vi i alle fall.
Er det denne? Poden vår går på en privatskole der de ikke har matlaging som fag, såvidt jeg kan se, så jeg tenkte på å skaffe en slik bok og ta en smått systematisk opplæring hjemme.
Jeg tenker på et innslag på forkosttv der en representant viste frem en rød bok/hefte som alle 6 og 9.klassinger skulle få. Den var ikke til salgs.
Jeg hadde ikke lyd på og fikk ikke med meg hvilken organisasjon det var som hadde utarbeidet den.
Vår 6.klasse har ikke fått den. Tror jeg skal kjøpe "kokebok for alle" som et alternativ. Den såg fin ut.
Vi slår til med middag 18.30 i dag. Da er fotballkamper og treninger ferdig. Sent, men til gjengjeld har jeg laget fiskegryte heeelt fra bunnen ( dyphavsfisk :nemlig: ) + rundstykker og det tok jaggu en drøy time. Ikke normalt å bruke så lang tid på middagen her i huset, men av og til glimter man til.
Trening nettopp ferdig her også, men siden jeg har vært hemmafru ( :what: ) i dag og hadde middagen klar klokken 16:00 ( :what: ), gikk det jo fint. Til vanlig har det ofte hendt at vi har hatt middag som siste måltid kl. 20:00, det er det som er lettest i vår rytme.
Vi lager middag hver dag. Som regel fra bunnen, men vi bruker ferdiglagde fiskekaker og kjøpepasta.
Middagen er som regel sein, et sted mellom 18-20.
Mikrobølgeovnen er vår venn. Det er som regel noen som ikke er hjemme til middag. Vi er 6 aktive personer, og et eller annet skjer for noen hver kveld. Alle får middag, men ofte må da minst en varme seg den til kvelds.
Jeg tror middag for evig og alltid blir siste måltid nå som jeg har barn. Nå for tiden er det middag i 18-tiden, tidspunktet er blitt forskjøvet i takt med leggetiden til guttungen.
:nikker: Vi har oftest middag i syvtiden, tror jeg. Unntaket er når Poden skal på speideren, da må vi skynde oss så vi er ferdige med å spise til ti på seks.
Me lagar middag kvar dag og me eter den saman, stort sett. Hender at mannen er på jobb eller opptatt med andre ting.
Eg prøver å ha middagsplanar og få handla inn til den i god tid. Ungane har fast middagslaging kvar tysdag. Då er det dei som har bestemt, planlagt og lagar maten.
Helga som var og denne veka her, ser slik ut:
Fredag: Pizza
Laurdag: Biff med pestopoteter
Søndag: Komle
Måndag: Pølse og rotmos
Tysdag: Makaronigrateng ( gutungen )
Onsdag: Kikert-spinat-curry
Torsdag: Restar etter komlemiddag
Fredag: Taco
Laurdag: Pizza
Søndag: Pai
Måndag: Pasta med laks og fennikel.
Vi har hjemmelaget middag hver dag. Jeg lager så mye forskjellig at det ville ta for lang tid å ramse opp. Jeg liker å prøve nye ting og abonnerer dessuten på et matblad så det er stadig nye oppskrifter på menyen. Det er sjelden samme rett spises to uker på rad og jeg har aldri forstått de som har faste menyer enkelte ukedager, f.eks. alltid pizza eller taco på fredager. Jeg hadde blitt skikkelig lei i allefall. Vi spiser samlet hver dag, som oftest mellom 17 og 18.
Vi varierer mellom å spise før eller etter aktiviteter. Litt etter som det passer seg. Det vil si at middag kan være kl. 16.30 eller kl. 20. Eller ulike tidspunkter mellom der.
Nå arbeider vi med at jentene skal bli mer selvhjulpne på å lage middag og planen er at de skal lage en dag i uken hver. De er hjemme før oss og om de lager middag kan vi spise med en gang vi kommer hjem.
De fleste i familien spiser ett eller annet mellom lunsj og middag. Litt rester av matpakke, frukt eller en skive. Ellers hadde vi ikke holdt ut til middag.
Jeg synes ikke det er sent. Jeg hadde ikke klart å spise middag før 16 i allefall, det blir altfor tidlig. Sent blir det ikke før etter 19-20 etter min mening.
Jeg er oppvokst med middag på slaget 15.30, og merker at jeg sliter litt med omstillingen. Når jeg henter guttungen i barnehagen i 15-tiden er jeg vannvittig sulten, men da har han spist frukt der, så middag med én gang hadde vært ganske uaktuelt uansett. Jeg sliter med å lære meg hva som er nok mat til at jeg ikke er på randen av besvimelse, samtidig som jeg ikke er for mett til middag i 18-tiden.
Vi er heldige, for her er det noen hjemme fra ihvertfall 15 og utover. Når Dustemann (oi, Autocorrect for sistemann! :sjokk: ) kommer hjem kl 15.50, spiser vi. Det passer for oss, for da er alle fryktelig sultne (det er flere her som ikke er særlig glad i andre måltider enn middagen og forslag om skiver er visst krise...).
Aktiviteter starter mellom 17-18 hver dag, så da har vi (dvs burde ha) god tid. Ungene (ihvertfall minst én av dem) er borte hver ettermiddag i tidsrommet 17-20, så felles middag 18 hadde ikke vært mulig.
Av en eller annen grunn føles likevel ettermiddagene som et evig maraton.