IzziCreo sa for siden:
Ja, det lurer jeg på idag. Det er jo "best før", så det eneste er kanskje at smaken forringes noe? Hva er for gammelt for deg? Altså når kaster du det, fremfor å bruke det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
IzziCreo sa for siden:
Ja, det lurer jeg på idag. Det er jo "best før", så det eneste er kanskje at smaken forringes noe? Hva er for gammelt for deg? Altså når kaster du det, fremfor å bruke det?
Che sa for siden:
Har aldri slått meg at det er datostempling på mel engang.
Polyanna sa for siden:
Jeg kaster ikke mat som ikke har blitt dårlig, er hovedregelen min, så SELVSAGT kaster jeg ikke melet på "best før"-dato. Dersom jeg skulle komme på å sjekke den, da, selvsagt. :p
kokosbolle sa for siden:
Jeg har aldri tenkt over at det er datostempling på mel jeg. Heller ikke sukker, bakepulver, melis, vaniljesukker osv. Tørrvarer generelt.
Myria sa for siden:
Jeg sjekker aldri datoen på mel og bruker det opp uansett når det evt gikk ut på dato.
Serena sa for siden:
Jeg har heller aldri tenkt over at det er datostempling på tørrvarer som mel.
konsulenten sa for siden:
Mel harskner, så jeg ville ihvertfall luktet på det før bruk. Det er jo ikke spesielt bra å spise harske matvarer, og jeg kan ikke forestille meg at det smaker godt heller. Jeg ser på mel som ferskvare, for det har jeg lest flere steder. Bruker det innen et par uker etter innkjøp og oppbevarer det kjølig.
Polyanna sa for siden:
Men man lukter jo om det er harskt?
nolo sa for siden:
Jeg har aldri sjekket dato på tørrvarer.
Polyanna sa for siden:
www.nrk.no/livsstil/ikke-kast-best-for-produkter-1.6892045
Et par uker høres jo helt crazy ut?? Og hveteme inneholder jo ikke fett som kan harskne heller.
konsulenten sa for siden:
Ja, man lukter om det er harskt. Det var derfor jeg skrev at jeg ville luktet på det før bruk. :knegg:
Polyanna sa for siden:
Men altså, mel er jo egentlig en vare som høstes en gang i året, så om holdbarheten ikke var minimum ett år så ville man jo ikke kunnet nyttiggjøre seg det overhodet?
konsulenten sa for siden:
Jeg er ikke ekspert på dette, altså. Men jeg innbilder meg at holdbarheten avtar etter kverning. Altså, man kan oppbevare hele korn ganske lenge, men idet det kvernes til mel så reduseres holdbarheten.
Grunnen til at jeg bruker mel innen 2 uker er at jeg baker brød annenhver dag nu for tiden. Det var ikke ment som en rettesnor for andre. :knegg:
konsulenten sa for siden:
Mulig harskning er feil ord å bruke om forringelse av mel, men jeg jeg fant en boks med gammelt mel i forrige uke og det luktet rett og slett harskt. Ingen sjanse for at noen ville bakt med det, tror jeg. Det var forresten siktet hvetemel. Kan ha vært ca 1 år gammelt.
Mjau sa for siden:
Jeg har melet over i boks, så jeg ser ikke datoen. Har aldri tenkt over det, men det er sjeldent melet rekker å gå ut på dato her tror jeg.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har et par ganger vært litt for kjapp, og brukt havregryn og grovt mel som har stått åpnet litt for lenge, husker ikke om det hadde gått ut på dato. Bakverket smakte rett og slett ikke godt. Så nå sjekker jeg alltid om det smaker harskt hvis ikke det er noe som har blitt stående bakerst i skapet. Jeg kaster ikke tørrvarer pga datoen i seg selv.
Mamari sa for siden:
Er vel mer nøye med at pakkene er godt lukket i mitt kjøkkenskap ( lært etter at jeg møtte en pose "gående" ut av skapet på jobben..)
Pasta sa for siden:
Melet tømmes over i tett boks. Har aldri tenkt på at det er datostemplet.
IzziCreo sa for siden:
Men hvordan smaker man at det er harskt?
Floksa sa for siden:
Er det datostempling på mel altså?
:knegg:
tiddelibom sa for siden:
Jeg baker så ofte at jeg aldri har tenkt på at melet går ut på dato.
Filifjonka sa for siden:
Det smaker ekkelt. Du merker det.
millact sa for siden:
Ja, jeg bruker det, jeg, men det er vel relativt sjeldent at mel går ut på dato her i huset. Men forleden laget jeg et sånn ferdigbrød av en sånn pakke fra Møllerens. Den var gått ut på dato for flere måneder siden. Brødene ble gode, de.
IzziCreo sa for siden:
Jeg var så usikker at det gikk i søppelet. Det var snakk om Et par pakker med Fibra som hadde best før dato januar 2011 :sparke: Det er et mel jeg har brukt svært lite av, men nå dukket det opp en oppskruft hvor det skulle brukes. Mel står gjerne ikke lenge her heller, men noen pakker, som jeg da bruker sjelden, kan blir stående en stund. Hvetemel helles på dunker, men det brukes så kjapt at det er aldri i nærheten av best før datoen.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jeg brukte mel fra 2009 forrige dagen. Havregryn, derimot, har jeg dårlig erfaring med å lagre lenge. De harskner fort.
Tallulah sa for siden:
Jeg har aldri sjekket datoen og har aldri opplevd harskt mel. Hadde melet luktet vondt hadde jeg selvsagt ikke brukt det, men det har jeg aldri opplevd. Jeg lukter ikke aktivt på det. I sommer brukte jeg mel som var fra 2011, det var ikke noe problem.
Jeg har også hatt et mel fra 2010 liggende i fryseren og kun brukt det ved spesielle anledninger.
oslo78 sa for siden:
Visste ikke at det hadde dato en gang.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.