Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sy-spørsmål; lodd i bunnfald for gardiner

#1

Syrin sa for siden:

Eg har tynne gardiner i ein vinterhage, og skulle gjerne hatt lodd nede, slik at dei ikkje blåste ut av døra heile tida. Trur gardinene ville henge finare også. Eg kan sjølvsagt bruke vanlige lodd som er laga for dukar, men eg hugsar å ha hatt tynne remser av små metallkuler som ein kunne legge nede i bunnfalden.

Er det nokon som veit kva eg snakkar om, og kor eg kan få tak i det? Har prøvd å søke på Panduro, utan å finne. Eg er ikkje spesielt kjent i sy-verden, så om nokon har link til sy-butikkar på nett så tar eg gjerne imot tips på dette også.


#2

Teofelia sa for siden:

Kan det være dette du leter etter? Sinkbånd fra Stoff og stil. Jeg er påmingen måte sikker altså, for her var det ikke mye beskrivende tekst ...



#4

Syrin sa for siden:

Åja, GUH, du er god!


#5

Syrin sa for siden:

Altså, seriøst, du anar ikkje kor lenge eg har fundert og klødd meg i hovudet på grunn av dette ;) Kven kan vite at det heiter "sinkbånd"?


#6

gullet sa for siden:

Det heter blybånd og fåes i ulike tyngder, i hvert fall hos gardinutstyrsbutikker som fører Kirsch.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg leter etter det samme. Det heter visst tyngdebånd nå, og ikke blybånd. Men jeg lurer litt på om det funker på mine gardiner. Jeg har ikke lette gardiner som flagrer, men tykke og litt tunge gardiner som er sydd mye opp, og da jeg hang dem opp viste det seg at de er for lette nederst og «spriker» utover, hvis det gir mening.

Jeg kan virkelig ingenting om stoff eller gardiner. Tror vi at tyngdebånd kan hjelpe?


#8

star sa for siden:

Tror jeg kjøpte på Princess, men det er noen år siden.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjøpte nå. Sinkbånd. Det var altfor lett og hjalp ingenting. Sukk. Selv ikke nåt det ligger dobbelt.

Jeg må nok bruke duklodd. Det ser jo mildt sagt ikke pent ut på gardiner.


#10

star sa for siden:

Det jeg kjøpte var tungt nok til forhenget jeg sydde til køyesenga. Og de fikk ikke akkurat henge i fred, men hang seg fint når det fikk henge i fred.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser på nettet at de fleste er 50 gram. Det er litt lite. Eller altfor lite.


#12

star sa for siden:

Nå har jeg gitt bort forhenget så får ikke sjekka. Men nå var jo ikke lengdene så lange da, det kan jo ha noe å si. Skulle jo bare dekke underkøya.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.